Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist Guide of Evia
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Εύβοια Τουριστικός οδηγός Εύβοιας
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Εύβοια, τουριστικός οδηγός

Οι σπάνιες φυσικές ομορφιές θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη στο νησί της Εύβοιας που αποδεικνύεται φιλόξενο κάθε εποχή του χρόνου. Η Εύβοια είναι στεριανό νησί και βρίσκεται απέναντι από τις ανατολικές ακτές της Αττικής και της Βοιωτίας με πρωτεύουσα τη γοητευτική Χαλκίδα.

Η Χαλκίδα είναι πρωτεύουσα του νησιού, διοικητικό, εμπορικό, βιομηχανικό και πνευματικό κέντρο. Συνδέεται με τη βοιωτική ακτή με κινητή γέφυρα και με τη νέα κρεμαστή γέφυρα. Η Χαλκίδα έχει αναδείξει σημαντικότατες μορφές των γραμμάτων και των τεχνών.
Σε αυτήν αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την παλαιά κινητή γέφυρα και τη νέα καλωδιακή, την πηγή Αρεθούσσα, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το σπίτι του Βαΐλου, το τζαμί του Εμίρ Ζάδε, το ιστορικό αρχείο της πόλης, τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη, το ιστορικό αρχείο της πόλης, τη Δημοτική Πινακοθήκη. Το Δημαρχείο της Χαλκίδας στεγάζεται στο Μέγαρο Κότσικα ενώ αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλιου και το σπίτι με τα αγάλματα της ίδιας οικογένειας.
Αξίζει επίσης τον κόπο να γνωρίσετε από κοντά το κλίμα του μεσοπολέμου επισκεπτόμενοι τον προσφυγικό συνοικισμό στη Νεάπολη. Στη θέση "Καμάρες" βρίσκεται το ρωμαϊκό υδραγωγείο. Σε λόφο της βοιωτικής ακτής (Φούρκα), σε στρατηγική θέση βρίσκεται το κάστρο Καράμπαμπα. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην πλαζ "Αστέρια", στις ακρογιαλιές Κουρέντι, Σουβάλα, Λιανή Αμμος, Ροδιές, Ακτή Παπαθανασίου και στις παραλίες του Αγίου Μηνά και των Αλυκών.

Η Αγία Αννα κατοικείται από τα ιστορικά χρόνια και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη περιοχή. Πρέπει να επισκεφθείτε την ομώνυμη εκκλησία. Σε μικρή απόσταση από την Αγία Αννα βρίσκεται η Αγκάλη, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας. Ένα από τα έθιμα της Αγίας Αννας είναι η "Πιπεριά" πανάρχαιο έθιμο της πρωτομαγιάς.
Οι Αγιοι Απόστολοι είναι παραλιακό χωριό στην περιοχή του Λιβερίου. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της περιοχής. Στις 29 Ιουνίου γίνεται το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων.
Στον παραλιακό οικισμό του Αγιόκαμπου βρίσκεται το Δάσος στη θέση "Βαλάντι", στο Τελέθριο, με βελανιδιές, κουμαριές και πηγαία νερά.
Η Αιδηψός - Λουτρά φημίζεται από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Σήμερα η Αιδηψός διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις υδροθεραπείας και αξιόλογη τουριστική υποδομή. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την αρχαιολογική Συλλογή στα Λουτρά, το σπήλαιο του Σύλλα, το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ηλίων, το πυκνό πευκοδάσος καθώς και το παραδοσιακό χωριό Πολύλοφο που είναι πνιγμένο στις καρυδιές. Μπορείτε να κολυμπήσετε στη δημοτική πλαζ Λουτρών, στις παραλίες του Αγίου Νικολάου, της Ριβιέρας και του Μύλου, καθώς και στις ακρογιαλιές προς τα Γιάλτρα.

