Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Gerolimenas in Mani
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Λακωνίας Μάνη Πόλεις - Περιοχές
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Γερολιμένας, ο αυθεντικός

Γερολιμένας Λακωνίας στη Μάνη.
Ο εντυπωσιακός μανιάτικος οικισμός του Γερολιμένα είναι κτισμένος δίπλα στη θάλασσα στην ανατολική πλευρά του Κάβο Γκρόσσο και αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά και αυθεντικά μανιάτικα παραλιακά χωριά της Λακωνίας με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του να αγγίζουν τη θάλασσα.

Το μικρό φυσικό λιμάνι στο μυχό του ομώνυμου όρμου, αποτελούσε παλαιότερα το εμπορικό λιμάνι της Μέσα Μάνης και σημαντικό αλιευτικό καταφύγιο με αξιόλογες εγκαταστάσεις διάθεσης πάγου, καταστήματα διακίνησης αλιευμάτων καθώς και χώρο προσέγγισης σπογγαλιευτικών σκαφών.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονη τουριστική ανάπτυξη με σημαντική και αξιόλογη υποδομή τόσο στο χώρο της διαμονής (ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια), όσο της διασκέδασης και εστίασης (καφέ, ταβέρνες, εστιατόρια).
Εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας ή θα γευθείτε εξαιρετικό φρέσκο ψάρι σε μια από τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες πλάι στο κύμα, με την ξεκούραστη και πολύ όμορφη θέα του πελάγους..

Διαθέτει εύκολη πρόσβαση αφού συνδέεται με τον κεντρικό οδικό άξονα Γυθείου - Αρεόπολης που συνεχίζει και προς τα χωριά της προσήλιας Μάνης και βρίσκεται σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων από το Γύθειο, 95 χιλιομέτρων από την Σπάρτη και 100 περίπου χιλιομέτρων από την Καλαμάτα.
Με αφετηρία το λιμάνι του Γερολιμένα μπορείτε με δικός σας σκάφος ή καϊκι να εξερευνήσετε όλη την δυτική ακτή της Μέσα Μάνης μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο.

Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Οιτύλου, του οποίου αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα.
Γερολιμένας ΛακωνίαςΘεωρείται ότι βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Ιππόλας, ενώ οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι στην αρχαιότητα θεωρείτι "Ιερός Λιμένας".
Επί τουρκοκρατίας ο Γερολιμένας ήταν ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στο Γερολιμένα Διαμονή στο Γερολιμένα

Γερολιμένας Λακωνίας


Γερολιμένας Λακωνίας

Γερολιμένας Λακωνίας

Γερολιμένας Λακωνίας Γερολιμένας Λακωνίας Γερολιμένας Λακωνίας Γερολιμένας Λακωνίας Γερολιμένας Λακωνίας

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αδαμαντιάδη

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στο Γερολιμένα


Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