Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Αχαϊα Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Καλάβρυτα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει


Ιστορικές Μονές. Σπήλαιο Λιμνών. Πλανητέρο. Χιονοδρομικό Κέντρο
Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Σπήλαιο Λιμνών. Μοναδικό! Πλανητέρο Μονή Αγίας Λαύρας Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού
Μονή Μεγάλου Σπηλαίου
Σπήλαιο Λιμνών. Μοναδικό!
Πλανητέρο
Μονή Αγίας Λαύρας
Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού


Επίσκεψη στις ιστορικές μονές...

Επιβάλλεται μια επίσκεψη στην ιστορική Μονή Αγίας Λαύρας. Από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, όταν στο προαύλιό της ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε τους οπλαρχηγούς για το ξεκίνημα του Αγώνα. Στο Μουσείο της Μονής υπάρχουν αξιόλογα κειμήλια. Στο δρόμο για το μοναστήρι, μια παράκαμψη μας οδηγεί στο Ηρώο του 1821, από όπου η θέα συγκλονίζει!
Ασφαλώς, θα κάνουμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο και ως τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σ’ ένα βράχο και απέχει 10 χλμ. από τα Καλάβρυτα. Εκεί βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και είναι φτιαγμένη από κερί και μαστίχα. Η θέα και το τοπίο συγκλονίζουν.


Στο Σπήλαιο Λιμνών... και το Πλανητέρο

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα διαδρομή θα κάνουμε με το αυτοκίνητο, για να φθάσουμε στο Σπήλαιο Λιμνών, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά, 19 χλμ. περίπου από τα Καλάβρυτα. Θεωρείται μοναδικό στον κόσμο για τις αλλεπάλληλες, κλιμακωτές σε τρεις ορόφους, λίμνες του. Η ξενάγηση γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες. Πολύχρωμα συμπλέγματα με σταλακτίτες και σταλαγμίτες στολίζουν τα τοιχώματα του σπηλαίου, ενώ οι οροφές του φθάνουν μέχρι 30 μ. ύψος. Οι περίφημοι «σταφυλοειδείς» σταλακτίτες, ο «κόκκινος καταρράκτης» ή ο σταλαγμίτης «παγωτό» κλέβουν την παράσταση.
Μια εκδρομή ως το Πλανητέρο θα μας αποκαλύψει μια περιοχή πλημμυρισμένη από πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Εδώ εκτρέφονται πέστροφες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε, τηγανητές ή ψητές, στα ταβερνάκια της περιοχής. Στην περιοχή αυτή θα βρούμε και αρκετούς μικροπωλητές, που πωλούν αρωματικά βότανα από τον Χελμό, γλυκά του κουταλιού (πολύ καλό το γλυκό τριαντάφυλλο), καρύδια, μέλι, όσπρια, χειροποίητα ζυμαρικά και κάστανα.


Για σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού

Μια μαγευτική διαδρομή σε κατάφυτα τοπία θα μας φέρει ως τις βουνοκορφές του Χελμού, εκεί όπου βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, που το χειμώνα σφύζει από ζωή και κίνηση. Πόλος έλξης το χειμώνα για όσους αγαπούν το σκι και τις έντονες συγκινήσεις. Βρίσκεται στη θέση Βαθιά Λάκκα, σε υψόμετρο 1.650 - 2.340 μ.
Απέχει 14 χλμ. από τα Καλάβρυτα και διαθέτει 12 πίστες όλων των κατηγοριών και 7 αναβατήρες. Δύο προσεγμένα κτίρια υποδοχής των σκιέρ και των επισκεπτών διαθέτουν φιλόξενους χώρους για καφέ και φαγητό. Υπάρχει ακόμη άνετος χώρος πάρκινγκ, Σταθμός Πρώτων Βοηθειών, σχολή σκι και κατάστημα ενοικιάσεως εξοπλισμού.


Αξίζει να δείτε:

Διαμονή
Για τη διαμονή σας στα Καλάβρυτα, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες.
Στα Καλάβρυτα, καθώς και την γύρω περιοχή, υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Αχαϊα και τα Καλάβρυτα θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (δραστηριότητες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Ορεινή Αχαϊα







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.