Tourist Guide of Evia
Μεσογειακή φώκια Monachus monachus, στα κρυστάλλινα νερά της Αλοννήσου
Αλόννησος
Σκόπελος
Εκδρομή στα Ερημόνησα
Κοριτσάκι φροντίζει φώκια στην Αλόννησο
Μαγευτική παραλία της Αλοννήσου
Παράδεισος για τους φανατικούς των καταδύσεων τα νερά των Σποράδων
Αρχική Ελλάδα Σποράδες Οικοτουρισμός στις Σποράδες
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Οικοτουρισμός στις Σποράδες

Ανακαλύπτοντας τα Ερημόνησα
Μονοπάτια της ΑλοννήσουΔιαδρομές με το καραβάκι στην Κυρά-Παναγιά
Το καΐκι είναι ο πιο πρόσφορος και γοητευτικός τρόπος για να εξερευνήσετε τα Ερημόνησα και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου.
Ξεκινήστε την περιπλάνησή σας με μια επίσκεψη στο νησάκι Κυρά Παναγιά. Το όνομα προήλθε από το μεταβυζαντινό μοναστήρι (αφιερωμένο στη Γέννηση της Παναγίας) στην ανατολική ακτή του νησιού. Το πρόσφατα αναπαλαιωμένο μοναστήρι είναι χτισμένο πάνω σε παλαιοχριστιανικά ερείπια του 6ου - 1ου μ.Χ αιώνα και έχει καθολικό μάλλον του 16ου αιώνα. Το νησί είναι μετόχι του Αγίου Όρους (Μονή Μεγίστης Λαύρας).
Η Κυρά Παναγιά κατοικήθηκε από πολύ παλιά, όπως φανερώνουν τα νεολιθικά ευρήματα (6.000 - 5.000 π.Χ.) στο νησάκι Αγ. Πέτρος. Τον 4ο π.Χ αιώνα, οι Αθηναίοι ήρθαν σε αντίθεση με το βασιλιά Φίλιππο
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στις Βόρειες Σποράδες Διαμονή στις Σποράδες

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ
Οικοτουρισμός στις Σποράδες
Μεσογειακή φώκια Monachus - Monachus
Χλωρίδα και Πανίδα
Το Αγριοκάτσικο των Γιούρων
Θαλάσσιο Πάρκο και οικότοποι
Ανακαλύπτοντας τα Ερημόνησα
Μονοπάτια της Αλοννήσου
της Μακεδονίας για την κυριαρχία στο νησί, όπως φανερώνουν τα διασωθέντα αποσπάσματα από τον "Περί Αλοννήσου" λόγο του ρήτορα Ηγήσιππου. Το 341 π.Χ., οι κάτοικοι της Πεπαρήθου (σημερινής Σκοπέλου) κατέλαβαν το νησί. Ο Φίλιππος όμως ανακατέλαβε το νησί καθώς και τη Σκόπελο. Από τότε ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν για την Κυρά Παναγιά.
Κοντά στο νησάκι του Αγίου Πέτρου έχουν εντοπιστεί ναυάγια από τους αρχαίους χρόνους (πλοίο του 5ου π.Χ αιώνα, με 1500 αμφορείς από την πόλη Μένδη της Κασσάνδρας Χαλκιδικής) και τους βυζαντινούς χρόνους (πλοίο του 11ου μ.Χ αιώνα, με χιλιάδες πολύχρωμα πιάτα).
Η Κυρά Παναγιά είναι εύφορη αν και ορεινή. Τμήματα του νησιού είναι καλλιεργημένα και η βόσκηση από γίδια είναι φανερή στη βλάστηση. Καλύπτεται από πυκνή μακία βλάστηση όπου κυριαρχούν ο σχίνος, το πουρνάρι και η αγριελιά.
Ο πανέμορφος όρμος του Αγίου Πέτρου, στα νοτιοδυτικά, χαρακτηρίζεται από το ομώνυμο νησάκι και από ένα μικρό κάμπο με ελαιώνα.
Στο νησάκι η πρόσβαση είναι ελεύθερη στους όρμους του Αγίου Πέτρου, του Πλανήτη και του Μοναστηριού, αλλά δεν επιτρέπεται η προσέγγιση στη δυτική ακτή του νησιού (ελάχιστη απόσταση 100μ. από την ξηρά).

