Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Xanthi, Thraki, accommodation, stay
Αρχική Ελλάδα Θράκη Νομός Ξάνθης Εναλλακτικός Τουρισμός Νέστος ποταμός Δέλτα του Νέστου
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Δέλτα του Νέστου

Το Δέλτα του Νέστου
Βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού στα νότια σύνορα των νομών Καβάλας και Ξάνθης και εκτείνεται μετά την έξοδό του από τον ορεινό όγκο κοντά στους Τοξότες, περιλαμβάνοντας μία σημαντική έκταση από τη Νέα Καρβάλη μέχρι τα Αβδηρα, με συνολική έκταση περίπου 500.000 στρ. και έχοντας μήκος ακτογραμμής που φτάνει περίπου τα 50 χλμ.
Είναι από τους κυριότερους υγρότοπους της χώρας μας με ένα σημαντικό τμήμα του να προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας και Ειδικά Προστατευόμενη Μεσογειακή Περιοχή.
Ανήκει στο Δίκτυο Φύση (NATURA) 2000, ενώ αποτελεί και τμήμα του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο καταλαμβάνει την έκταση από το δέλτα του Νέστου μέχρι τις λίμνες Βιστονίδα και Ισμαρίδα.

Οι λιμνοθάλασσες (Βάσσοβας, Ερατεινού, Αγιάσματος, Κοκάλας, Χαϊδευτού, Κεραμωτής, Μοναστηρακίου και Μαγγάνων) που δημιουργήθηκαν από την εναπόθεση των φερτών υλικών του ποταμού και τα οποία λειτούργησαν ως φυσικά φράγματα, παράλληλα με τα υγρά λιβάδια, τους καλαμιώνες και το πανέμορφο δάσος Κοτζά-Ορμάν, σχημάτισαν έναν βιότοπο εξαιρετικής οικολογικής σημασίας και οικονομικής σπουδαιότητας.
Τα υφάλμυρα, ρηχά νερά των λιμνοθαλασσών, άφθονα σε θρεπτικά υλικά ευνοούν την δημιουργία και ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών (κέφαλος, λαβράκι, τσιπούρα, γλώσσα) με αποτέλεσμα την ύπαρξη σημαντικής πηγής εσόδων για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Επίσημες καταγραφές αναφέρουν την ύπαρξη 254 είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ορισμένα σπάνια και απειλούμενα είδη όπως ο Αργυροπελεκάνος, η Βαλτόπαπια, η Κοκκινόχηνα, η Λεπτομύτα, ο Στικταετός, ο Βασιλαετός και το Κιρκινέζι.
Η περιοχή είναι σημαντική για την αναπαραγωγή της αγκαθοκαλημάνας και η μοναδική στην Ευρώπη που ζει σε φυσική κατάσταση ο Κολχικός Φασιανός.

Νεροβούβαλοι στο Δέλτα του Νέστου
Ανάμεσα στα σπάνια είδη που περιλαμβάνονται στη αξιόλογη πανίδα, στο Δέλτα του Νέστου είναι ένα σπάνιο είδος βουβαλιών, οι λεγόμενοι νεροβούβαλοι. Το μεράκι, η φροντίδα και η αγάπη του κ. Μαραγκού Νίκου για τη φύση, τους δίνει τη δυνατότητα της ύπαρξης και επιβίωσης μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Επίσκεψη
Η επίσκεψή σας στην περιοχή μπορεί να γίνει με άλογα, μόνιππο και ποδήλατα μέσω τουριστικών πρακτορείων της Ξάνθης, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στο νομό Ξάνθης Διαμονή στο Νομό Ξάνθης

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΣΤΟ
Νέστος ποταμός
Τα στενά του Νέστου
Αισθητικό Δάσος
Το δάσος του "Κοτζά - Ορμάν"
Το Δέλτα του Νέστου
Πως θα πάτε στην περιοχή του Νέστου
Δραστηριότητες στο Νέστο
Σημεία ενημέρωσης
Ράφτινγκ στο Νέστο