Με ξεχωριστό χρώμα δεσπόζει το Αλιβέρι με τη βιομηχανική ζώνη και τις προϊστορικές θέσεις. Στο Αλιβέρι μπορείτε να επισκεφθείτε το Ριζόκαστρο, καθώς και τον υδροβιότοπο της λίμνης Δύστου. Μπορείτε να κολυμπήσετε στον Κάμπο, στο Ρίφι, στους Αγίους Αποστόλους και στον Κάλαμο. Ο παραδοσιακός οικισμός του Αλμυροπόταμου, Παναγία είναι τόπος συγκέντρωσης των παραθεριστών. Στον Αλμυροπόταμο μπορείτε να κολυμπήσετε στην Παναγία, στον Αγιο Δημήτριο και στην παραλία Ζαράκων. Το όνομα του χωριού οφείλεται στο χείμαρρο με τα αλμυρά νερά, φαινόμενο ανεξήγητο.
Παραθεριστικό κέντρο με μεγάλη κίνηση είναι και ο Αμάρυνθος που από αυτόν μπορείτε να επισκεφθείτε τα όμορφα χωριά Καλλιθέα, Γυμνό και Σέττα.
Χτισμένο σε ρεματιά είναι το παραδοσιακό χωριό της Ανω Βάθιας, ενώ χτισμένο αμφιθεατρικά με βενετσιάνικο πύργο στην κορυφή βρίσκεται το Αυλωνάρι με πετρόχτιστα σπίτια στην πλειοψηφία τους. Επισκεφθείτε τη Βρύση σε καταπράσινη περιοχή με πλατάνια και καρυδιές. Επίσης, το χωριό Κρεμαστός νότια της Βρύσης και μετά το χωριό Γάια κάνοντας μία εντυπωσιακή διαδρομή μέσα σε οργιώδη βλάστηση. Έξω από το χωριό βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Κλιβάνου. Στον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό του Βαθέος Αυλίδας μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Αυλίδας.
Τόπος συγκέντρωσης πολλών παραθεριστών τους θερινούς μήνες είναι το παραδοσιακό χωριό των Βασιλικών.
Από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Τσαπουρνιά με παραδοσιακά σπίτια μέσα στα πεύκα. Μπορείτε να κολυμπήσετε στο Ψαροπούλι.
Το Βασιλικό, τα Φύλλα, το Λευκαντί είναι απλωμένα στην πιο εύφορη και ιστορική πεδιάδα της Εύβοιας, το Ληλάντιο πεδίο. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τον οικισμό της εποχής του χαλκού στην Καλογερόβρυση και τον λόφο Ξηρόπολη στο Λευκαντί.
Τα Λουτρά του παραδοσιακού χωριού των Γιάλτρων είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές τους.

Πνιγμένο στα πεύκα είναι το πανέμορφο χωριό Γούβες, ενώ η Ερέτρια, χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη, συνδέει το νησί της Εύβοιας με την Αττική και αποτελεί φυσικό λιμάνι της. Κόσμημα της Ερέτριας είναι το πευκόφυτο Πεζονήσι όπου βρίσκονται τουριστικές εγκαταστάσεις. Γέφυρα, το συνδέει με τη στεριά. Στην Ερέτρια αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Αρχαίο Θέατρο, τους Ναούς του Διονύσου και της Δήμητρας, την Οικία των Ψηφιδωτών, τον Ναό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, την Αρχαία Θόλο, τον Μακεδονικό Τάφο, το σπάνιο βαφείο Πορφύρας, τα λείψανα του Ναού της Ίσιδας, της Παλαίστρας, του Γυμναστηρίου, σπιτιών και τάφων, κοντά στη θάλασσα στη θέση "Λιβάδια", καθώς και τα σπίτια της οικογένειας Κανάρη. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην ακρογιαλιά της πόλης και στις παραλίες προς τη Μαλακώντα, τη Μαγούλα και την Αμάρυνθο.
Εμπορικό κέντρο της βόρειας Ελλάδας με παλιά λιθόχτιστα αρχοντικά είναι η Ιστιαία. Στην Ιστιαία μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο του Κυνηγετικού Συλλόγου, την αρχαιολογική Συλλογή, τη λαογραφική Συλλογή, το δάσος του Αγίου Νικολάου με δρυς και φτελιές στα Κανατάδικα, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας Ντινιούς σε περιοχή με πλατάνια.

Από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις της Εύβοιας είναι η Κάρυστος απλωμένη στο φυσικό λιμάνι που τη συνδέει με τη Ραφήνα. Οι θάλασσες της Καρύστου με τα ζεστά και ρηχά νερά είναι ιδανικές για παιδιά και άτομα με ευαίσθητη υγεία. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα Καλύβια, τον Αγιο Δημήτριο, το Πόθι, το Γιαννίτσι, τα χωριά του Κάβο Ντόρο: Πλατανιστός, Κόμιτο, Ζαχαριά, Αμυγδαλιά. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Κάρυστο.

Η Κύμη έχει θαυμάσια θέα στο Πέλαγος. Η παραλία Κύμης είναι λιμάνι και παραθεριστικό κέντρο και συνδέει το νησί με τη Σκύρο. Στην Κύμη βρίσκεται και η Χήλη, παραθεριστικός οικισμός σε γραφική ακτή, καθώς και το Χωνευτικό με πηγαία, πόσιμα, ιαματικά νερά.
Από τις ωραιότερες πόλεις της Εύβοιας είναι το φυσικό λιμανάκι της Λίμνης. Τη Λίμνη στολίζουν οι ωραίες αμμουδιές, τα καθαρά και ήρεμα νερά, καθώς και η πλούσια βλάστηση. Στην περιοχή βρίσκεται και το ιστορικό γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της Λίμνης, στις παραλίες Κοχύλι, Κατούνια, Γαλατάκη και στον Ηράκλη.

