Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Νομός Δράμας Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Δείτε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα 
Το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρό
ΘΕΣΗ
Στο Νομό Δράμας και σε απόσταση 46 χλμ. από τη πρωτεύουσα του εκτείνεται το όρος Φαλακρό που αποτελεί το «βουνό σύμβολο» όλης της περιοχής.
Εκεί, βρίσκεται το ομώνυμο Χιονοδρομικό Κέντρο που με την έλλειψη δενδρώδους βλάστησης στην ευρύτερη περιοχή της βάσης του, δικαιώνει απόλυτα την ονομασία του, του προσδίδει όμως μια αξεπέραστη χιονοδρομική γοητεία.

Το Φαλακρό όρος με το αναμορφωμένο πλέον Χιονοδρομικό Κέντρο είναι αναμφίβολα ο καλύτερα αξιοποιημένος τουριστικός πόρος που διαθέτει σήμερα όχι μόνο ο Νομός Δράμας, αλλά η ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο δρόμος που οδηγεί στο κέντρο είναι προσβάσιμος με άσφαλτο, ενώ η διαδρομή είναι μαγική. Οι πλαγιές είναι απότομες και τα φαράγγια απόκρημνα και κατάφυτα. Μικρά κοπάδια άγριων αλόγων ζουν στις βουνοπλαγιές, γεγονός που υπερτονίζει τα κάλλη του Φαλακρού.

Με θέα τη Θάσο και το Παγγαίο, σε υψόμετρο 1.745 μέτρων, στο οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος, το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ιδρύθηκε το 1980 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Δράμας και αποφέρει έναν από τους πιο σημαντικούς πόρους του νομού.

Πρόκειται για το βορειότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, γεγονός που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια χιονοδρομικής περιόδου, η οποία συνήθως διαρκεί από το Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο.

Με την κατάλληλη υποδομή έχει εξασφαλισθεί η κατά το δυνατόν μονιμότερη λειτουργία του κέντρου. Ακόμα και σε περίπτωση αραιών χιονοπτώσεων το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί κανονικά με εναλλακτικές λύσεις εκείνων των μεγαλύτερων υψομέτρων που κρατούν πολύ χιόνι.
Οι ανταγωνιστικοί παράγοντες σε όρους χιονοδρομίας του Φαλακρού μπορούν να συνοψιστούν στους ακόλουθους:
 • Αριστη ποιότητα χιονιού.

 • Πολλές βορεινές, βορειοδυτικές και βορειοανατολικές πλαγιές - φυσικές πίστες σε υψόμετρο πάνω από 2000 μ.

 • Επικάλυψη του βραχώδους υποστρώματος σε όλη σχεδόν την έκταση με στρώμα χώματος και χορτολιβαδική βλάστηση

 • Απουσία εδαφικών εξάρσεων, ομαλές κλίσεις, εναλλαγές κλίσεων και ποικιλία επιλογών για όλα τα επίπεδα χιονοδρόμων και για όλους τους τύπους χιονοδρομίας.

 • Ανοιχτοί ορίζοντες και υπέροχη θέα από τις πίστες προς βορρά, προς τη λίμνη του ποταμού Νέστου και τα Βουλγαρικά σύνορα. Νοτιοδυτικά προς το υπέροχο Φαράγγι των Πύργων, του κάμπου της Δράμας, το Παγγαίο, την Θάσο, τον Αθω, τη Θάλασσα, τον Όλυμπο.

 • Διαδρομές μεγάλων αποστάσεων μήκους πάνω από 2500 μ. και μεγάλης υψομετρικής διαφοράς από 2232 μ., 1615 μ. σε βορινές πίστες, κατάλληλες για αθλητικές διοργανώσεις.

 • Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα διάρκεια χιονοκάλυψης λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και του μεγάλου υψομέτρου (βάση χιονοδρομικού 1720 μ. και πίστες από 1650-2232 μ.). Οι αλπικές του πλαγιές αποτελούν ιδανικές φυσικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιώντας τόσο τους αρχαρίους όσο και τους πιο απαιτητικούς χιονοδρόμους.
Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργούν επίσης σχολές σκι και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, εστιατόριο - καφετέρια συνολικής χωρητικότητας 250 ατόμων και ξενώνας με δυνατότητα φιλοξενίας 70 επισκεπτών. Ακόμη, διαθέτει χώρο στάθμευσης 600 θέσεων και ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί από Πέμπτη ως Κυριακή και τις αργίες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.


