Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Epirus, useful information
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Ηπειρος
 


Διαμονή στα Ζαγοροχώρια
Διαμονή στα Μαστοροχώρια
Διαμονή στα Κατσανοχώρια
Διαμονή στα Τζουμέρκα
Με κλικ πάνω στις περιοχές του χάρτη, θα μεταβείτε στην αναλυτική παρουσίαση κάθε περιοχής με πολλές πληροφορίες και ενδιαφέροντα
 


Προτάσεις Διαμονής στην Ηπειρο
 
 
ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΖΟΥΦΗ   ΑΜΑΝΙΤΗΣ   KAMARES HOTEL
Στην πλατεία του χωριού, δίπλα στον αιωνόβιο πλάτανο υπάρχει ένα παλιό διώροφο α...   Καλώς ήρθατε στο συγκρότημα επιπλωμένων κατοικιών Αμανίτης   Το πετρόκτιστο ξενοδοχείο Kamares βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια, στο ορεινό χωριό Τσ...

HOTEL EIRINI   PAPIGO TOWERS   ΑΝΕΣΙΣ
Στον Αχέροντα στο Νομό Θεσπρωτίας υπάρχει ο υπέροχος νεόκτιστος ξενώνας Ειρήνη π...   Στο πιο γραφικό χωριό του Ζαγορίου το Μικρό Πάπιγκο, στην είσοδο ακριβώς του παρ...   Το ξενοδοχείο ANESIS, που βρίσκεται στο Πέραμα Ιωαννίνων, σας περιμένει για να σ...
Δείτε αναλυτικά όλες τις προτάσεις μας
 


Προσφορές Διαμονής στην Ηπειρο
 
 
   
...   ...   ...

   
...   ...   ...
Δείτε αναλυτικά όλες τις προσφορές
 
Νομός Αρτας

Ο νομός Αρτας βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας και ανήκει γεωγραφικά και διοικητικά στην Ηπειρο, καταλαμβάνει το ΝΑ τμήμα της Ηπείρου. Έχει έκταση 1.612 τ. χλμ. και πληθυσμό 80.044 κατοίκους. Συνορεύει (Β) με τους νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων, (Α) με τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Αιτωλοακαρνανίας, (Ν) με το Ν. Αιτωλοακαρνανίας, (Δ) με τους Ν. Πρεβέζης και Ιωαννίνων, ενώ (Ν) βρέχεται και από τον Αμβρακικό Κόλπο. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Αρτα.

Ο Νομός Άρτας έχει ένα καλά οργανωμένο οδικό δίκτυο τόσο προς τις ορεινές περιοχές όσο και προς τις περιοχές του κάμπου. Καθ' όλη την διάρκεια του έτους το οδικό δίκτυο είναι προσπελάσιμο με μηδαμινά προβλήματα κατά την χειμερινή περίοδο.Νομός Θεσπρωτίας

Ο Νομός Θεσπρωτίας καλύπτει το ΒΔ τμήμα της περιφέρειας Ηπείρου, με έκταση 1.515 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 46.000 κατοίκους. Πρωτεύουσα του νόμού είναι η Ηγουμενίτσα, το
μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στη ΒΔ Ελλάδα. Στην επικράτεια του περιλαμβάνει οχτώ Δήμους και δύο Κοινότητες.
Η Θεσπρωτία είναι περιοχή κατεξοχήν ορεινή και σχηματίζεται από τις δυτικές οροσειρές της Πίνδου που βαθμιαία χαμηλώνουν προς τη θάλασσα και από στενόμακρες κοιλάδες, ανάμεσα στις οροσειρές. Οι πεδινές περιοχές στα παράλια οι πεδιάδες που έχουν σχηματισθεί από τις προσχώσεις των ποταμών Καλαμά και Αχέροντα και στην ενδοχώρα οι κοιλάδες των ίδιων ποταμών και των παραποτάμων τους- καλύπτουν μόλις το 5% της συνολικής έκτασης του νομού. Παρόλο που μεγάλο μέρος των ακτών είναι απότομες, πολλοί μικροί κόλποι εναλλάσσονται με μεγαλύτερους, αποτελώντας το προγεφύρωμα της Ελλάδας προς την Ιταλία -"πρόκεινται της Ελλάδος προς την Ιταλία" (Πολύβιος)- χαρίζοντάς της δίκαια το. χαρακτηρισμό "ευλίμενος Θεσπρωτία" που διέσωσε η αρχαία γραπτή παράδοση.

