Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Accommodation in Galaxidi
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Φωκίδα Δελφοί
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Δελφοί, ο Ομφαλός της Γης

Οι Δελφοί με πληθυσμό 1500 κατοίκων είναι ένα από τα σημαντικότερα και παγκοσμίως γνωστά μέρη της Ελλάδας με πολύ μεγάλη ιστορική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ξένων τουριστών στην Ελλάδα από όλο τον κόσμο.
Εχει χαρακτηριστεί τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως ένας από τους Ϊερούς τόπους" του κόσμου.
Βρίσκονται στα όρια του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, με την πόλη κτισμένη στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 550 μ. και διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα δίκτυα φιλοξενίας επισκεπτών, στον ελληνικό χώρο.

Αποτελεί πολιτιστικό επίκεντρο εκδηλώσεων και παγκόσμιο κέντρο φυσιολατρείας, άθλησης και αναψυχής, σε απόσταση 15 λεπτών από την θάλασσα και 30 λεπτών από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα.
Οι παραδοσιακοί οικισμοί που αποτελούν τον Δήμο έχουν μεγάλο και πλούσιο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα ελιάς στον κόσμο (Χρισσό) με τον μεγαλύτερο συνεχόμενο και υπεραιωνόβιο ελαιώνα στην Ελλάδα.

Η σημερινή πόλη των Δελφών αναπτύχθηκε ύστερα από την μεταφορά του οικισμού Καστρί που βρισκόταν πάνω στον αρχαιολογικό χώρο.
Η μεταφορά του χωριού πραγματοποιήθηκε το 1893, μετά την μερική καταστροφή του από σεισμό και την κάμψη της άρνησης των κατοίκων, δίνοντας την ευκαιρία να πραγματοποποιηθούν σημαντικές ανασκαφές που έφεραν στην επιφάνεια τον σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο.
Αποτελεί επίκεντρο παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με την πόλη να διαθέτει μαγευτική θέα και την περιοχή να έχει χαρακτηριστεί ως ένας τόπος πραγματικής θετικής ενέργειας.
Διαθέτει ένα ικανοποιητικό σύμπλεγμα αρχαίων και σύγχρονων μονοπατιών που δίνουν την δυνατότητα για ευχάριστες και απολαυστικές διαδρομές στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.
Το πολύ καλό κλίμα και η εύκολη πρόσβαση από όλα τα σημαντικά αστικά κέντρα της Ελλάδας είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα.

Στην πόλη υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, με στόχο την αναβίωση των Δελφών ως ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πνευματικού κέντρου, το σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, το οποίο έχει μετατραπεί σε Μουσείο Δελφικών Εορτών, το παράρτημα της Σχολής των Καλών Τεχνών και μεγάλο αριθμό καταστημάτων και εργαστηρίων ειδών λαϊκής τέχνης.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στους Δελφούς Διαμονή στους Δελφούς

Δελφοί, άποψη του οικισμού με την πανέμορφη θέα


Δελφοί

Δελφοί

Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος

Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος

Δελφοί, αρχαιολογικό Μουσείο

Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος
Ο επισκέπτης στους Δελφούς μπορεί να θαυμάσει τα πολλά ενδιαφέροντα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά μνημεία ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά με ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Στάδια της αρχαιότητας, των ρωμαϊκών χρόνων όπου ετελούντο τα Πύθια, αγώνες με πανελλήνια σημασία, κάθε τέσσερα χρόνια.
Νοτιανατολικά τον ιερό τόπο, ο οποίος, περιβάλλεται από τοίχο και περιέχει εκτός των άλλων τον Ναό του Απόλλωνα, το θέατρο το οποίο ήταν χωρητικότητας 5000 θεατών, καθώς και μια μεγάλη ομάδα θησαυρών, μικρών οικοδομημάτων με μορφή ναΐσκου που τα είχαν αφιερώσει διάφορες πόλεις στο Ιερό και μετά τους φύλαγαν τα πολύτιμα αναθήματα. Εικόνα των κτιρίων αυτών, μπορεί να πάρει ο επισκέπτης από το αναστηλωμένο Θησαυρό των Αθηναίων.

