Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Αρχική Ελλάδα Στερεά Ελλάδα Αττική Τουριστικός Οδηγός Πειραιά Μαρίνα Ζέας
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Δείτε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα 
Μαρίνα Ζέας
Ο Λιμένας Ζέας βρίσκεται στην Ανατολική ακτή της Πειραϊκής Χερσονήσου. Η θαλάσσια περιοχή της είναι φτιαγμένη από δύο λεκάνες, το εσωτερικό λιμάνι- το λεγόμενο Πασαλιμάνι ή αλλιώς Λιμάνι Κανάρη (φυσικό) και το εξωτερικό λιμάνι - το λεγόμενο Φρεαττύδα (τεχνητό).

Κατά την αρχαιότητα, ο Λιμένας Ζέας λειτούργησε κυρίως ως πολεμικός ναύσταθμος της Αθήνας, εξυπηρετώντας τον Αθηναϊκό στόλο (τριήρεις) αμέσως μετά την αρχή της Περιόδου του Θεμιστοκλή (493-492 πχ), συμβάλλοντας το σχέδιο ανάπτυξης της ναυτικής δύναμης των Αθηνών και συνεπώς των λιμένων του Πειραιά.

Δυναμικότητα
H δυναμικότητα ελλιμενισμού στο λιμάνι της Zέας είναι 670 σκάφη μήκους 8 έως 100 μέτρα
Απολαύστε
H Μαρίνα είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσετε σε ένα από τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης που υπάρχουν στην περιοχή, φαγητό, καφεδάκι ή γλυκό με θέα στη θάλασσα, αλλά και βόλτα με τα πόδια στην προκυμαία, πλάι στα πολυτελή σκάφη.
Τμήματα των νεωσοίκων του (αριθμημένοι 196), των τειχών που τον προστάτευαν, των μόλων και βοηθητικών κτισμάτων υπάρχουν ακόμα και σήμερα.
Υπέστη πολλές καταστροφές στο πέρασμα του χρόνου και η φοβερότερη από αυτές έγινε από τον Σύλλα (το 86 π.χ.), οπότε και ερημώθηκε.

Με βάση τη γεωγραφική θέση της Μαρίνας Ζέας, μπορεί κάποιος να πλεύσει εύκολα προς το Σαρωνικό κόλπο και τις Κυκλάδες, για ομαλή ναυσιπλοΐα, προφυλαγμένη από ισχυρούς ανέμους.
Το λιμάνι της Ζέας έχει δυναμικότητα ελλιμενισμού 670 σκαφών μήκους 8 μέτρων έως 100 και πλέον. Μέχρι το 2002, το λιμάνι το διαχειριζόταν το κράτος μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Χαρακτηρίστηκε ως χώρος Ολυμπιακής φιλοξενίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, φιλοξενώντας με επιτυχία σκάφη μέχρι 150 μ. μήκος.

Λόγω της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των Εγκαταστάσεων της Μαρίνας, χερσαίων και λιμενικών, και του υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής.
Η δραστηριότητά της είναι σημαντική λόγω και του μεγάλου αριθμού καταστημάτων που βρίσκονται στο χερσαίο χώρο της μαρίνας και πέριξ αυτής. Η προσφορά-παροχή πολλαπλών υπηρεσιών διαφορετικού είδους καθιστά τον Τουριστικό Λιμένα Ζέας, πόλο έλξης για τους επισκέπτες.
Η περιοχή, εντός και εκτός της μαρίνας αποτελεί «μία ανάσα» τόσο για τους επισκέπτες όσο για του κατοίκους της γύρω περιοχής, αφού ο χώρος προσφέρεται για περπάτημα, αθλοπαιδιές και κάθε είδους διασκέδαση.
Όχι αδίκως, η Μαρίνα Ζέας, χαρακτηρίζεται ως το «Στολίδι του Πειραιά».ΔΙΑΜΟΝΗ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για τη διαμονή σας στην Αττική και την περιοχή του Πειραιά, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στον Πειραιά και τις κοντινές περιοχές, υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα και studios, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στον Πειραιά θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club, μπαρ, πίστες κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.Ενημερωθείτε & υπολογίστε τη διαδρομή σας
Διαδρομή από σημείο σε σημείο
Διαδρομή από επιχείρηση σε σημείο
Προτάσεις διαμονής κοντά στη Μαρίνα ΖέαςΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πως θα πάτε
1. Οδικώς:
Για να φθάσετε στην Μαρίνα Ζέας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις εξής διαδρομές:

Ενδεικτικές αποστάσεις και διαδρομές:
Από κέντρο Πειραιά: 1.9 περίπου χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το κέντρο Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από κέντρο ΗΣΑΠ Πειραιά: 2.6 περίπου χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από το κέντρο Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Αθήνα (Πλ. Συντάγματος): 12.6 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα (Πλ. Συντάγματος) στη Μαρίνα Ζέας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε
Από Αθήνα (Πλ. Ομονοίας): 10.4 χλμ. Χάρτης διαδρομής. Η οδική διαδρομή από την Αθήνα (Πλ. Ομονοίας) στη Μαρίνα Ζέας. Η χιλιομετρική απόσταση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε

2. Με λεωφορείο :
Από το λιμάνι του Πειραιά θα φθάσετε στη Μαρίνα Ζέας με λεωφορεία που ξεκινούν από το Σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά ή με TAXI

Συμβουλές - Προτάσεις
Συνδυάστε την επίσκεψή σας στην Πειραϊκή, με μία βόλτα στην πλατεία Κοραή, την καρδιά του Πειραιά για ένα καφεδάκι σε ένα από τα πολλά καφέ της.
Εξερευνήσεις
Photo Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Δείγματα ιστοσελίδων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.