Στα παράλια και στη χαμηλή ζώνη του εσωτερικού το κλίμα είναι μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, ενώ στην ημιορεινή και ορεινή ενδοχώρα το κλίμα γίνεται ηπειρωτικό. Η Θεσπρωτία ανήκει στη ζώνη της μεσογειακής χλωρίδας, με εξαίρεση τα υψηλότερα βουνά, όπου επικρατεί βλάστηση της Κεντρικής Ευρώπης.

Η οικονομία της περιοχής βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην αγροτική παραγωγή. Στις πεδινές εκτάσεις στις εκβολές του Καλαμά και του Αχέροντα καλλιεργούνται εσπεριδοειδή, καλαμπόκι, τριφύλλι, ρύζι και ακτινίδια. Από τα πλούσια σε. νερά ποτάμια της Θεσπρωτίας, Καλαμά και Αχέροντα, αρδεύεται το σύνολο σχεδόν των παραποτάμιων πεδινών εκτάσεων. Στα παράλια και στις χαμηλές κοιλάδες της ενδοχώρας ευδοκιμεί η ελιά.

Στα παραποτάμια λιβάδια και στα ορεινά βοσκοτόπια αναπτύσσεται η κτηνοτροφία των αιγοπροβάτων και των βοοειδών, γνωστών ήδη από την αρχαία φιλολογική παράδοση. Υπάρχουν επίσης αξιόλογες βιοτεχνίες και ελάχιστες μικρού μεγέθους βιομηχανίες, ενώ μεγάλη ανάπτυξη παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός, το εμπόριο και οι μεταφορές απασχολώντας το 1/3 του ενεργού πληθυσμού του νομού.

Η Ηγουμενίτσα αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική θαλάσσια πύλη εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Η προνομιακή αυτή θέση της θα αναβαθμιστεί με την ολοκλήρωση της επέκτασης του λιμανιού της και τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, αναδεικνύοντας την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας σε ένα από τα κυριότερα διαμετακομιστικά κέντρα της ενιαίας Ευρώπης.


Νομός Ιωαννίνων

Ο Νομός Ιωαννίνων είναι μία πανέμορφη ορεινή περιοχή στο ΒΔ άκρο της Ελλάδας, που ο φυσικός της πλούτος και η πολιτιστική της κληρονομιά δεν έχουν αλλοτριωθεί από την αλόγιστη και καταστροφική ανθρώπινη παρέμβαση, την εκβιομηχάνιση και τη λανθασμένη τουριστική αξιοποίηση.

Για τους λάτρεις της φύσης, ο νομός είναι ένας παράδεισος. Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, βαθιές χαράδρες που δημιουργούνται από ορμητικά ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, σπάνια αγριολούλουδα, αλπικά λιβάδια, ορεινές λίμνες, δασωμένες πλαγιές, αλλά και ήρεμες κοιλάδες δημιουργούν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που αποτελεί ιδανικό βιότοπο για σπάνια είδη θηλαστικών, πτηνών, αλλά και υδρόβιων ζώων.Η πόλη των Ιωαννίνων με τη λιόκαλη Παμβώτιδα και το πανέμορφο νησί της, το Ζαγόρι, η Κόνιτσα , το Μέτσοβο, το Πέραμα, τα Τζουμέρκα - Κατσανοχώρια, τα Ζαγοροχώρια, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, το Πωγώνι, η Λάκα Σούλι, ολόκληρος ο νομός απ΄ άκρη σ΄ άκρη είναι προικισμένος με σπάνιες ανυπέρβλητες ομορφιές.

Χάρη στην ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος, η περιοχή είναι ιδανική γι΄ αυτούς που αναζητούν την περιπέτεια και προσφέρει ευκαιρίες για όλων των ειδών τα σπορ: Ορειβασία σε πανύψηλες βουνοκορφές, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και ιππασία σε μαγευτικά τοπία, αλεξίπτωτο πλαγιάς, διάσχιση επιβλητικών φαραγγιών, αναρρίχηση σε κάθετους βράχους, καταβάσεις σε αφρισμένα ποτάμια, σκι πάνω σε παρθένο χιόνι

Ταυτόχρονα είναι ένας τόπος που προσφέρει γαλήνη και ξεκούραση απ΄ τους πιεστικούς ρυθμούς της μεγαλούπολης, ιδανικό για όσους ζητούν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
Η περιοχή είναι πλούσια σε μαρτυρίες της λαμπρής ιστορίας της. Μιας ιστορίας που αναβιώνει στα θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία της, τους παραδοσιακούς οικισμούς της, τους νερόμυλους και τα γεφύρια της, αλλά και που παραμένει ζωντανή στα έθιμα, την παραδοσιακή μουσική, τα πανηγύρια και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Εδώ άκμασε ο ιερός χώρος της Δωδώνης και οι πόλεις των Μολοσσών κατά την αρχαιότητα ενώ τα μοναστήρια και οι εκκλησίες, χώροι λατρείας και ανάτασης, κατάγραφοι από αριστουργηματικές τοιχογραφίες, που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο το νομό, μαρτυρούν την ακμή του κατά τους χρόνους του Βυζαντίου και της Τουρκοκρατίας.

