Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Κορινθία Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Ορεινή Κορινθία
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει


Απόδραση σε μια μαγευτική λίμνη!
Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα
Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα
Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα
Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα
Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα
Ορεινή Κορινθία. Λίμνη Δόξα


Μία ημέρα θα την αφιερώσουμε για μια όμορφη εκδρομή στην Τεχνητή Λίμνη Δόξα. Για να την προσεγγίσουμε, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που ξεκινά από τα Μεσαία Τρίκαλα και κατευθύνεται προς Καρυά. Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο έπειτα από μια διαδρομή στα βουνά, θα στρίψουμε αριστερά, με κατεύθυνση προς Γκούρα, Φενεό και Τεχνητή Λίμνη Δόξα. Βρισκόμαστε ανάμεσα στις δασωμένες πλαγιές της Ζήρειας και του Χελμού.

Τα χωριά Μοσιά, Μεσινό, Γκούρα, Στενό, Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός) και Πανόραμα διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ η Κοιλάδα του Φενεού, γνωστή από την αρχαιότητα για τις καταβόθρες της, απλώνεται νωχελικά μπροστά μας. Σήμερα, οι κατασκευαστικές εταιρείες έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα νερά του ποταμού Δόξα, δημιουργώντας την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη, που στα νερά της καθρεφτίζονται τα γύρω βουνά. Ο δρόμος σταματάει λίγο πριν το χωμάτινο διάδρομο που οδηγεί στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Ο δρόμος που «κυκλώνει» τη λίμνη προσφέρεται για περιπάτους και για ποδήλατο. Μπορούμε να κάνουμε και μια ειδυλλιακή βόλτα με άμαξα με άλογα!

Από τις όχθες της λίμνης εύκολα προσεγγίζεται το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (17ος αι.), με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες και οκτάπλευρο τρούλο. Βρίσκεται φωλιασμένο σε δασωμένη πλαγιά και απολαμβάνει φανταστική θέα. Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε εδώ Κρυφό Σχολειό. Σίγουρα, θα δοκιμάσουμε το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο!
Από τα χωριά της περιοχής ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Γκούρα με τα παραδοσιακά της κτίσματα και την επιβλητική εκκλησία στην πέτρινη πλατεία.
Επίσης, ξεχωριστό είναι και το χωριό Φενεός, σκαρφαλωμένο σε ελατοσκέπαστη πλαγιά, με θέα προς την Κοιλάδα.

Επιστρέφοντας, αν ακολουθήσουμε το δρόμο όλο ευθεία θα συναντήσουμε την πολύτρουλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης (1811), στο χωριό Εβροστίνη (ή Ζάχολη). Για πιο σύντομη διαδρομή μπορούμε να ακολουθήσουμε πορεία για Στυμφαλία και από εκεί για Κιάτο.
Οι ομορφιές της Ορεινής Κορινθίας είναι ανεξάντλητες και σίγουρα δεν μπορούμε να τις ανακαλύψουμε όλες σ’ ένα μονάχα Σαββατοκύριακο. Πήραμε, όμως, σίγουρα μια καλή γεύση και ανανεωθήκαμε!

Αξίζει να δείτε:
  • Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (17ος αι.)
  • Τη Μονή του Αγίου Βλασίου (Ανω Τρίκαλα Κορινθίας)
  • Την Τεχνητή Λίμνη Δόξα
  • Τα χωριά Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα
  • Τη γραφική Γκούρα με τα πέτρινα αρχοντικά
  • Την πολύτρουλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Ζαχόλης (1811)

Τι θα φάτε:
Παραδοσιακό φαγητό είναι το "μπουμπούλι", κοκκινιστό αρνάκι με χυλοπίτες (τουτουμάκια) στην κατσαρόλα.
Στις ταβέρνες της περιοχής θα απολαύσετε αρνάκι ή κατσικάκι στη σούβλα ή στα γάστρα με ζουμερές πατατούλες, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, παϊδάκια στα κάρβουνα και ντόπια μεζεδάκια.

Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην Ορεινή Κορινθία και τα Τρίκαλα Κορινθίας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες.
Στην Ορεινή Κορινθία, τα Τρίκαλα Κορινθίας, καθώς και την γύρω περιοχή, υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Ορεινή Κορινθία και τα Τρίκαλα Κορινθίας θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (δραστηριότητες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Ορεινή Κορινθία







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πως θα πάτε Πως θα πάτε
Με δικό σας αυτοκίνητο για να κινείστε με άνεση στην περιοχή.
Από Αθήνα θα κινηθείτε στην Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών και θα βγείτε από την έξοδο του Ξυλοκάστρου. Αμέσως θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες για Ρίζα και Τρίκαλα Κορινθίας.
  • Αθήνα - Τρίκαλα Κορινθίας: 140 χλμ.

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.