Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Thessaly
Αρχική Ελλάδα Θεσσαλία
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
 
Θεσσαλία
 


Διαμονή στο Πήλιο
Διαμονή στη Λίμνη
   Πλαστήρα

Διαμονή στην Ελάτη,
   Περτούλι και τα Ορεινά
   Τρίκαλα


Με κλικ πάνω στις περιοχές του χάρτη, θα μεταβείτε στην αναλυτική παρουσίαση κάθε περιοχής με πολλές πληροφορίες και ενδιαφέροντα  


Προτάσεις Διαμονής στη Θεσσαλία
 
 
ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ   APOLIS   ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Τα δωμάτιά Πόρτα Παναγιά βρίσκονται σε τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς καθώς ...   Χτισμένο στο Mουζάκι Καρδίτσας, στο πιο ειδυλλιακό σημείο, περικυκλωμένο από έλα...   Φύση και άνθρωπος συνεργάστηκαν μοναδικά στην πανέμορφη Ελάτη Τρικάλων δημιουργώ...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ   VOLOS PALACE   ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΣΙΟΝ
Το ξενοδοχείο Αναστασία, βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Ιωνίας Βόλου, απέναντι απ...   Με εφαλτήριο την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα που τους επινόησε, δημ...   Ο ξενώνας "Αναστασία" βρίσκεται στο παραθαλλάσιο Μαλάκι σε απόσταση 13km ...
Δείτε αναλυτικά όλες τις προτάσεις μας
 


Προσφορές Διαμονής στη Θεσσαλία
 
 
   
...   ...   ...

   
...   ...   ...
Δείτε αναλυτικά όλες τις προσφορές
 
Κατοικία των θεών και των Κενταύρων αλλά και επιφανών θνητών όπως του Ιπποκράτη, αποτελεί την καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Λίμνες, ποτάμια και εύφορες κοιλάδες άγρια και όμορφα βουνά προσέλκυσαν την ανθρώπινη εγκατάσταση πριν από 100.000 - 50.000 χρόνια.
Κάστρα, περίτεχνα είδωλα, αρχαία θέατρα αλλά και βυζαντινές εκκλησίες μαρτυρούν για ένα αδιάσπαστο σε ιστορική συνέχεια πολιτισμό.
Οι βράχοι των Μετεώρων με μοναστήρια, οι παραδοσιακοί οικισμοί του Πηλίου, τα ειδυλλιακά νησιά των Σποράδων, τα βουνά των Αγράφων με τη λίμνη Ν. Πλαστήρα, τα βουνά του Ολύμπου και του Κισσάβου και τα πανέμορφα παράλια δημιουργούν έναν απέραντο "παράδεισο" ψυχαγωγίας, ξεκούρασης και τέρψης σε κάθε επισκέπτη.
Η περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής χώρας και περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.
Είναι η πέμπτη σε έκταση περιφέρεια της Ελλάδας, με 13.929 τ. χλμ. και τρίτη σε πληθυσμό με 754,000 κατοίκους.
Παραδοσιακά η Θεσσαλία υπήρξε σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο με σπάνιες περιβαντολλογικές ομορφιές και οικισμούς μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

Νομός Καρδίτσας
Ο νομός Καρδίτσας με τα μαγευτικά τοπία, τα όμορφα χωριά και τη ζεστασιά των κατοίκων αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για κάποιον που επιζητά να ανακαλύψει έναν διαφορετικό προορισμό.
Η περιοχή παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές προτάσεις.
Αν είστε λάτρεις του της ηρεμίας και του βουνού τότε η λίμνη Ν. Πλαστήρα με τα καταπράσινα βουνά να χαϊδεύουν τις όχθες της είναι ο ιδανικός προορισμός.
Αν πάλι τα ταξίδια για σας σημαίνουν περιπέτεια τότε ο ορεινός όγκος της Αργιθέας με τον Αχελώο θα σας ανταμείψει με την άγρια ομορφιά του.
Η ευρύτερη περιοχή του Σμοκόβου χαρακτηρίζεται από τις εξαιρετκές ιαματικές πηγές που τις επισκέπτονται χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο αλλά και από την "βασίλισσα των Αγράφων", την Ρεντίνα.
Αν η ιστορία σας συναρπάζει, το βυζαντινό κάστρο του Φαναρίου που αγναντεύει τον κάμπο από την άκρη της οροσειράς των Αγράφων θα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο.
Περιηγηθείτε στις όμορφες παραδοσιακές ημιορεινές κοινότητες και ανακαλύψτε τη σπηλιά όπου είδε το πρώτο φως ο ήρωας της επανάστασης γεώργιος Καραϊσκάκης. Στον κάμπο, ζήσε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής (Καραγκούνηδες) που ξυπνούν μνήμες περασμένων εποχών.

