Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Messinia
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Νομός Μεσσηνίας Τουριστικός Οδηγός
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Νομός Μεσσηνίας, Τουριστικός Οδηγός

"Την πλούσια σε καρπούς (Μεσσηνία) και κατάλουστη από μύρια κρυστάλλινα νερά, άριστο βοσκοτόπι προβάτων και βοδιών, χωρίς δύσκολο χειμώνα, από χειμερινούς ανέμους, ούτε πάλι υπερβολικά θερμή από το άρμα του ηλίου" (Ευριπίδης).

Γη φωτεινή, αφού ο ήλιος ανατέλλει από το απείρου κάλλους βουνό του Ταϋγέτου και φωτίζει το χτες και το σήμερα αυτού του πανέμορφου τόπου, με το καλοκαίρι να κρατά περισσότερο από το κανονικό, με τη καταγάλανη, την πεντακάθαρη και βραβευμένη για την καθαρότητα θάλασσά της, που απολαμβάνουν χειμώνα - καλοκαίρι ντόπιοι και επισκέπτες.

Καλώς να'ρθείς ξένε, στον τόπο που η αρχαιότητα και η ιστορία, συμπληρώνονται από τις φυσικές της ομορφιές. Περιηγήσου την, θαύμασε τις ομορφιές της, που δένουν και συνδέουν το λαμπρό παρελθόν της. Αξίζει τον κόπο να περιδιαβείς όλο το Νομό, αξίζει το κόπο να ανεβείς στον Ταΰγετο, αξίζει το κόπο να επισκεφθείς τη Μάνη, τον τόπο των βράχων, της πέτρας, της θάλασσας και των φαραγγιών.


Μεσσηνία, Εξω Κορώνη, Χαρακοπιό Μεσσηνία, Ηλιοβασίλεμα Καλαμάτας Μεσσηνία, Τα γραφικά σοκάκια της κορώνης Μεσσηνία, Εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης Μεσσηνία, Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνία, γραφική Πύλος


Εύφορες εκτάσεις, δαντελωτές ακρογιαλιές, αμμουδερές παραλίες, ήπιο κλίμα, παραθαλάσσιες και μεσόγειες κωμοπόλεις, γραφικά παραλιακά και ορεινά χωριά, αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι και σημαντικά ιστορικά μνημεία καθώς και η τουριστική υποδομή προσελκύουν μεγάλο αριθμό ελλήνων και ξένων επισκεπτών στην Μεσσηνία.

Μεσσηνία, ΤαϋγετοςΠρωτεύουσα του νομού και λιμάνι είναι η Καλαμάτα. Κατέχει τη θέση των αρχαίων Φαρών.
Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη με καλή ρυμοτομία και αξιόλογη οικονομική, πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Στην Καλαμάτα αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο, την παλαιά πόλη κάτω από το Κάστρο, τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, τη μονή Καλογραιών, τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη, την Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, τα αναπαλαιωμένα νεοκλασικά, το πάρκο σιδηροδρόμων, ενώ θα απολαύσετε τη διαδρομή Καλαμάτα - Σπάρτη μέσα από τον Ταΰγετο.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στην εκτεταμένη παραλία της πόλης και τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται διεθνές φεστιβάλ χορού και ο τοπικός δήμος διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το Πάσχα, τη βραδιά της Ανάστασης, γίνεται ο Σαϊτοπόλεμος, έθιμο με ρίζες στην Τουρκοκρατία.
Θέρετρα των κατοίκων της Καλαμάτας είναι ο Αλμυρός και η Μικρή Μαντίνεια, ενώ η Ανδρούσα είναι μεσόγειο χωριό με έντονο παραδοσιακό χρώμα.

Η Αβία και το Ακρογιάλι είναι παραθαλάσσιοι οικισμοί και οι Κιτριές είναι γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με γαλαζοπράσινα νερά.
Επίνειο της Λογγάς, με μαγευτικές ακρογιαλιές είναι το παραθαλάσσιο θέρετρο Άγιος Ανδρέας στο οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε τα λείψανα από το Ιερό του Απόλλωνα Κορύθου ή Κορύνθου. Από τον Άγιο Ανδρέα μπορείτε να επισκεφθείτε και το χωριό Χράνοι.

