Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Corfu
Αρχική Ελλάδα Επτάνησα Κέρκυρα Τουριστικός Οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Τουριστικός Οδηγός Κέρκυρας
Πρόκειται για το φημισμένο νησί των Φαιάκων, προικισμένο από τη φύση με ειδυλλιακά τοπία, γοητευτικούς όρμους, εκτεταμένες παραλίες με άμμο, πευκοδάση, κυπαρίσσια. Αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες, μουσεία, εξαιρετική αρχιτεκτονική στην πρωτεύουσα και παραδοσιακά χωριά στην ενδοχώρα καθώς και η άριστη τουριστική υποδομή έχουν δώσει στο νησί έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Πρωτεύουσα της Κέρκυρας είναι η πανέμορφη ομώνυμη πόλη. Η Παλαιά Πόλη έχει ενετική πολεοδομική διάταξη χτισμένη ανάμεσα σε δύο φρούρια και με ρομαντική φυσιογνωμία: Πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, όμορφες πλατείες και νεοκλασικά, εκκλησίες και ιστορικά μνημεία. Η Νέα Πόλη, έχει καλή ρυμοτομία και απλώνεται πίσω από την Παλιά.
Τι να πρωτοπεί κανείς για την Κέρκυρα και για τα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί... Εκκλησίες, Ορθόδοξες και Καθολικές, το κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής, το Παλαιό Φρούριο, η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη, μνημεία, ανάκτορα, η Ιώνιος Ακαδημία, η Ιώνιος Βουλή, το νέο φρούριο, το νησάκι Βίδο, η περιοχή του ανεμόμυλου, το πάρκο του Μον Ρεπό, το Κανόνι, το μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας, το Ποντικονήσι, το μουσείο της Αντιβουνιώτισσας, μία σειρά από Συλλογές είναι επιγραμματικά μόνον μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας με τη φημισμένη πλατεία Ληστών.
Μπορείτε να κολυμπήσετε στον Ανεμόμυλο, στο Μον Ρεπό και στο νησάκι Βίδο.

Στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων που είναι τουριστικός οικισμός μπορείτε να επισκεφθείτε τα Λαγούδια, νησίδες κοντά στο ακρωτήρι Κόνστα, την περιοχή του Ισσού με κεδρόδασος, αμμοθίνες και αμμουδερή παραλία καθώς και τη λίμνη Κορισσίων που είναι υγροβιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Από τον Άγιο Γεώργιο Αρμενάδων - Πάγων με την αμμώδη παραλία και τα κρυστάλλινα νερά μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Αφιώνας, καθώς και τα χωριά Πρίνυλας, Αγρός και Καστελλάνοι, όπως και τον όρμο Τιμόνι.
Στον Άγιο Γόρδιο βρίσκεται το Ορθολίθι που είναι εντυπωσιακός βράχος μέσα στη θάλασσα και από τον Άγιο Ματθαίο, που είναι από τα ωραιότερα χωριά της ενδοχώρας μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Παντοκράτορα, το Πρινόδασος, το σπήλαιο της Γράβας και τους παραθεριστικούς οικισμούς Παραμόνας και Πρασούδι.

Το ΑχίλλειοΑπό τον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Αυλιώτες και τα νησάκια Διαπλό και Διάκοπο και από τις Αλυκές μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Ποταμός και Εβρόπουλοι.
Τα Άνω και Κάτω Παυλιάνα είναι όμορφα χωριά με παραδοσιακό χρώμα και θέα στη γύρω περιοχή και η Άνω Γαρούνα είναι από τα παλαιότερα χωριά του νησιού.
Η διαδρομή Άνω Κορακιάνα - Σωκράκι - Ζυγός θα σας ενθουσιάσει εάν επισκεφθείτε την Άνω Κορακιάνα που έχει μακρά παράδοση στη χορωδιακή μουσική και τα μουσικά σύνολα.
Από το μεσόγειο χωριό Αργυράδες μπορείτε να επισκεφθείτε τους παραλιακούς οικισμούς Μπούκαρης και Πετρίτη και από τον παραθαλάσσιο τουριστικό οικισμό Αρίλλας μπορείτε να επισκεφθείτε τα νησάκια Κράβη και Βαρκούλες.

