Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Antikyra in Viotia
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Βοιωτία Πόλεις - Περιοχές
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Αντίκυρα

Η Αντίκυρα βρίσκεται στο Νομό Βοιωτίας με πληθυσμό 2.346 κατοίκους, έκταση 23.332 στρεμ. και απέχει 16 χιλιόμετρα από τη Δεσφίνα ενώ μόλις 200 περίπου χιλιόμετρα απο την Αθήνα.
Η Αντίκυρα Βοιωτίας φημίζεται ιδιαίτερα για τις ωραίες παραλίες της καθώς και για το εργοστάσιο του Αλουμινίου της Ελλάδος το οποίο απέχει 10 λεπτά.
Το σημερινό της όνομα η Αντίκυρα το πήρε το 1929 ενώ, το παλαιότερο "Ασπρα Σπίτια" ξαναζωντανεύει στο νέο οικισμό που δημιουργήθηκε ανατολικά της Αντίκυρας.

Μια όμορφη και γραφική παραλιακή πόλη της αρχαίας Φωκίδας, η οποία αποτελεί και ένα ασφαλές λιμάνι στις βόρειες ακτές του Κορινθιακού κόλπου. Το λιμάνι έχει την δυνατότητα πρόσδεσης μικρών σκαφών με παροχές ρεύματος και νερού και ο λιμενοβραχίονας προσφέρει προστασία από όλους τους ανέμους.
Το λιμανάκι της πρώτης παραλίας του Αγίου Ισιδώρου θεωρείται αλιευτικό καταφύγιο για τα καϊκια και τις βάρκες σε περίπτωση θαλασσοταραχής και δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η πλαζ του Αγίου Ισιδώρου είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, καθώς και στη νέα πλαζ στο λιμάνι Κούτρου.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη θάλασσα κολυμπώντας είτε μέσα στην Αντίκυρα είτε στις δύο πλαζ του Αγίου Ισιδώρου, στις οποίες υψώνεται επί σειρά ετών
η γαλάζια σημαία, είτε τέλος στην νέα πλαζ στο "λιμάνι Κούτρου".
Ακόμη στις ταβέρνες και τα εστιατόρια θα βρει κανείς φρέσκο ντόπιο ψάρι και θα έχει τη δυνατότητα ερασιτεχνικής αλιείας και ψαροντούφεκου, όπως και διαφόρων άλλων θαλάσσιων ενασχολήσσεων

Η γεωγραφικής της θέση είναι ιδιαίτερα πλεονεκτική αφού βρίσκεται δίπλα στην Αράχωβα και τον Παρνασσό και το χιονοδρομικό κέντρο, την Ιτέα και το Γαλαξείδι (Γαλαξίδι), τον Όσιο Λουκά καθώς και στον ορεινό όγκο του Ελικώνα.

Στην Αντίκυρα αναφέρονται οι περιηγητές Στράβων και Παυσανίας. Ο Παυσανίας μάλιστα την ταυτίζει με την πόλη Κυπάρισσο που αναφέρει ο Όμηρος στο κατάλογο των νέων στην Ιλιάδα.
Οψεις από την Αντίκυρα Βοιωτίας Κατά την αρχαιότητα η Αντίκυρα ήταν Φωκική πόλη. Χτισμένη στον Κορινθιακό κόλπο, στη δυτική παραλία του κολπίσκου της Αντίκυρας γνώρισε μεγάλη άνθηση τα αρχαία χρόνια. Η ταύτιση του σημερινού οικισμού των Άσπρων σπιτιών και της Αντίκυρας με την αρχαία Αντίκυρα έγινε ήδη από το 1806 οπότε βρέθηκε επιγραφή στην παραλία...

ΕΔΟΞΕ ΤΑΙ ΠΟΛΕΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΕΩΝ ΔΟΜΕΝ ΗΡΑΚΛΕΩΝΙ ΞΕΝΟΚΡΙΤΟΥ ΑΜΒΡΥΣΣΙΩΙ ΚΑΙ ΑΥΤΩΙ ΚΑΙ ΕΚΓΟΝΟΙΣ ΠΡΟΞΕΝΙΑΝ.

Διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στην Αντίκυρα Διαμονή στην Αντίκυρα

Οψεις από την Αντίκυρα Βοιωτίας

Οψεις από την Αντίκυρα Βοιωτίας

Ιδρυτής της, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν ο μυθικός ήρωας Αντικυρέας, ο οποίος θεράπευσε τον Ηρακλή από τη μανία που τον είχε καταλάβει με το φυτό ελλέβορο, ένα φαρμακευτικό βότανο που φύεται στα βουνά της Αντίκυρας. Από τον ήρωα αυτό πήρε και το όνομα της. Ήταν πόλη με πολυτάραχη ιστορική εξέλιξη που η φάση ακμής της ανάγεται κατά κύριο λόγο στην κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο.

Ο μυχός του όρμου της Αντίκυρας έχει στην είσοδό του δύο αντικριστές χερσονήσους, τη Μούντα στα ανατολικά και τη Κεφαλή στα δυτικά. Ανάμεσα σε αυτές είναι η είσοδος του όρμου όπου βρισκόταν ο αρχαίος οικισμός. Η Κεφαλή είναι ουσιαστικά ένα πετρώδης ύψωμα που φτάνει τα 346 μ. Στην πλευρά του υψώματος που βλέπει προς την Αντίκυρα εντοπίστηκε και ερευνήθηκε στο παρελθόν λάξευμα πλάτους 8,5 μ. με κόγχες για την τοποθέτηση αναθημάτων. Το λάξευμα ταυτίστηκε με ιερό περίβολο της Αρτεμης η οποία τιμόταν από τις γυναίκες τις περιοχής. Μία επιγραφή που βρέθηκε "ΑΡΤΕΜΙΔΙ ΑΝΕΘΗΚΕ", πιστοποιεί τη λατρεία της θεάς.
Η Αντίκυρα υπήρξε κατοικήσιμη από την αρχαιότητα και την προϊστορική εποχή μέχρι τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όσοι χώροι ερευνήθηκαν, αποκάλυψαν λείψανα τριών τουλάχιστον χρονολογικών περιόδων. Τα περισσότερα είναι ότι σημαντικά μνημεία που έχουν αποκαλυφθεί, μέχρι σήμερα ανήκουν στην παλαιοχριστιανική περίοδο.

Σήμερα η Αντίκυρα είναι μια σύγχρονη κωμόπολη με υποδομές φιλοξενίας και διασκέδασης στη στεριά και στη θάλασσα, με περιποιημένους και γραφικούς ξενώνες για τη διαμονή σας, όμορφες παραλίες, με πολιτιστική ανάπτυξη και τακτικές συγκοινωνίες.

Μία άκρως γραφική περιοχή που μπορείτε να επισκευθείτε ανα πάσα στιγμή όποια εποχή του χρόνου κι αν επιλέξετε.
Οψεις από την Αντίκυρα Βοιωτίας

Οψεις από την Αντίκυρα Βοιωτίας

Οψεις από την Αντίκυρα Βοιωτίας
Πληροφορίες και φωτογραφίες: Ελεύθερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τη Βοιωτία


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Αντίκυρα


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Κοινότητα Αντίκυρας:
Λιμεναρχείο:
Τελωνείο:
Αστυνομία:

Αγροτικό Ιατρείο:
Ταξί:  25ης Μαρτίου & Αθανασίου Διάκου
22670.41.474 Fax:2670.41.485
22670.41.205
22670.41.674
22670.22.150
22670.22.100
22670.41.777
6972.245.403
6974.143.666
6944.528.452
6972.775.629
6932.585.509
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.