Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Πρέβεζας Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Πρέβεζα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει


Πρέβεζα: κρυφή γοητεία... - Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...
Πανοραμική άποψη της Πρέβεζας Πρέβεζα: κρυφή γοητεία Παραδοσιακά ταβερνάκια με εξαιρετικά τοπικά εδέσματα Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης
Πανοραμική άποψη της Πρέβεζας
Πρέβεζα: κρυφή γοητεία
Παραδοσιακά ταβερνάκια με εξαιρετικά τοπικά εδέσματα
Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης
Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης


Πρέβεζα: κρυφή γοητεία...

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ηπείρου ξεδιπλώνει την ιδιαίτερη γοητεία της η Πρέβεζα, ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αιώνων, μα και ομορφιά απλόχερη, που μας προ(σ)καλεί να την ανακαλύψουμε και να τη βιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις.
Η φύση πριμοδότησε το νομό Πρέβεζας με απέραντες ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά που χαρακτηρίζουν το Ιόνιο. Η πλούσια βλάστηση των βουνών της, μα και οι απέραντοι ελαιώνες, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και οι τόσες εναλλαγές του τοπίου της χαρίζουν απρόσμενη γοητεία...
Η Πρέβεζα απαγκιάζει ανάμεσα στο δυναμικό Ιόνιο και τον γαλήνιο Αμβρακικό. Στολίδια της, ο μυθικός Αχέροντας, η Λίμνη Ζηρού, τα μαγευτικά ακρογιάλια της, η Ρωμαϊκή Νικόπολη, η αρχαία Κασσώπη, το Νεκρομαντείο, η γραφική Πάργα, το ηρωικό Ζάλογγο και τόσα άλλα...

Το όνομά της δηλώνει το στρατηγικό σημείο που είναι χτισμένη (Πρέβεζα σημαίνει πέρασμα, διάβαση). Οι άνθρωποί της, ζεστοί, φιλόξενοι, σε κάνουν να νιώθεις σαν φίλος απ’ τα παλιά.
Μια γεύση από την αρχοντική καταγωγή της παίρνουμε κάνοντας βόλτα στην παραλία του λιμανιού, όπου άλλοτε γέμιζε από καράβια που όργωναν τη Μεσόγειο, την εποχή της Ενετοκρατίας και της Οθωμανικής κυριαρχίας. Σήμερα, φιλοξενεί τα ιστιοφόρα, τα σκάφη αναψυχής αλλά και τα τρεχαντήρια που ψαρεύουν καθημερινά. Η Πρέβεζα φημίζεται για την εκλεκτή σαρδέλα της.
Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στις γραφικές γειτονιές του ιστορικού κέντρου της, στο «Σεϊτάν Παζάρ», στο καντούνι με τα γιασεμιά και τις μπουκαμβίλιες όπου βρίσκεται το σπίτι που φιλοξένησε τον ποιητή Καρυωτάκη...
Γύρω από τον «Πύργο του Ρολογιού» ξεκινούν οι πολύβουοι δρόμοι με τα εμπορικά καταστήματα. Εδώ βρίσκεται και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους. Ανάμεσα στα στενά σοκάκια οι ταβέρνες και τα ουζερί απλώνουν τα τραπεζάκια έξω.
Πολύ κοντά στην πόλη βρίσκεται η Κυανή Ακτή με τους πανύψηλους ευκαλύπτους και την λευκή αμμουδιά.
Πολλά είναι και τα κάστρα που κοσμούν με την παρουσία τους την Πρέβεζα, όπως το Κάστρο του Παντοκράτορα, το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, το Κάστρο Ακτίου, το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το Κάστρο της Ανθούσας (πάνω από την Πάργα)...
Το ποδήλατο έχει σημαντική θέση στη ζωή των κατοίκων, που το χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις ή τις βόλτες τους.


Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...

Μια βόλτα σε έναν τόσο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο επιβάλλεται. Φυλλομετρώντας τις θύμησες της ιστορίας, ανακαλύπτουμε πως η Νικόπολις (η πόλη της νίκης) χτίστηκε από τον Οκταβιανό Αύγουστο μετά τη νίκη του εναντίον των ενωμένων στόλων του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στην ιστορική μάχη του Ακτίου το 31 π.Χ.
Η στρατηγική θέση της την ανέδειξε σε εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο και στην περίοδο της ακμής της απολάμβανε πολλά προνόμια. Στα χρόνια του Βυζαντίου, η πόλη συνέχισε να κατοικείται.
Τα εντυπωσιακά Ρωμαϊκά τείχη, τα Παλαιοχριστιανικά τείχη, το Ωδείο, το Θέατρο, τα ψηφιδωτά της βασιλικής Δουμετίου το Νυμφαίο, το Φόρουμ (η Ρωμαϊκή Αγορά), το Νεκροταφείο, το Νομισματοκοπείο, το Στάδιο, τα Λουτρά είναι μερικά από όσα θα δούμε περπατώντας στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης...


Τι θα φάτε:
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά (γριβάδι ψητό, σαρδέλα ψητή, μπακαλιάρο με δαμάσκηνα, γαριδομακαρονάδα, σαρδέλα με ντοματίνια γεμιστά, τσιπούρες με σέλινο, γαρίδα γάμπαρη στο τηγάνι), κολοκυθόπιτα γλυκιά και καλά κρεατικά στη σχάρα.


Τι θα ψωνίσετε:
Γλυκά του κουταλιού χωρίς συντηρητικά, μαρμελάδες, μέλι και χειροποίητα ζυμαρικά από τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Θεσπρωτικού «Η Μικρή Λάκκα Σούλι».


Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην περιοχή της Πρέβεζας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στην πόλη της Πρέβεζας και τις κοντινές περιοχές υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής


Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Πρέβεζα και τις άλλες περιοχές του νομού, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στο νομό Πρεβέζης







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πως θα πάτε Πως θα πάτε
Με δικό σας αυτοκίνητο για να κινείστε με άνεση στην περιοχή.
Από Αθήνα μέσω γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και από εκεί για Αμφιλοχία, Βόνιτσα, υπόγεια διάβαση στο Ακτιο και φθάνετε Πρέβεζα. Από εδώ θα συνεχίσετε ως την Πάργα.
  • Αθήνα - Πάργα: 433 χλμ.
  • Θεσσαλονίκη - Πάργα: 520 χλμ.

Αεροπορικώς από Αθήνα για το Ακτιο με διάρκεια διαδρομής περίπου 45 λεπτά. Το αεροδρόμιο απέχει 3 χλμ από την Πρέβεζα και η μεταφορά των επιβατών προς και από την πόλη γίνεται με λεωφορεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΚΤΕΛ Πρέβεζας:

Αθήνα:
Θεσσαλονίκη:
Πάτρα:
Ιωάννινα:
Αρτα:

Ηγουμενίτσα:
Λιμεναρχείο Πάργας:
Λιμεναρχείο Παξών:

Αεροδρόμιο Ακτίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
26820.22.213
26820.61.332
210.51.29.252
2310.500.111
2610.623.887
26510.25.014
26810.74.926
26810.27.348
26650.22.309
26840.31.227
26620.32.533
26620.32.259
26820.26.113
26820.89.892

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.