Νομός Λάρισας
Η Λάρισα πρωτεύουσα του νομού αποτελεί τον πυρήνα ζωής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Κατοικείται από το 6,000 π.Χ. με σημάδια οργανωμένης ζωής, που βρέθηκαν στο λόφο του Φρουρίου, την Ακρόπολη της Αρχαίας Λάρισας. Στην πόλη σώζονται πλήθος μνημείων όπως τα ερείπια της τρίκλιτης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του 16ου αιώνα, καθώς και τμήμα του αρχαίου θεάτρου της πόλης του 1ου αιώνα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για διδασκαλία και μουσικούς αγώνες. Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν στην Ελασσόνα και στα Φάρσαλα, στον Κρανώνα και σε άλλες περιοχές του νομού μας.
Τα Τέμπη διασχίζει ο τροφοδότης Πηνειός που καταλήγει στο γνωστό δέλτα με σπάνια χλωρίδα και πανίδα.
Οι παραλίες Καστρί, Λουτρό, Μεσάγγαλα, Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Αγιόκαμπος, Πολυδέντρι, με το πεντακάθαρο Αιγαιοπελαγίτικο νερό θα σας καταπλήξουν με την φυσική ελληνική ομορφιά τους.
Οι δρυμοί, τα καθαρά νερά της θάλασσας και οι ατελείωτες οργανωμένες και φυσικές παραλίες αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες που μπορούν να καταλύσουν τόσο σε πανέμορφα ξενοδοχεία με υπέροχη θέα όσο και σε πληθώρα εξοπλισμένων ενοικιαζομένων δωματίων.
Επίσης η περιοχή αποτελεί χώρο αμέτρητων παραθεριστικών κατοικιών.
Η δόξα και η μεγαλοπρέπεια του Ολύμπου, τόσο όσο ξετυλίγεται διαχρονικά μέσα από το μύθο του δωδεκάθεου όσο και σαν πηγή έμπνευσης φιλοσοφικών και καθημερινών αναζητήσεων, χαρακτηρίζουν αυτό το βουνό πασίγνωστο σύμβολο παγκόσμιας πολιτιστικής ταυτότητας και ιστορίας.
Ο Κίσσαβος (Οσσα) με πλούσια χλωρίδα καταλήγει στο Αιγαίο Πέλαγος σχηματίζοντας μαγευτικές παραλίες και φυσικά λιμανάκια.
Τα ιστορικά και γραφικά Αμπελάκια, η Μελιβοία και η πανέμορφη Σπηλιά είναι μερικά από τα ορεινά χωριά του Κισσάβου. Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές του νομού, όπως το φημισμένο καρναβάλι του Τυρνάβου, Γιορτή κρασιού Αμπελώνα, Γιορτή κάστανου στην Καρίτσα. Γιορτή Κερασιού στην Αγιά κ. ά.
Εκκλησίες και αρχοντικά είναι διάσπαρτα σε όλο το νομό.
Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας κάνουν το νομό Λάρισας μια απ' τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.
Ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος, ο Πηνειός με το Δέλτα του, οι απέραντες παραλίες, δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη για κάθε είδους εναλλακτικής δραστηριότητας στο νομό όπως, ιστιοπλοϊα, κατάδυση, rafting, canoe, canyoning, trekking, MDB, παραπέντε. Υπάρχουν επίσης κυνηγετικές ελεγχόμενες περιοχές, σηματοδοτούμενα μονοπάτια και χώροι για περιβαντολογικές εκδρομές σε συνδυασμό με τη γευσιγνωσία πολλών τοπικών προϊόντων και γνωστών δρόμων κρασιού.

Νομός Μαγνησίας
Μαγνησία: Ενας ευλογημένος τόπος που συνδυάζει τους θρύλους με την ομορφιά και την ιστορία. Πήρε το όνομά της από τους αρχαίους Μαγνήτες και έγινε γρήγορα ξακουστή.
Από εδώ ξεκίνησε το ταξίδι το ταξίδι του για την μακρινή Κολχίδα, ο Ιάσονας με την Αργώ αναζητώντας το Χρυσόμαλλο Δέρας. Στο γέρικο Πήλιο, όπως το αποκαλεί ο Σαίξπηρ, έζησαν οι Κένταυροι και ο σοφός Χείρων, που στην εποχή του μύθου, έγινε ο δάσκαλος όλων των ημίθεων και ηρώων και δίδαξε στον Ασκληπιό την ιατρική τέχνη.
Η Μαγνησία με αξεπέραστα πλεονεκτήματα την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τη φιλοξενία της και την τουριστική υποδομή της, είναι ασυναγώνιστη.
Το Πήλιο, τα Ψαροχώρια του Παγασητικού, η πατρίδα του Ρήγα Βελεστινλή (Φεραίου), οι δεκάδες παραλίες της, το χιονοδρομικό κέντρο, οι δυνετότητες για θαλάσσια και χειμερινά σπορ και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού την κάνουν προορισμό για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Tο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι η πύλη που συνδέει την Μαγνησία με όλον τον κόσμο. Παράλληλα, το λιμάνι του Βόλου συνδέει την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με την Ασία και τη Βόρεια Αφρική.

Νομός Τρικάλων
Ο νομός Τρικάλων βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα της Θεσσαλίας και συνορεύει με τους νομούς Γρεβενών, Ιωαννίνων, Αρτας, Καρδίτσας και Λάρισας. Είναι ένας από τους νομούς της Ελλάδας που δεν βρέχεται από τη θάλασσα. Ο ορεινός νομός των Τρικάλων περιέχει δύο μεγάλες πόλεις: τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα.
Η οροσειρά της Πίνδου και ο Αχελώος ποταμός βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού. Η πεδιάδα των Τρικάλων αποτελεί τμήμα του μεγάλου Θεσσαλικού κάμπου, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού.
Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Οι βράχοι των Μετεώρων, ένα μοναδικό γεωγραφικό φαινόμενο, βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νομού. Ο νομός Τρικάλων έχει εύκολη πρόσβαση, άνετη διαμονή και φιλοξενία. Επίσης διαθέτει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται Πανελλήνιοι αγώνες.


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.