Στο χώρο αυτό, από τα πανάρχαια χρόνια έσμιξαν η ιστορία με το θρύλο, η πνευματική δημιουργία με τον πολιτισμό και η τέχνη με τη λαϊκή παράδοση. Διδάσκαλοι του γένους δίδαξαν στις σχολές της πόλης και δημιούργησαν μία αξεπέραστη παράδοση στα γράμματα και τις τέχνες, που συνεχίζει να αναπτύσσεται και στις μέρες μας μέσα στις νέες σύγχρονες συνθήκες. Όλος ο νομός φημίζεται για την καλλιτεχνική παραδοσιακή δημιουργία τους Αργυροχρυσοχόοι, ξυλογλύπτες, λαϊκοί ζωγράφοι, μάστορες της πέτρας, υφάντριες και διάφοροι άλλοι τεχνίτες κατασκευάζουν ακόμη και σήμερα αριστουργηματικά έργα, συνεχίζοντας τη μακραίωνη παράδοση.

Πλούσια είναι και η γαστρονομική παράδοση του νομού, που βασίζεται στη χρήση αγνών προϊόντων. Κρέατα, μαγειρεμένα με ιδιαίτερο τρόπο, νόστιμες πίττες, ζυμωτό ψωμί και φημισμένα τυριά και κρασιά συνθέτουν το παραδοσιακό μενού.
Ο νομός Ιωαννίνων προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές όλο το χρόνο και προσκαλεί τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να γνωρίσουν την υπέροχη ομορφιά του και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.


Νομός Πρέβεζας

Ο νομός Πρέβεzας καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Ηπείρου, και έχει έκταση 1.036 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 58.628 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 1991, που κατοικούν σε 8 Δήμους και 1 Κοινότητα του Νομού. Συνορεύει βόρεια με τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ανατολικά και νοτιοανατολικά με το νομό Άρτας.

Το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στην κτηνοτροφία κυρίως αιγοπροβατοτροφία και χοιροτροφία, στην γεωργία ιδιαίτερα με την παραγωγή κηπευτικών με χρήση θερμοκηπίων και την καλλιέργεια ελιάς και την αλιεία στον ποταμό Λούρο και στα παράλια του Αμβρακικού κόλπου και του Ιονίου Πελάγους.

Ο τομέας της μεταποίησης παρουσιάζει περιορισμένη δραστηριότητα με μικρές μεταποιητικές μονάδες, ενώ το εμπόριο και ο τουρισμός αποτελούν σημαντικούς παράγοντες της οικονομίας του νομού.

Ευνοημένος κατά πολύ από τη φύση, ο Νομός Πρέβεζας διακρίνεται για τα υπέροχα φυσικά του κάλλη: τις υπέροχες δυτικές ακτές που βρέχονται από το διάφανο Ιόνιο πέλαγος, το σπουδαίο υγροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου και τη μαγευτική λίμνη του Ζηρού, την ποικιλομορφία του τοπίου με τις φυσικές εναλλαγές του, το ήπιο και υγιεινό κλίμα, την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά.

Μέσα στον ιδιότυπο αυτό γεωγραφικό χώρο του Νομού μας, η ανθρώπινη παρουσία και δράση αποτυπώνεται στο πέρασμα των χρόνων ποικιλοτρόπως. Η αρχοντική πόλη της Πρέβεζας στην είσοδο του Αμβρακικού, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο του Νομού, οι διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι όπως η ρωμαϊκή Νικόπολη και η αρχαία Κασσώπη, ο μυθικός Αχέροντας με το Νεκρομαντείο, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα βενετικά και οθωμανικά κάστρα, το μαρτυρικό Ζάλογγο και η ρομαντική καστροπολιτεία της Πάργας.

Οι άπειρες φυσικές ομορφιές και τα διάσπαρτα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής σε συνδυασμό με τη γνήσια ηπειρωτική φιλοξενία των κατοίκων της συνθέτουν το πορτραίτο του Νομού μας και προκαλούν στον επισκέπτη το ενδιαφέρον να ανακαλύψει, να αισθανθεί και να βιώσει το τοπίο που αναδεικνύεται μπροστά του.

Οι σύγχρονες τουριστικές ανέσεις, η εύκολη πρόσβαση και η καλή συγκοινωνία είναι μερικοί από τους πόλους έλξης επισκεπτών στο νομό.


Αρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.