Με μανιάτικα χαρακτηριστικά και όμορφο λιμάνι - καταφύγιο για μικρά αλιευτικά σκάφη είναι το γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου από τον οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε τον παραθαλάσσιο οικισμό Άγιος Δημήτριος και το γραφικό ψαροχώρι Τράχηλα καθώς και το σπήλαιο Καταφύγγι με σταλακτίτες.

Μέσα στα πλατάνια, τα έλατα και τα πεύκα, με τρεχούμενα νερά και αμφιθεατρικά χτισμένο είναι το ορεινό χωριό Αλαγωνία.
  Η Αρτεμησία είναι ορεινό χωριό σε περιοχή με πολλά πλατάνια και πηγές και η διαδρομή Αρτεμησία - Αλαγωνία, μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο με πλατάνια, καστανιές, ελιές και βρύσες με τρεχούμενα νερά θα σας καταπλήξει.

Η Βέργα είναι χωριό που αποτελείται από τρεις οικισμούς: Την Παραλία, την Άνω Βέργα και την Κάτω Βέργα.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στην αμμουδιά της Παραλίας και στην Αβία.
Με ελιές και αμπέλια, θέα στον κάμπο της Μαραθόπολης και στη θάλασσα καθώς και το νησάκι Πρώτη οι Γαργαλιάνοι είναι αγροτική κωμόπολη. Επίνειο των Γαργαλιάνων είναι η Μαραθόπολη στην οποία μπορείτε να κολυμπήσετε. Μπορείτε, επίσης, να κολυμπήσετε στις παραλίες Βρομονέρι, Αγία Σωτήρα, Μάτι, Χρυσή Άμμος, Λαγκουβάρδος και Αγία Κυριακή.Μεσσηνία, ΚαρδαμύληΧαρακτηριστικό παραθαλάσσιο χωριό της μεσσηνιακής Μάνης είναι η Καρδαμύλη, στην οποία σώζονται τα λείψανα της ομηρικής Ακρόπολης καθώς και το οχυρό συγκρότημα των Μουρτζίνων και οι τάφοι των Διόσκουρων. Στην Καρδαμύλη μπορείτε να επισκεφθείτε το φαράγγι του ποταμού Βυρού με την άγρια ομορφιά του, το νησάκι Μερόπη, το χωριό Προάστειο, την περιοχή του Φονέα, τον Κάμπο, το Κάστρο της Ζαρνάτας και το χωριό Σταυροπήγιο με πέτρινα παραδοσιακά σπίτια.

Μεσσηνία, ΚορώνηΜε πλούσια κίνηση στην προκυμαία, χαμηλά σπίτια βαμμένα με τρία χρώματα, συνήθως λευκό, κίτρινο και μπλε, η Κορώνη είναι γραφική παραλιακή πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά σε χαμηλό λόφο. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Φρούριο και το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη καθώς και το νησάκι Βενέτικο, με όμορφες ακρογιαλιές απέναντι από το ακρωτήρι Ακρίτα.

Με πολύ καλή αγορά και κίνηση η Κυπαρισσία είναι παραθαλάσσια κωμόπολη χτισμένη στους πρόποδες του όρους Ψυχρού. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την Αρχαία Πόλη, τα λείψανα αρχαίων λιμενικών έργων, το Περίπτερο Έκθεσης Θηραμάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου στο λιμάνι καθώς και το χωριό Αετός με πολλά νερά και πλούσια βλάστηση.
Από το χωριό Μαυρομμάτι ο επισκέπτης μπορεί να οδηγηθεί στο όρος Ιθώμη όπου και θα δει τις αλλεπάλληλες σειρές περιβόλων που προστάτευαν το όρος. Διασχίζοντας την πεδιάδα του Μελιγαλά από το Μαυρομμάτι μπορείτε να δείτε το προϊστορικό Δώριο.