Η Αχαράβη είναι τουριστικό θέρετρο απλωμένο σε πεδινή έκταση. Από εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε τον υδροβιότοπο της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη, τα Σπυριδωνήσια και τον παραδοσιακό οικισμό της Περίθειας καθώς και το χωριό Επίσκεψη, από τα παλαιότερα του νησιού με όμορφα σπίτια.
Το Γαστούρι είναι γραφικό χωριό που διατηρεί αναλλοίωτα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Σε αυτό αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την πηγή της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, την ποτοποιεία Βασιλάκη και τα χωριά Άγιοι Δέκα και Άγιος Προκόπιος.
Παραδοσιακός τουριστικός οικισμός είναι και η Γλυφάδα στην οποία μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιώτισσας.
Πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο με μαρίνα είναι τα Γουβιά όπου μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τα ενετικά Νεώρια και τον οικισμό Δανίλλια.
Με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, όμορφη ακρογιαλιά, τα Δασιά αποτελούν πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο και η παραλία του οικισμού ενδείκνυται για κολύμπι.
Η Δαφνίλα και το Κομμένο είναι όμορφες τουριστικές περιοχές με πράσινο και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Οι Έρμονες είναι τουριστικός οικισμός και εκεί μπορείτε να γνωρίσετε το λιβάδι του Ρόπα με όμορφη εκτεταμένη πεδιάδα και καλλιέργειες, καθώς και τα χωριά Γιαννάδες, Μάρμαρο και Κανακάδες.
Γεμάτος νεανικά στέκια είναι ο Κάβος, πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο με εκτεταμένη αμμουδερή παραλία. Στον Κάβο θα σας εντυπωσιάσει το ακρωτήρι Ασπρόκαβος που έχει χαρακτηριστικούς άσπρους βράχους και από τον Κάβο μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Μικρό Νησί, που είναι γραφικός κόλπος με αμμουδερή παραλία, καθώς και τα χωριά Νεοχώρι, Παλαιοχώρι και Κρητικά.
Κοσμοπολίτικο θέρετρο και λιμάνι είναι η Κασσιόπη, περιοχή του οποίου είναι ο Άγιος Στέφανος Σινιών, καθώς και ο όρμος Βουρλιάς (Αυλάκι) και η νησίδα Περιστέρι.
Με αξιόλογο δείγματα αρχιτεκτονικής η Κάτω Γαρούνα είναι παραδοσιακό χωριό και η Λευκίμμη έχει αξιόλογη καλλιτεχνική παράδοση.

Το Κοντόκαλι και η Μεσογγή είναι πολυσύχναστα τουριστικά κέντρα. Στη Μεσογγή ένα γραφικό ποταμάκι διασχίζει τον οικισμό. Από τη Μεσογγή αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα χωριά Άγιος Δημήτριος, Χλομός και Χλοματιανά. Τα Μοραΐτικα έχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και σε λόφο πάνω από τα Μοραΐτικα βρίσκεται ο τόπος που γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, το χωριό Επισκοπιανά. Οι Μπενίτσες, το Νησάκι, το Καλάμι, το Πέραμα, το Περιβόλι, το Πυργί, η Ρόδα, το Σιδάρι, το Ύψος είναι πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα της Κέρκυρας με ξεχωριστές ομορφιές.

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι κοσμοπολίτικο θέρετρο, σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Από την Παλαιοκαστρίτσα μπορείτε να επισκεφθείτε τα χωριά Δουκάδες, Λιαπάδες, Λάκωνες, Μακράδες, Κρήνη. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ποτοποιεία Μαυρομμάτι όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε προϊόντα με βάση το τοπικό ποτό της Κέρκυρας, το κουμ κουάτ, γλυκά, κρασί και ούζο. Στο Πέραμα βρίσκεται και η λιμνοθάλασσα Χαλκιοπούλου ενώ από το μεσόγειο Κεφαλοχώρι Περιβόλι μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Βιταλάδες καθώς και τον παραθεριστικό οικισμό Γάρδενος.
Μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από τη θέση Λόγκας του χωριού Περουλάδες.
Από το χωριό Σιναράδες μπορείτε να επισκεφθείτε το Πέτρινο Πηγάδι, τον ορμίσκο Γιαλισκάρι και τη θέση Αερόστατο με υπέροχη θέα στον Άγιο Γόρδιο.
Το μοναστήρι του Υψηλού Παντοκράτορα, στην κορυφή του ομώνυμου όρους βρίσκεται στο ορεινό χωριό Στρινύλας. Γύρω από την Κέρκυρα βρίσκεται το Βίδο, τα Διαπόντια νησιά, η Ερεικούσσα, το Μανθράκι και ο Φανός.

Αν επισκεφθείτε την Κέρκυρα αγοράστε κουμ κουάτ - γλυκό και λικέρ -, ούζο, μάντολες, μαντολάτα, γλυκά κουταλιού, κεραμικά, υφαντά και ξυλόγλυπτα.
Η Κέρκυρα φημίζεται για την παστιτσάδα, το σοφρίτο, το μπουρδέτο, το μπιάνκο και το σαβόρο. Σε περιοχές της Κέρκυρας μπορείτε να δοκιμάσετε συκωταριά κρασάτη με μάραθο, αγριογούρουνο, στρουθοκάμηλο, ελάφι, λαγό στιφάδο και τσίχλες.


Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής και διασκέδασης στην ΚέρκυραΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα τηλέφωνα
Δήμος Κέρκυρας:


Δημοτική Αστυνομία
Τροχαία
ΚΤΕΛ Αθήνα:
Κέρκυρα:
Αστικά Λεωφορεία
Αεροδρόμιο:
Λιμάνι Κέρκυρας
Λιμεναρχείο Κέρκυρας:
Ηγουμενίτσας:
Πατρών:
  26613.62.700
26613.62.701
26610.44.410
26610.27.778
26610.22.353
210.51.29.443
26610.89.600
26610.31.595
26610.28.928
26610.32.655
26610.32.655
26650.22.235
2610.341.002
Εξερευνήσεις
Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.