ΤΑ ΣΑΛΕ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ
Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού διαθέτει τρία Σαλέ:
 • Δύο βρίσκονται στη βάση του χιονοδρομικού. Το ένα λειτουργεί ως καφετέρια εξυπηρετώντας μέχρι και 120  επισκέπτες.
 • Το δεύτερο είναι ένα τριώροφο κτίριο με εστιατόριο στο ισόγειο, καφετέρια και μπαρ με τζάκι στον πρώτο όροφο χωρητικότητας 180 ατόμων και κουκέτες για την διανυκτέρευση και εξυπηρέτηση 80 επισκεπτών στον δεύτερο όροφο.  Το συνολικό εμβαδό του κτιρίου είναι 400 τ.μ
 • Ένα τρίτο σαλέ βρίσκεται στο τερματισμό της τετραθέσιας αποσυμπλεκόμενης καρέκλας σε υψόμετρο 2100 μ. με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την περιοχή.
  Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ποτό του και να θαυμάσει τις σπάνιες ορθοπλαγιές με εξαιρετικά αναρριχητικά πεδία, τον ποταμό Νέστο, το φράγμα της ΔΕΗ, χωριά και οικισμούς στη γειτονική Βουλγαρία, της απολήξεις της Δυτικής Ροδόπης με τα ελληνικά χωριά, το φαράγγι των Πύργων, τον κάμπο της Δράμας, αλλά και μια πανοραμική άποψη του χιονοδρομικού κέντρου .ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
Οι άφθονες πηγές, τα εκπληκτικής ομορφιάς δάση και το επιβλητικό Φαλακρό Όρος συνθέτουν μία γοητευτική εικόνα και προσφέρουν στον επισκέπτη του νομού Δράμας τη δυνατότητα άμεσης επαφής με το μεγαλείο της φύσης.
Πρωτεύουσα του νομού είναι η Δράμα γνωστή για τα άφθονα νερά της. Η πόλη της Δράμας είναι χτισμένη στους πρόποδες του Φαλακρού Όρους μέσα σε μία καταπράσινη περιοχή.

Στην πόλη της Δράμας αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, με άφθονο πράσινο και τρεχούμενα νερά, το Τουριστικό Περίπτερο στο λόφο Κορύλοβο με μαγευτική θέα, τις πηγές Μυλοποτάμου, το χωριό Φωτόλιβος, τις καπναποθήκες στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα νεοκλασικά κτίρια των Παλαιών Εκπαιδευτηρίων...
Περισσότερα...


ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στην Δράμα, καθώς και τις γύρω περιοχές, υπάρχουν ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στην περιοχή της Δράμας θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής και αγορών κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο ΦαλακρούΑρχή Σελίδας
Εκδηλώσεις στα χιονοδρομικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα τηλέφωνα
Χιονοδρομικό Κέντρο:

Νομαρχία Δράμας:
Δήμος Δράμας:
ΚΤΕΛ Δράμας:
ΟΣΕ Δράμας:
  25220.41.811
6944.798.758
25210.62.341
25210.25.555
25210.32.421
25210.32.444
Πως θα πάτε
1. Οδικώς:
Η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού εξασφαλίζεται από ένα άριστα ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο, το οποίο έχει διαπλατυνθεί, με προστατευτικές μπάρες ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής.
Ο δρόμος παραμένει ανοικτός ακόμη και σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο χώρος στάθμευσης - οδικός δακτύλιος - έχει χωρητικότητα 1500 αυτοκινήτων.

Αποστάσεις και διαδρομές:
Από Δράμα: 45 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Δράμα στο Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Αθήνα: 688 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στο Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Θεσσαλονίκη: 188 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στο Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

2. Με λεωφορείο:
Τακτική σύνδεση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Δράμα με το ΚΤΕΛ Δράμας :
Σταθμός Αθηνών: Κηφισού 100
Τηλ.: 210.51.30.220

Σταθμός Δράμας : Βίτσι 1
Τηλ.: 25210.32.421

Θεσσαλονίκη: Σταθμός Μακεδονία
Τηλ.: 2310.595.420
Εκδοτήριο εισητηρίων στο κέντρο της πόλης Εγνατίας 119, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310.216.000

Η Δράμα έχει τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ που τη συνδέουν τόσο με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με τις άλλες περιοχές του νομού Δράμας και της υπολοίπου Ελλάδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.