Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Korinthia
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Κορινθίας Τουριστικός Οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Νομός Κορινθίας, Τουριστικός Οδηγός

Μία εύκολη λύση για τους κατοίκους της Αττικής προκειμένου να κάνουν θαλάσσια μπάνια ή ημερήσιες εκδρομές είναι ο νομός Κορινθίας. Πρόκειται για ένα νομό που προσφέρει αρχαιολογικές ξεναγήσεις, τουριστικές περιηγήσεις και σε αυτόν θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλούς ενδιαφέροντες τόπους, όπως είναι η αρχαία Κόρινθος, η Νεμέα, η Σικυών, η Ισθμία, το Ηραίο, κ.ά.

Η πρωτεύουσα του νομού, η Κόρινθος είναι σύγχρονο εμπορικό και αστικό κέντρο. Ποικίλα προϊόντα παράγει ο κάμπος της Κορινθίας. Η τουριστική υποδομή είναι πολύ καλή στις παραλίες του Κορινθιακού, του Σαρωνικού και του Λουτρακίου.
Η αρχαία Κόρινθος ήταν από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες πόλεις της Ελλάδας. Στη θέση της αρχαίας Κορίνθου σήμερα έχει μείνει ένα μικρό χωριό με το όνομα παλαιά Κόρινθος, που συνεχώς εξωραΐζεται και αναπτύσσεται. Βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, στον οποίο οι ανασκαφές συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Στη σύγχρονη Κόρινθο αξίζει να επισκεφθείτε το Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, το Αγαλμα του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, την Αρχαία Κόρινθο και τον Ακροκόρινθο καθώς και τα μουσεία (Αρχαιολογικό, Εκκλησιαστικό, Ιστορικό - Λαογραφικό) που υπάρχουν στην περιοχή. Οι παραλίες Ιερατικής, Καλαμών και Κοράκου ενδείκνυται για κολύμπι. Οι Αγιοι Θεόδωροι είναι μία παραλιακή κωμόπολη που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Με εκδρομικό καΐκι μπορείτε να επισκεφθείτε το νησάκι Ομβριος που έχει θαλασσινές σπηλιές.

Αξίζει τον κόπο επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων καθώς και τις μονές της Αγίας Μαρίνας και του Πραθίου. Η Αλμυρή - Λουτρό Ελένης είναι δύο παραθαλάσσιοι οικισμοί ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά τα τελευταία χρόνια. Το Λουτρό Ελένης είναι γνωστό για τις ιαματικές πηγές του.
Προσφέρονται για κολύμπι τα γραφικά λιμανάκια Σιδερώνας και Λυχνάρι στο χωριό Κατακάλι. Ο Ορμος της Αλμυρής προσφέρεται επίσης για κολύμπι ενώ αξίζει τον κόπο αν βρεθείτε στην περιοχή τον Σεπτέμβριο να πάτε στο πανηγύρι της Αγίας Φοίβης που γίνεται κάθε χρόνο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το Βραχάτι είναι ένας οικισμός με πάρα πολύ πράσινο κοντά στη θάλασσα και κάθε χρόνο στις 26 Ιουλία γίνεται εκεί το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.
Στα σύνορα σχεδόν με την Αχαϊα βρίσκεται το παραλιακό χωριό Δερβένι. Σε αυτό μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο, το χωριό Εβρόστινα με τρεχούμενα νερά, βρύσες, το ρέμα των Μύλων, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης καθώς και τον Ανδριάντα του Παναγιώτου Γεράρη. Θα ήταν όμως παράλειψη να μην επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας του Βράχου (Παναγία Καταφυγίων) μέσα σε ένα βράχο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες του Δερβενίου, της Πεταλούς, στη Λυγιά και στο Στόμιο.

Στο ανατολικό άκρο της διώρυγας της Κορίνθου είναι χτισμένο το παραλιακό χωριό της Ισθμίας στο οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε το Ιερό του Ποσειδώνα, στο χωριό Κυράς Βρύση όπου διατηρούνται τα λείψανα του ιερού του Ποσειδώνα. Αξίζει τον κόπο να δείτε τα Ρωμαϊκά Λουτρά με τα θαυμάσια ψηφιδωτά δάπεδα καθώς και τις αρχαίες Κεγχρεές. Στην Ισθμία λειτουργούν ξενοδοχεία, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ η κύρια τοπική εκδήλωση - πανηγύρι του χωριού είναι το πανηγύρι του Αη Γιάννη στις 29 Αυγούστου.
Ιδανικό για χειμερινές διακοπές, χτισμένο ανάμεσα στα έλατα και σε υψόμετρο 920 είναι το ορεινό χωριό της Καστανιάς.