Μονοπάτια της Αλοννήσου
Ο πιο γοητευτικός τρόπος για να γνωρίσετε τη φύση στην Αλόννησο είναι η πεζοπορία. Ένα καλοσυντηριμένο δίκτυο με λιθόστρωτα μονοπάτια προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη πανέμορφη φύση του νησιού.
Πάρτε το μονοπάτι από το Πατητήρι και καταλήγοντας στην Παλιά πόλη της Αλοννήσου θαυμάστε την εξαιρετική διαδρομή και τη μαγευτική θέα στις δύο πλευρές του νησιού. (Διάρκεια διαδρομής 30 λεπτά περίπου χωρίς την επιστροφή).
Από την Παλιά πόλη της Αλοννήσου ακολουθήστε το χωματόδρομο στην κορυφογραμμή και θα βρεθείτε στην ψηλότερη κορυφή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αλοννήσου, τον Καλόβουλο, απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε την καταπληκτική θέα προς το γειτονικό νησί της Σκοπέλου. (Διάρκεια διαδρομής 45 λεπτά σε χωματόδρομο και μονοπάτι, χωρίς την επιστροφή).
Περπάτημα στην παραλία μέσα από πευκοδάση, ακολουθώντας μια "κυκλική" διαδρομή που συνδέει το Πατητήρι με το κόλπο της Μεγάλης Άμμου. Απολαύστε τη θέα από το γραφικό ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται σε γκρεμό πάνω από τη θάλασσα και αφήστε τα πνευμόνια σας να γεμίσουν με την μυρωδιά του πεύκου σε όλη τη διαδρομή. Ανακαλύψτε τα "θαυματουργά" βότανα που φυτρώνουν στα χώματά της, κάνοντάς την γνωστή από την αρχαιότητα.
Ξεκουραστείτε στα ερείπια του αρχαίου κάστρου στο Καστράκι ή στην κτιστή βρύση στο Μέγα Νερό. (Διάρκεια διαδρομής 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου σε χωματόδρομο και μονοπάτι χωρίς την επιστροφή).
Πληροφορίες - Φωτογραφίες:
Εφημ. "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ" - Αφιέρωμα για τη ΜαγνησίαΔιαμονή- Διασκέδαση
Για τη διαμονή σας στις Σποράδες, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στις πόλεις και τους οικισμούς των Σποράδων αλλά και τις κοντινές περιοχές υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής.

Για την διασκέδασή σας στις Σποράδες θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής και διασκέδασης στις ΣποράδεςΑρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αεροδρόμιο Σκιάθου:
Λιμεναρχείο Αλοννήσου:
Λιμεναρχείο Σκοπέλου:
Λιμεναρχείο Γλώσσας:
Λιμεναρχείο Βόλου:

Λιμεναρχείο Αγίου Κωνσταντίνου:


  24270.22.049
24240.65.595
24240.22.180
24240.33.033
24210.28.888
24210.38.888
22350.31.759
22350.31.920
22350.31.614