Ψαροχώρι με παραδοσιακά σπίτια χτισμένο μέσα στα πεύκα είναι η Λιχάδα. Πολύ κοντά βρίσκεται το νησί του Αγίου Γεωργίου, ενώ πρέπει να επισκεφθείτε το Παλιοχώρι σε περιοχή με πλατάνια, το Σπήλαιο στη θέση "Πασόγουρνι" στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας και τα Λιχαδονήσια μπροστά στο ακρωτήρι Λιχάδα.
Με αμφιθεατρική θέα στο νότιο ευβοϊκό κόλπο βρίσκεται ο παραλιακός οικισμός της Μαλακώντας.
Το Μαντούδι είναι χτισμένο σε εξαιρετικά προικισμένη από τη φύση περιοχή.
Το Μαρμάρι προσελκύει πολλούς παραθεριστές χάρη στις ωραίες αμμουδιές, τα καθαρά νερά και τους ψαρότοπους που διαθέτει. Κοντά του είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα Πεταλιοί ιδιοκτησία της οικογένειας Εμπειρίκου που το συγκροτούν δέκα νησίδες και βραχονησίδες κατάφυτες με πεύκα, αμυγδαλιές, ελιές και αμπέλια. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και την πηγή Κροϊμάδι, με τρεχούμενα νερά και πράσινο.
Η Νέα Αρτάκη φημίζεται για τα κέντρα διασκέδασης και τις ταβέρνες.
Τα Νέα Στύρα είναι χτισμένα ανάμεσα σε λόφους καταπράσινους. Εντυπωσιακή είναι η θέση "Ρίας" με πλατάνια, το χωριό Ζωοδόχος Πηγή με τρεχούμενα νερά και πλατάνια και το φαράγγι του Χάρακα ιδανικό για πεζοπορία. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του χωριού καθώς και στις παραλίες Κεφάλα, Αρία και Δήλησο.
Ο Νέος Πύργος προσφέρεται για περίπατο και ξεκούραση. Η παραλία του Νέου Πύργου σχηματίζει με τους Ωρεούς πέταλο - καταφύγιο για τους ψαράδες.
Πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο, επίνειο του Αρτεμισίου είναι το Πευκί, με πεύκα που φτάνουν ως τη θάλασσα.
Τα παραδοσιακά σπίτια στο Αρτεμίσιο θα τύχουν της προσοχής σας. Στα υψώματα του όρους Ρόδι, πάνω από το Αρτεμίσιο στη θέση "Αγριλίτσα" η θέα είναι εκπληκτική και πολλές φορές διακρίνεται ο Αθως.
Από τους αρχαιότερους οικισμούς της Εύβοιας είναι τα πολιτικά που κόσμημά του είναι το πευκοδάσος του Προφήτη Ηλία πάνω από το μοναστήρι της Παναγίας. Σε ύψωμα με θέα τη θάλασσα βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό Νεροτρίβια και κοντά βρίσκεται ο παραλιακός οικισμός Δάφνη.
Ανάμεσα σε πλατάνια, καλλιέργειες και πευκοδάση χτισμένο στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κηρέα βρίσκεται το χωριό Προκόπι. Σε διαδρομή μέσα στα πεύκα θα συναντήσετε τα χωριά Πήλι και Βλαχιά.
Ανάμεσα στα δέντρα απλώνεται ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Εύβοιας, οι Ροβιές. Στο χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε το ησυχαστήριο της Αγίας Ειρήνης, αλλά και την εκβολή του ποταμού Γερανιά στο δυτικό άκρο του χωριού που είναι γεμάτος πλατάνια.
Σε ρεματιά με πλατάνια βρίσκεται το γραφικό χωριό της Στενής Δίρφης. Η Δίρφη, προσφέρεται για ορειβασία και αναρρίχηση και ιδιαίτερα γραφικές είναι οι πηγές - βρύσες της Στενής.
Πλάτανος, κυπαρίσσια, μουριές, καφενεία, ταβέρνες συνθέτουν το σκηνικό στο ορεινό χωριό Στρόπωνες. Στη διαδρομή προς την παραλία της Χιλιαδούς θα συναντήσετε το παραδοσιακό χωριό Λαμάρη.
Τα Στύρα είναι ιδανικός τόπος για περιπατητές και φυσιολάτρες. Ήταν γνωστά από την αρχαιότητα για τα λατομεία μαρμάρου. Θέσεις με πολλά νερά είναι η Βρύση και η Αγία Αννα. Αν σας αρέσει το περπάτημα επισκεφθείτε το κάστρο Αρμενα στο λόφο του Αγίου Νικολάου.
Στο άκρο εύφορης πεδιάδας βρίσκονται τα Ψαχνά που τα διαρρέει ο ποταμός Μεσσάπιος. Στα Ψαχνά μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες Γλαρομύτης και Τρίτωνας.
Πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο είναι οι Ωρεοί. Στους οποίους μπορείτε να κολυμπήσετε στην αμμουδιά τους.

Αν βρεθείτε στην Εύβοια αγοράστε λάδι, ελιές, κρασιά, ξερά σύκα, αμυγδαλωτά με ανθόνερο κ.ά. Δοκιμάστε σπανακόπιτα, τυρόπιτα, μπακλαβά, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, τηγανόψωμο.
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.