Από τους σημαντικότερους είναι και ο Θησαυρός των Σιφνίων, ιδιαίτερα για το γλυπτό του διάκοσμο, ο οποίος εκτίθεται στο εκπληκτικό για τα εκθέματά του, Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, μαζί με το υπέροχο και μοναδικό χάλκινο άγαλμα του Ηνίοχου, τη Σφίγγα των Ναξίων, τους δύο Κούρους, τα χρυσελεφάντινα της ανασκαφής του 1939 και δεκάδες άλλα ευρήματα.

Ανατολικότερα, στο σημείο που συναντούνται οι δύο βράχοι των Φαιδριάδων βρίσκεται η πασίγνωστη Κασταλία Πηγή, ενώ κάτω από τον επαρχιακό δρόμο το Γυμνάσιο και λίγο πιο κάτω το τέμενος της Προναίας Αθηνάς, μέσα στο οποίο ένα κυκλικό οικοδόμημα δωρικού ρυθμού, πραγματικό αριστούργημα.

Στους Δελφούς θα βρείτε για την διαμονή σας πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες), διαφόρων τύπων και κατηγοριών που θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Αράχωβα που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων καθώς και το πανέμορφο και αρχοντικό Γαλαξίδι.


Χρισσό
Το Χρισσό αποτελεί το δεύτερο διαμέρισμα του Δήμου Δελφών, που πήρε το όνομά του από την αρχαία πόλη της Κρίσας, η οποία χτίστηκε - κατά τον Όμηρο - τον 14ο ή 15ο π.Χ. αιώνα.

Ερείπια των τειχών της αρχαίας Κρίσας που καταστράφηκε από τους Αμφικτίονες στον πρώτο ιερό πόλεμο, περί το 590 π.Χ., σώζονται πάνω στο λόφο Στεφάνι, νοτιότερα από την σημερινή κωμόπολη.
Στην κατάφυτη από ελαιόδενδρα πεδιάδα, το λεγόμενο Κρισαίο Πεδίο, που φτάνει ως τη θάλασσα της Ιτέας, βρισκόταν στην αρχαιότητα ο Ιππόδρομος των Δελφών, όπου ετελούνταν τα Πύθια, αγώνες με πανελλήνια εμβέλεια.

Το Χρισσό σήμερα είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός με σπίτια που περιβάλλονται από πανέμορφους κήπους. Εχει δύο γραφικές πλατείες που σκεπάζουν αιωνόβια πλατάνια, με παραδοσιακές ταβέρνες.

Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Χρισσού, βρίσκεται το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία κτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία, στέκεται σε υψόμετρο 400 μ. πάνω από τον τεράστιο ελαιώνα της Αμφισσας, με θέα τον Κορινθιακό κόλπο, το Γαλαξίδι μέχρι απέναντι τα βουνά της Πελοποννήσου.
Το μοναστήρι είναι ιδιαίτερα γνωστό γιατί στη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 υπήρξε το ορμητήριο και το καταφύγιο των αγωνιστών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, έως τον Αύγουστο του 1825, οπότε οι Τούρκοι το κατέστρεψαν και ξεθεμελίωσαν τον παλαιό Ναό, ο οποίος αναγέρθηκε στην ίδια θέση το 1834.

Το Φεβρουάριο του 1943 πυρπολήθηκε από τους Ιταλούς και ανοικοδομήθηκε σταδιακά από το 1961 και μετά.
Τα τελευταία χρόνια μετατράπηκε από αντρικό σε γυναικείο και έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικότατες εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του μοναστηριού. Ο επισκέπτης σήμερα μπορεί να θαυμάσει κυρίως το ωραιότατο ξυλόγλυπτο τέμπλο του με παραστάσεις από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, αλλά και την πολύτιμη βιβλιοθήκη του, με χειρόγραφα έγγραφα και επιστολές από την περίοδο της επανάστασης.
Χρισσό

Χρισσό

Χρισσό


Με κλικ πάνω στο κατάλυμα, το κατάστημα ή την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στους Δελφούς


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Γραφείο Πληροφοριών Δήμου:
Αστυνομία:
Τουριστική Αστυνομία:
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών:

Μουσείο Δελφικών Εορτών Αγγελου & Εύας Σικελιανού:
Ταξί:
Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων:
  22650.82.900
22650.82.222
22650.82.220
22650.82.312
22650.82.313

22650.82.175
22650.82.000
22650.82.317
22650.82.880

Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.