Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Preveza, Epirus, tourist guide
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Πρέβεζας Τουριστικός οδηγός Νομού Πρέβεζας
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Νομός Πρέβεζας, τουριστικός οδηγός

Ο Λούρος, ο Αχέροντας με τις πηγές του, η λίμνη Ζηρού, η λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού, οι αρχαιολογικοί χώροι, το ιστορικό Ζάλογγο, συνθέτουν το σκηνικό του νομού Πρεβέζης.

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νομού είναι η γραφική Πρέβεζα με το νησιωτικό χρώμα. Τα πλακόστρωτα σοκάκια και πεζόδρομοι δίνουν στην πόλη της Πρέβεζας ένα παραδοσιακό χρώμα.
Επισκεφθείτε το Κηποθέατρο στην Κυανή Ακτή, τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά, τον Ανεμόμυλο στη θέση Φάρος, τον γραφικό παραλιακό πεζόδρομο και το ιστορικό κέντρο της πόλης, τη γραφική περιοχή της Μαργαρώνας, τη θέση Σκαφιδάκι με λιμνοθάλασσα και ιχθυοτροφείο, την περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Νεοχώρι, Αγία Τριάδα και Άγιος Θωμάς με θερμοκήπια και ελιές, τον οικισμό Αμβράκικο Πρεβέζης όπου λειτουργούν κατασκηνώσεις καθώς και τον υγρότοπο του Αμβρακικού.

Στο χωριό του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, οι πηγές του Αγίου Γεωργίου, το Υδροηλεκτρικό Φράγμα του Λούρου καθώς και το σπήλαιο Ασπροχάλικου.
Παραλιακό θέρετρο είναι η Αμμουδιά όπου μπορείτε να χαρείτε την διαδρομή από τις εκβολές του Αχέροντα στο Μεσοπόταμο και να επισκεφθείτε τους γραφικούς όρμους Κερέντζα, Αμόνι και Αλωνάκι.
Ο Βράχος είναι παραθαλάσσιος οικισμός με αξιόλογη τουριστική κίνηση. Το Ζάλογγο είναι ο ιστορικός τόπος θυσίας όπου το Δεκέμβρη του 1803 οι ηρωικές Σουλιώτισσες καταδιωκόμενες από τους άνδρες του Αλή Πασά μετά την πτώση του Σουλίου προτίμησαν να πεθάνουν ελεύθερες πέφτοντας από απόκρημνο βράχο. Επισκεφθείτε το μνημείο των Σουλιωτισσών και τον Βράχο όπου έπεσαν οι Σουλιώτισσες.

Χτισμένη στην Κάτω Λάκκα Σουλίου είναι η κωμόπολη του Θεσπρωτικού. Από κει αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα ορεινά χωριά Νικολίτσι, Άσσος, Μελιανά.
Παραθαλάσσιος οικισμός σε περιοχή με καλλιέργειες εσπεριδοειδών και κηπευτικών σε θερμοκήπια είναι το Καλαμίτσι.
Χτισμένο σε πλαγιά του Ζαλόγγου είναι το χωριό της Κρυοπηγής, ενώ η Καμαρίνα έχει θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τον Αμβρακικό κόλπο.
Παραθαλάσσιο χωριό με ανεπτυγμένη τουριστική κίνηση είναι το Κανάλι. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες Φραξύλα και Καστροσυκιά, στις Τσούκιες, στο Νικόπολις Κλαμπ και στο Μονολίθι.
Στο Καναλλάκι καλλιεργούνται δημητριακά και βαμβάκι και από κει μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Αχερουσία που οφείλει το όνομά του στην αποξηραμένη πλέον ομώνυμη αρχαία λίμνη. Στο Καναλλάκι βρίσκεται και η μονή Μπούντας που είναι αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή.
Χτισμένη στο ομώνυμο ακρωτήρι, βρίσκεται η Καστροσυκιά που είναι παραθαλάσσιο χωριό. Μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του χωριού, στη Λεύκα και στα Αρτολίθια.
Επισκεφθείτε τη Σήραγγα της Κλεισούρας στο ομώνυμο χωριό και απολαύστε την διαδρομή από το χωριό Κρανιά στην Τυργία. Στο γειτονικό δάσος Βαλαωρίτη, στην Κρανιά, βρίσκουν καταφύγιο μικρόσωμα άλογα που ζουν σε ημιάγρια κατάσταση.

