Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Xios
Αρχική Ελλάδα Νησιά Αιγαίου Χίος Η πόλη της Χίου
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Κάστρο Χίου - Ταμπάκικα

Χίος της μνήμης
Σημαντικό κομμάτι της πόλης της Χίου, αποτελεί το Κάστρο. Η κατασκευή του ανοίγεται στη μέση Βυζαντινή εποχή. Από τότε και για πολλούς αιώνες, αποτέλεσε το διοικητικό και εμπορικό κέντρο του νησιού. Κατά τη διάρκεια της Γενοβέζικης περιόδου υπήρξε ένα πρότυπο αναγεννησιακής πόλης, που υμνήθηκε από περιηγητές ενώ κατά την Οθωμανική περίοδο κατοικήθηκε από τους λιγοστούς Τούρκους του νησιού και τους ακόμα λιγότερους Εβραίους, ενώ μετά την ένωση με την Ελλάδα και την μικρασιατική καταστροφή έγινε τόπος εγκατάστασης ελληνικού προσφυγικού πληθυσμού που το κατοικεί μέχρι σήμερα.
Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το Κάστρο της Χίου δέχτηκε επιθέσεις και επιδρομές τόσο από τους Γενουάτες και τους Βενετούς, όσο και από τους Τούρκους.
Παρά την υποβάθμιση που υπέστη το Κάστρο της Χίου, κατά τον τελευταίο κυρίως αιώνα, εξακολουθεί να κατέχει μια ξεχωριστή θέση μέσα στην πόλη. Τα τείχη του διατηρούνται σε αρκετό μήκος και πολλά κτίσματα στο εσωτερικό του κρατάνε καλά φυλαγμένο το χρώμα μιας άλλης εποχής. Μέσα στο Κάστρο υπάρχουν αξιόλογα μνημεία όπως ο Ναός του Αγίου Γεωργίου, η Κρύα Βρύση, ο Κουλάς, ενσωματώνει δε αρχιτεκτονικά στοιχεία από όλες τις περιόδους της Χιακής Ιστορίας.

ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ
Στο βόρειο τμήμα της πόλης βρίσκεται η περιοχή των Ταμπάκικων. Πρόκειται για την παλιά βιομηχανική ζώνη της Χίου, με μεγάλα επιβλητικά βιομηχανικά κτίρια, όπου είχε αναπτυχθεί η βυρσοδεψία. Χαρακτηριστικό απομεινάρι αυτής της εποχής είναι και οι τέσσερις αναπαλαιωμένοι ανεμόμυλοι, που λειτουργούσαν μαζί με πολλούς εξυπηρετώντας τις ανάγκες των παρακείμενων εργοστασίων και αλέθοντας τα υλικά της δέψης και των δερμάτων.


Διαμονή - Διασκέδαση
Για τη διαμονή σας στην περιοχή της πόλης της Χίου, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα. Στην πόλη της Χίου υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Για την διασκέδασή σας στην περιοχή της πόλης της Χίου θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στη Χίο Διαμονή στην πόλη της Χίου

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
Η αρχόντισσα πόλη της Χίου
Αξιοθέατα - Μουσεία
Ο κάμπος της Χίου
Κάστρο - Ταμπάκικα
Αγορά - Γαστρονομία - Διασκέδαση


Αποψη της Χίου

Αποψη της Χίου

Κάστρο Χίου

Πηγή: Δήμος Χίου

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην πόλη της ΧίουΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.