Πώς θα πάτε στην περιοχή του Νέστου. Δραστηριότητες. Σημεία ενημέρωσης

Στην ευρύτερη περιοχή του Νέστου και στα χωριά Τοξότες και Γαλάνη μπορείτε να πάτε:
 • Αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και από εκεί οδικώς τα 30 περίπου χλμ σε 35 λεπτά περίπου
 • Αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και από εκεί οδικώς τα 120 χλμ. σε μία ώρα περίπου
 • Οδικώς από Θεσσαλονίκη τα 200 χλμ. σε περίπου 3 ώρες
 • Οδικώς από την Αλεξανδρούπολη τα 120 χλμ. σε μία ώρα περίπου
 • Σιδηροδρομικώς από Θεσσαλονίκη σε περίπου 4 ώρες και 15 λεπτά με το αργό τρένο και 3 ώρες και 45 λεπτά με το INTERCITY
 • Σιδηροδρομικώς από Αλεξανδρούπολη σε περίπου 2 ώρες το αργό τρένο και 1 ώρα και 30 λεπτά με το INTERCITY
Δραστηριότητες
Πολλά προγράμματα κυρίως εναλλακτικού τουρισμού πραγματοποιούνται στην περιοχή, με κυριότερα την κατάβαση του ποταμού Νέστου με κανό καγιάκ και ράφτινγκ, και ιππασία, τοξοβολία, μόνιππο, πεζοπορία, ποδηλασία, 4Χ4, τις οποίες κανείς μπορεί να ακολουθήσει μεμονωμένες ή και σε συνδυασμό.
Ακόμη μία βόλτα με το τρένο από των σταθμό των Τοξοτών έως τον σταθμό της Σταυρούπολης και η επιστροφή πάλι στους Τοξότες θα αποτελέσουν μία μοναδική εμπειρία και ευκαιρία για την παρακολούθηση των Στενών του Νέστου.


Σημεία ενημέρωσης
 • Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου
  Κεραμωτή Καβάλας
  Tο Κέντρο Πληροφόρησης για το Δέλτα του Νέστου ξεκίνησε να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 1998 στα πλαίσια προγράμματος για την προστασία των υγροτόπων Ramsar.
  Βρίσκεται στην Κεραμωτή Καβάλας, πίσω από το Γυμνάσιο. Στεγάζεται σε νεόκτιστο ισόγειο κτίριο, με ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο που δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Η πρόσβασή είναι εύκολη, είτε με ιδιωτικό αυτοκίνητο είτε με τα υπεραστικά λεωφορεία Κ.Τ.Ε.Λ. του νομού Καβάλας (δέκα περίπου λεπτά περπάτημα από το κέντρο της Κεραμωτής - Λιμάνι).
  Στο Κέντρο Πληροφόρησης ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία μέσα από ποικίλες προσεγγίσεις να κατανοήσει τη δομή, την λειτουργία και τις αξίες των βιοτόπων του Δέλτα Νέστου. Η φωτογραφική έκθεση αναπτύσσεται σε έξι (6) θεματικές ενότητες, με εύληπτα κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ο εκθεσιακός χώρος υποστηρίζεται από αίθουσα προβολής, χωρητικότητας 30 ατόμων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ταινία και slides σχετικά με την περιοχή του Δέλτα Νέστου.
  Η είσοδος στο Κέντρο Πληροφόρησης είναι δωρεάν. Λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9π.μ. μέχρι τις 1μ.μ.
  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25910.51.831.

 • Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Παραποτάμιου Δάσους Νέστου
  Νέα Καρυά
  Από το 2000 λειτουργεί κοντά στο αγρόκτημα Νέας Καρυάς (περιοχή ευθύνης Δασαρχείου Καβάλας) το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Παραποτάμιου Δάσους Νέστου, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει με οπτικοακουστικά μέσα τη σπάνια πανίδα και χλωρίδα του δάσους, που αναπτύχθηκε στις δύο πλευρές του ποταμού.

Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στο νομό Ξάνθης


Αρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.