Με θέα την εύφορη πεδιάδα του Αχέροντα η Κυψέλη είναι χτισμένη στα ριζά ενός μικρού λόφου. Ο εύφορος Λούρος οφείλει το όνομά του στον ομώνυμο ποταμό. Επισκεφθείτε τον ποταμό Λούρο που αποτελεί σημαντικό υγρότοπο καθώς και τις παραποτάμιες εκτάσεις και το παραποτάμιο δάσος του Αγίου Βαρνάβα. Σε επιβλητικό τοπίο με πλατάνια, τρεχούμενα νερά και μικρό φαράγγι που διαρρέει ο Αχέροντας βρίσκονται οι Πύλες του Άδη.
Όμορφος παραθεριστικός οικισμός είναι η Λούτσα και η Λυγιά καθώς και ο Μύτικας και το Μονολίθι.
Μπορείτε να γνωρίσετε τη φάρμα ζώων στη Νέα Κερασούντα, και τα έθιμα από τη Μικρά Ασία στα τρία ποντιακά χωριά της Νέας Σαμσούντας, της Νέας Σινώπης και του Αρχάγγελου. Επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα Τσιοπέλι, τμήμα του οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου, το Ορνιθολογικό Παρατηρητήριο και την λιμνοθάλασσα Μάζωμα με το ιχθυοτροφείο. Κοντά στο χωριό Μεσοπόταμο βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου, του πλέον φημισμένου στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Επισκεφθείτε το Κάστρο Πέντε Πηγάδια στο ορεινό χωριό του Νέου Γοργόμυλου καθώς και την αρχαία Νικόπολη που απλώνεται σε έκταση 9.000 στρεμμάτων στην χερσόνησο της Πρέβεζας.

Η γραφική Πάργα έχει νησιώτικο χρώμα και σημαντική τουριστική κίνηση. Επισκεφθείτε το νησάκι της Παναγίας, το νησάκι Μονολίθι, τους παραθεριστικούς οικισμούς Λύχνος και Αγία Κυριακή, τις θαλάσσιες σπηλιές, τον παραθεριστικό οικισμό Σαρακήνικο, τον παραλιακό οικισμό Βάλτος καθώς και το χωριό Ανθούσα και το χωριό Αγιά.
Χτισμένα σε κατάφυτη περιοχή βρίσκονται τα Ριζά. Επισκεφθείτε το δάσος Λεκατσά εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.

Τα Στενά Αχέροντα είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και καταλήγουν στις πηγές του Αχέροντα. Θα απολαύσετε τη διαδρομή Γλυκή - Τρίκαστρο.
Σύγχρονη πόλη με όμορφες πλατείες και πεζοδρόμους είναι η Φιλιππιάδα. Είναι γνωστή ως πόλη των Πελαργών γιατί εδώ φωλιάζουν και αναπαράγονται ορισμένους μήνες του χρόνου τα αποδημητικά πουλιά. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε μεταξύ άλλων στη Φιλιππιάδα, τη λίμνη Ζηρού σε περιοχή κατάφυτη από υπεραιωνόβια δένδρα.

Αν βρεθείτε στο νομό Πρεβέζης αγοράστε αυγοτάραχο, γλυκά κουταλιού και το τοπικό γλυκό ταψιού "αφαλός". Δοκιμάστε κέφαλο "πετάλι", θαλασσινά, αφαλό, κρέμες, ρυζόγαλο, προβατίνα, γίδα βραστή και γαρδούμπες.

Αρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.