Μεσσηνία, ΜεθώνηΗ Μεθώνη είναι όμορφη παραλιακή κωμόπολη. Στη νότια άκρη του Κάστρου που αξίζει να επισκεφθείτε υπάρχει το Μπούρτζι. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τις μεσσηνιακές Οινούσσες που αποτελούνται από τα νησάκια Σαπιέντζα, Αγία Μαριανή και Σχίζα. Η Σαπιέντζα είναι σημαντικός βιότοπος που προσφέρεται για εκδρομές. Έχει ασφαλές λιμανάκι, το Πόρτο Λόγγο. Αξίζει τον κόπο επίσης, να επισκεφθείτε το σπήλαιο στη Σχίζα.

Στη μέση της μεσσηνιακής πεδιάδας βρίσκεται ο Μελιγαλάς, εμπορικό και αγροτικό κέντρο της περιοχής. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το γεφύρι της Μαυροζούμενας.

Μεσσηνία, Αρχαία ΜεσσήνηΟι ντόπιοι τη λένε Νησί. Ο λόγος για τη μεσόγεια γεωργική κωμόπολη της Μεσσήνης. Μπορείτε να κολυμπήσετε στον Άγιο Νικόλαο, στην αμμουδιά της Μπούκας, στην Ανάληψη, στον Άγιο Αυγουστίνο και στην παραλία της Βελίκας.
Από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της Μεσσηνίας είναι το Πεταλίδι, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας αφού έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και να κολυμπήσετε στις παραλίες γύρω από τον οικισμό και στο Καλαμάκι.
Η Πύλος ή Ναβαρίνο είναι όμορφη ιστορική κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα. Μέσα στο λιμάνι βρίσκεται το Χελωνάκι, με το μνημείο των Άγιων Πεσόντων κατά την ομώνυμη ναυμαχία. Αξίζει να επισκεφθείτε το Παλαιόκαστρο, το σπήλαιο του Νέστορα, το Νιόκαστρο, τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, την περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς.

Μεσσηνία, ΣτούπαΗ Στούπα είναι παραλιακό χωριό, με εκτεταμένες αμμουδιές στο οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε το εγκαταλειμμένο σήμερα ορυχείο της Πρέστοβας, το χωριό Λεύκτρο και το χωριό Καστανιά.
Τα Φιλιατρά έχουν σύγχρονη οικιστική όψη αλλά και αρχοντικά με αυλές και κήπους. Η Αρχαία Πόλη, ο Πύργος των Θαυμάτων και η Χριστιανούπολη είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατά τους, ενώ την είσοδο του οικισμού κοσμεί το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ, του Χ. Φουρναράκη.

Ο Φοινικούντας, το ψαροχώρι έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο και φημίζεται για την υπέροχη θάλασσά του. Αξίζει να επισκεφθείτε τα νησάκια Σχίζα και Αγία Μαριάνη.
Την παλιά της όψη με κεραμοσκέπαστα σπίτια, στενούς δρόμους, διατηρεί η μεσόγεια κωμόπολη της χώρας Τριφυλίας που είναι χτισμένη μπροστά στον ομώνυμο κάμπο και στην οποία αξίζει να επισκεφθείτε το Μυκηναϊκό Ανάκτορο του Επάνω Εγκλιανού (Νέστορα).

Στη Μεσσηνία αξίζει να ψωνίσετε ελιές, λάδι, κρασί, σύκα, παστέλια, σταφίδες, ούζο, ρακί, μαστίχα, λαλάγκια, λουκάνικα με πορτοκάλι, καθώς επίσης, μεταξωτά από τη μονή Καλογραιών.
Τοπικές νοστιμιές έχει πολλές η Μεσσηνία, όμως ξεχωρίζει η γίδα βραστή και το παστό, ο τηγανητός μπακαλάος με σκορδαλιά και το ψητό γουρουνόπουλο.

Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.