Το Κιάτο είναι μία εξαιρετικά εύφορη πόλη παραλιακή με μεγάλο λιμάνι που αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό κέντρο εσπεριδοειδών. Ενδιαφέρουσες αγιογραφίες έχει η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην παραλία. Αξίζει να επισκεφθείτε, επίσης, την αρχαία Σικυών, ενώ στην περιοχή πραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο και Αύγουστο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Σικυώνια". Στο χωριό Πάσιο κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου γίνεται το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.
Χτισμένος στο μυχό Ορμου είναι το γραφικό ψαροχώρι του Κόρφου που περιτριγυρίζεται από ελιές και πεύκα και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές.
Το Λέχαιο είναι ένα ιστορικό, όμορφο παραλιακό χωριό στο οποίο σώζονται τα ερείπια παλαιοχριστιανικής Βασιλικής στην παραλία. Η παραλία του χωριού ενδείκνυται για κολύμπι και στο χωριό λειτουργούν και κάμπινγκ.

Το Λουτράκι είναι διεθνούς φήμης λουτρόπολη, με πασίγνωστα ιαματικά και φυσικά μεταλλικά νερά. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τους τεχνητούς καταρράκτες, τις εκκλησίες του Αγίου Ανδρέα, του Αγίου Φανουρίου, του Αγίου Γεωργίου και της Παναγιάς της Γιάτρισσας. Επίσης, τα μοναστήρια του Οσίου Παταπίου, της Αγίας Τριάδας, του Προφήτη Ηλία. Οι παραλιακοί οικισμοί Σχίνος και Στραβά ενδείκνυνται για οικογενειακές διακοπές ενώ στην όμορφη περιοχή της Μαυρολίμνης λειτουργεί ιδιωτική μαρίνα. Από το Λουτράκι ή από τον Ορμο των Στραβών μπορείτε να επισκεφθείτε τις Αλκυονίδες, σύμπλεγμα τεσσάρων νησιών με θαυμάσιες παραλίες και κρυστάλλινα νερά.

Η Λυκοποριά και το Μελίσσι καθώς και η Νεράντζα είναι παραλιακά χωριά κατάλληλα για κολύμπι και για διακοπές.
Η Νεμέα φημίζεται για τη γιορτή κρασιού που γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου. Η απέραντη αμπελώνες και η μεγάλη αρχαιολογική σημασία της μεσόγειας αυτής κωμόπολης την έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Με αξιόλογη τουριστική υποδομή και κίνηση, με σύγχρονη μαρίνα, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σύγχρονη αυτή πόλη που λέγεται Ξυλόκαστρο. Πολιούχος της πόλης είναι ο Αγιος Βλάσης, την ομώνυμη εκκλησία του οποίου μπορείτε να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τις έξοχες τοιχογραφίες. Στο Ξυλόκαστρο, μεταξύ άλλων, βρίσκεται ο Πευκιάς, αισθητικό δάσος με πεύκα. Κάθε χρόνο στο Ξυλόκαστρο, στις 11 Φεβρουαρίου γίνεται το πανηγύρι του Αγίου Βλασίου. Το Σοφικό και η Συκιά είναι χωριά δίπλα στη θάλασσα με πάρα πολύ πράσινο. Στον όρμο Σέλοντας, στο Σοφικό λειτουργεί σήμερα σύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας. Στη Συκιά δίπλα στα γραφεία του δημοτικού διαμερίσματος βρίσκεται ο πύργος του Κιαμήλ Μπέη.

Στη Στυμφαλία που είναι ορεινό χωριό λειτουργεί εκτροφείο πέστροφας. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως την αρχαία πόλη, από την οποία σήμερα διασώζονται οικοδομήματα της αγοράς και θεμέλια παλαίστρας, στοάς και ναού, μία κρήνη, τμήματα του οχυρωματικού περιβόλου, ίχνη ναού της Αθηνάς καθώς και ίχνη υδραγωγείου. Υπάρχουν επίσης απομεινάρια της ερειπωμένης φράγκικης εκκλησιάς καθώς και λείψανα του φράγκικου κάστρου.

Τα Τρίκαλα και ο Φενεός είναι ορεινά χωριά με πολλές εκκλησίες και μοναστήρια που ενδείκνυται για χειμερινές διακοπές. Στο Φενεό μία επίσκεψη στο φράγμα Φενεού - Δόξας μέσα σε τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, θα σας καταπλήξει.
Σπουδαίο γεωργοκτηνοτροφικό κέντρο, με αξιόλογη περιοχή βερίκοκων είναι το Χιλιομόδι. Στο Χιλιομόδι μπορείτε να επισκεφθείτε τις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Δημητρίου και των Ταξιαρχών.

Η Σουλτανίνα είναι η τοπική σταφίδα της Κορίνθου και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε, όπως τα γλυκά και τα αμυγδαλωτά από τον Ισθμό και του Λουτράκι, το κρασί από τη Νεμέα, τη Ροδοζάχαρη και το μέλι από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού και τα βερύκοκα από το Χιλιομόδι. Από τις τοπικές νοστιμιές που αξίζει τον κόπο να γευτείτε εάν επισκεφθείτε το νομό Κορινθίας είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά καθώς και τα ψητά σχάρας και σούβλας στην Εβροσίνα και στην Περαχώρα.
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.