Πως θα πάτε Πως θα πάτε
1. Οδικώς - Ακτοπλοϊκώς:
Αλόννησος
Με ferryboat:
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση πραγματοποιείται με Αγιο Κωνσταντίνο και Βόλο (5 ώρες και 30') με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σκιάθο και Σκόπελο.
Η σύνδεση είναι καθημερινή και όλο το χρόνο με τα δρομολόγια να πυκνώνουν τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επίσης συνδέεται όλο το χρόνο με Σκύρο και Εύβοια, ενώ το καλοκαίρι συνδέεται και με την Θεσσαλονίκη.
Με ιπτάμενο δελφίνι η Καταμαράν:
Η Αλόννησος συνδέεται τακτικά με τα λιμάνια του Βόλου (2 ώρες και 30') και του Αγίου Κωνσταντίνου (2 ώρες και 40') μέσω Σκιάθου και Σκοπέλου.
Το καλοκαίρι συνδέεται Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία και Χαλκιδική.
2. Με δικό σας σκάφος:
Το λιμάνι του Πατητηριού αποτελεί τον κύριο προορισμό των ιδιωτικών σκαφών στην Αλόννησο στο οποίο παρέχονται και οι διευκολύνσεις προμήθειας καυσίμων, νερού, πάγου και τροφίμων.
Για την εξυπηρέτησή σας θα βρείτε τελωνείο και ταχυδρομείο και μηχανικοί για μικροεπισκευές.
Οι όρμοι του Βότση και της Στενής Βάλας είναι ασφαλή αγκυροβόλια για την παραμονή μικρού και μεσαίου μεγέθους σκαφών.
Στη Στενή Βάλα θα βρείτε πάγο, πόσιμο νερό και τρόφιμα.
Αρκετοί ακατοίκητοι όρμοι είναι κατάλληλοι για αγκυροβόλι και ασφαλή διανυκτέρευση, όπως οι όρμοι Βασιλικό και Περιστέρα.

Στα ερημονήσια του Θαλάσσιου Πάρκου τα ασφαλέστερα αγκυροβόλια αποτελούν οι δύο κύριοι όρμοι του νησιού Κυρά- Παναγιά, ο όρμος Πλανήτης στη βόρεια πλευρά του νησιού (ένα από τα ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια του Αιγαίου) και ο όρμος Αγιος Πέτρος στα νοτιοδυτικά.

Εξερευνήσεις

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Rhoto Gallery
Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών Δείτε τη συλλογή φωτογραφιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικές πληροφορίες Πληροφορίες
Εκδρομές με βάρκες, καϊκια και μικρά πλοία από την Αλόννησο:
Βάρκες και καϊκια πραγματοποιούν δρομολόγια και εκδρομές προς όλες τις όμορφες παραλίες και τους παραλιακούς οικισμούς του νησιού, με αφετηρία το λιμάνι του Πατητηριού.
Την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιούνται πολλές ημερήσιες εκδρομές με προορισμό τις βόρειες και δυτικές ακτές του νησιού και το θαλάσσιο πάρκο.
Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη νήσο Περιστέρα με τον κάβο του πειρατή και με τα πολλά αρχαία ναυάγια, τα Σκάτζουρα με τα λευκά μάρμαρα και το εγκαταλελημένο μοναστήρι, την Κυρά Παναγία με το μοναστήρι της Παναγίας, την Ψαθούρα με την υπέροχη παραλία στη νότια πλευρά και την σπηλιά του Κύκλωπα στα Γιούρα.
Εκδρομές με βάρκες, καϊκια και μικρά πλοία από τη Σκόπελο:
Στις πανέμορφες παραλίες της Σκοπέλου μπορείτε να φτάσετε καθημερινά και με οργανωμένες εκδρομές με καραβάκια.
Βάρκες και καϊκια πραγματοποιούν δρομολόγια και εκδρομές προς όλες τις όμορφες παραλίες και τους παραλιακούς οικισμούς του νησιού.
Ακόμη πραγματοποιούνται εκδρομές για Σκιάθο, Αλόννησο και το γύρο του νησιού.

Σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο Παρόμοιες και ενδιαφέρουσες σελίδες
Παραλίες της Σκιάθου
Τουριστικός οδηγός Σκιάθου
Τουριστικός οδηγός Σκοπέλου
Τουριστικός οδηγός Αλοννήσου
Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Εθνικός Δρυμός Βίκου - Αώου
Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων. Φαράγγι ΣαμαριάςΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.