Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Ski Resort of Pelion
Αρχική Ελλάδα Μακεδονία Νομός Γρεβενών Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Δείτε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα 
Το Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας
ΘΕΣΗ
Στις ψηλότερες πλαγιές του όρους Λίγγος, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις fun καταστάσεις στο μικρό σαλέ αλλά και στις πίστες του, ενώ αποτελεί σημείο συνάντησης για snowboarders. Αλλος ένας λόγος που το έχει κάνει αγαπητό είναι το πολύ όμορφο τοπίο που το περιβάλλει, αλλά και την ειδυλλιακή διαδρομή μέσω της οποίας φτάνει κανείς στα 2246 μέτρα, ανάμεσα από πανύψηλα ρόμπολα και μαυρόπευκα.

Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων, η ίδια χιλιόχρωμη οξιά, η ίδια αθάνατη δρυς, με μόνη διαφορά, ότι τις πρώτες εκείνες εποχές του χρόνου, στα δάση αυτά βάδισαν όντα ,που δεν υπάρχουν πια, όπως το μαμούθ που αποκαλύφθηκε στο νομό Γρεβενών και η συνύπαρξη αυτή ενέπνευσε το σήμα του Ε.Χ.Κ.Βασιλίτσας « χιονοδρόμος στους χαυλιόδοντες του μαμούθ ».

Η δημιουργία και λειτουργία του, οφείλεται στις προσπάθειες των ανθρώπων του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών που πίστεψαν και κατάφεραν να υλοποιήσουν, ουσιαστικά ένα όνειρο τους.
Σήμερα είναι ένα άριστα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο με στόχο την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών και εξυπηρέτησης επισκεπτών.ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το μεγαλείο της Πίνδου παρότρυνε στις αρχές του 1975 μια παρέα ρομαντικών ανθρώπων, να δημιουργήσουν τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο για να υλοποιήσουν τότε μια ουτοπία. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ. Και τα κατάφεραν πιέζοντας την κεντρική εξουσία να χρηματοδοτήσει τον πρώτο συρόμενο αναβατήρα στο διάσελο Βασιλίτσας - Γομάρας μήκους 1060 μ. σε υψόμετρο 1788 - 2060 μ. ( υψομ. Διαφ. 272 μ. ).

Ο αναβατήρας αυτός μεταφέρει 800 χιονοδρόμους την ώρα και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η τοποθέτηση και η κατασκευή του αποτελεί υπόδειγμα γιατί η πίστα έχει δεχθεί ελάχιστες παρεμβάσεις και η ποσότητα και η ποιότητα του χιονιού είναι εξαιρετική.
Τα επόμενα χρόνια η ιδέα της τουριστικής ανάπτυξης του Ν. Γρεβενών με κύριο πόλο το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας αποκτά όλο και πιο φανατικούς οπαδούς που μιλούν κολακευτικά για τις δυνατότητες αξιοποίησης της Βασιλίτσας, αψηφώντας την ταλαιπωρία που περνούν για να την προσεγγίσουν ( χωματόδρομος, Lift με ερασιτέχνες χειριστές, απάτητες πίστες, μεγάλη χιονόπτωση που ξεπερνά τα 2 μέτρα, ελάχιστες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Η Βασιλίτσα όμως συνεχίζει να μαγεύει και να προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Το 1991 ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος παραχωρεί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την υποδομή που δημιούργησε, δηλ. τον συρόμενο αναβατήρα, τον χιονοστρωτήρα και το σαλέ, για να συσταθεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με φορέα διοίκησης επταμελή επιτροπή, θητείας 2 χρόνων και με ονομασία Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.
Πηγή: Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας


ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ
Δείτε στην κοντινή Σμίξη τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια της, τις πέτρινες βρύσες της, τις εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Νικολάου.

Αν είστε λάτρεις της φύσης και δεν σας ενοχλεί η απόσταση ανεβείτε προς την περιοχή της Βάλια Κάλντα και αν το επιτρέπει ο καιρός, μπείτε στον Εθνικό Δρυμό και θαυμάστε το εκπληκτικό τοπίο, με το Αρκουδόρεμα, τις λίμνες Φλέγκα, τα σπάνια μαυρόπευκα και τα κοκκινόπευκα και τα ρόμπολα.

Μπορείτε ακόμη να δείτε, τις εκκλησιές του Αγίου Γεωργίου στο Περιβόλι και του Αγίου Αθανασίου έξω από την Αβδέλλα και τα πέτρινα γιοφύρια του Αζίζ Αγά, της Πορτίτσας (κοντά στο Σπήλαιο), του Πασά, του Τρικόμου, του Σπανού κ.α.

Μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στην πόλη των Γρεβενών, η οποία χιονισμένη, αναδεικνύεται σε μία από τις ωραιότερες της Κεντρικής Ελλάδας


ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας κοντά στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στα Γρεβενά, υπάρχουν ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στα Γρεβενά θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής και αγορών κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο ΒασιλίτσαςΑρχή Σελίδας

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα τηλέφωνα
Χιονοδρομικό Κέντρο:
Σαλέ Χιονοδρομικού Κέντρου: Σαλέ "Δίστρατο":
Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών:
Νομαρχία Γρεβενών:

Δήμος Γρεβενών:
Κοινότητα Σμίξης:
Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών:
Εθνικός Δρυμός Πίνδου:
Διοίκηση ΕΧΚ Βασιλίτσας:Τροχαία Γρεβενών:
ΤΑΞΙ Γρεβενών:
  24620.84.850
24620.84.100
6973.328.993

24620.28.001
24620.28.888
24620.84.710
24620.22.402
24620.85.170
24620.22.508
24620.80.672
24620.85.253
24620.28.001
fax:24620.87.583 Πλ. Αιμιλιανού 12, 51100 Γρεβενά
24620.22.100
24620.22.591
24620.24.199
24620.22.580
Πως θα πάτε
1. Οδικώς:
49 χλμ. χωρίζουν το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας από την πόλη των Γρεβενών. Θα ακολoυθήσετε τη διαδρομή από Γρεβενά προς Βάλια Κάλντα και στα μισά της θα στρίψετε με κατεύθυνση το χωριό Σμίξη. Πάνω από το χωριό βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.
Το Δίστρατο αποτελεί την "πόρτα" του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας από την Ηπειρο.
Σε κοντινή απόσταση είναι και η πόλη των Ιωαννίνων.

Αποστάσεις και διαδρομές:
Από Σμίξη: 6,7 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Σμίξη στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Δίστρατο: 15,4 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το Δίστρατο στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Γρεβενά: 49 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από τα Γρεβενά στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Αθήνα: 468 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Θεσσαλονίκη: 216 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στο Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

2. Με λεωφορείο:
Τακτική σύνδεση από Αθήνα προς Γρεβενά:
Λεωφόρος Κηφισού 100, πλησίον του οδικού κόμβου Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας) - Λεωφ. Κηφισού.
Τακτική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Γρεβενών:
Σταθμός Μακεδονία Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ, με προορισμούς για όλη την Ελλάδα

Τηλέφωνα:
24620.22.242 Γρεβενά (Εκδοτήριο)
2310.595.485 Θεσσαλονίκη (Εκδοτήριο)
210.51.26.833 Αθήνα (Στ.Κηφισού-Εκδοτήριο)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών
 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.