Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Venetian Museum in Naxos
Αρχική Ελλάδα Κυκλάδες Νάξος Αξιοθέατα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Ενετικό Μουσείο της ΝάξουΗ Τρανή πόρτα, δίπλα από την είσοδο του Ενετικού Μουσείου Εξωτερική άποψη του πύργουΟ πύργος Della Rocca-Barozzi βρίσκεται στην βορινή είσοδο του Κάστρου της Νάξου, τη λεγόμενη "Τρανή" Πύλη, δεξιά όπως εισερχόμαστε. Κτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα από τους Ενετούς, κυρίαρχους τότε της Νάξου και των Κυκλάδων και επισκευάστηκε το 1694 από τον σταυροφόρο Sforza Castri όπως είναι γραμμένο με επιγραφή στο Κύριο Δωμάτιο του Πύργου.

Οι τοίχοι του Πύργου (φάρδους 6 μ. στην βάση και 1,65 μ. στην κορυφή) είναι λιθόκτιστοι. Τα υλικά που κυρίως έχουν χρησιμοποιηθεί είναι μαρμάρινοι και γρανιτένιοι ογκόλιθοι που προέρχονται κατά μεγάλο μέρος από ερείπια αρχαιοελληνικών και βυζαντινών κτηρίων.
Ο Πύργος αποτελείται από τον κυρίως όροφο (σαλόνι, υπνοδωμάτια, τραπεζαρία, κουζίνα, βιβλιοθήκη παρεκκλήσι) και υπόγεια ανεπτυγμένα σε τέσσερα επίπεδα.

Οι κάτοικοι αυτού του Πύργου είναι ευθείς απόγονοι των ευγενών οικογενειών Della Rocca - Barozzi.

Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού Μουσείου Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού Μουσείου Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού Μουσείου Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού Μουσείου Η είσοδος του υπογείου

Ιστορικόν της οικογένειας των Della Rocca ή Della Roche
κατά το υπό Ιακώβου Ιωσήφ De Grimaldi ιστορικόν της Νάξου και των Αθηνών.

Η οικογένεια είναι Γαλλικής καταγωγής προερχομένη από τους Κόμητες της Βουργουνδίας (Comtes de Bourgogne). Κυριαρχούν στο Δουκάτο των Αθηνών (1203 - 1307) με πρώτο Δούκα τον Οθωνα (Othone). Αργότερα το όνομα "Ιταλοποιήθηκε" και μετετράπη σε Della Rocca, λόγω της επιρροής των Ενετών στη Νάξο και την παρουσία της Δημοκρατίας της Βενετίας, με πρώτο εκπρόσωπό της τον Μάρκο Σανούδο, ο οποίος ίδρυσε το Δουκάτο του Αρχιπελάγους των Κυκλάδων.
Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού ΜουσείουΗ οικογένεια Barozzi είναι μια Αριστοκρατική Βενετσιάνικη οικογένεια που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε διάφορες περιόδους στην ιστορία της Δημοκρατίας της Βενετίας. Πρόκειται για μια από τις δώδεκα οικογένειες που ίδρυσαν την Δημοκρατία της Βενετίας και για πολλούς αιώνες κυριαρχούσαν εκεί.
Ηλθαν στην Ελλάδα κατά την τέταρτη Σταυροφορία και κατέλαβαν την Σαντορίνη και τα γύρω νησιά. Αργότερα υπήρξαν ηγεμόνες του Ηρακλείου.
Στη Νάξο ήλθαν μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους, κατά τον 16ο αιώνα.


Πανοραμική άποψη του λιμανιού από τον εξώστη του Μουσείου.

Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού ΜουσείουΟ Πύργος είναι καλοδιατηρημένος και ανήκει στην οικογένεια Καραβία που φροντίζει ώστε να διατηρείται αναλλοίωτη η αίγλη και η λάμψη του κτίσματος.
Σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα υπέροχο λαογραφικό μουσείο που περιλαμβάνει έπιπλα και αντικείμενα που αποτελούσαν το νοικοκυριό του σπιτιού.
Το Ενετικό Μουσείο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ναξιώτικου αρχοντικού με δυτικές επιδράσεις.

Η σύνθεση των ιστορικών περιόδων έχει γίνει με μοναδικό τρόπο,
η δε ξενάγηση γίνεται από τον κ. Νίκο Καραβία, μεταφέροντας
Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού Μουσείουτον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή.
Η ιδιαίτερη ξενάγηση από τον κ. Καραβία αφορά την ιστορική πορεία των προγόνων του και του πατρικού του σπιτιού, πράγμα που την κάνει εκτός από ενημερωτική, απόλυτα ξεχωριστή και μαγευτική.

Το μουσείο φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, από κονσέρτα μέχρι τοπικά βιολιά, εικαστικές εκθέσεις, λαογραφικά θεάματα, σε έναν ξεχωριστό χώρο που βρίσκεται στο κελάρι του Πύργου, καθώς και στην πλαϊνή αυλή.

Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού Μουσείου Αποψη από το εσωτερικό του Ενετικού Μουσείου Αποψη από το υπόγειο του Ενετικού Μουσείου

Ανοικτά 10.00 - 23.00
Τηλ.: 22850.22.387
Πηγή: Ενετικό Μουσείο
Φωτογραφίες: HotelsLine.gr

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στη ΝάξοΑρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.