Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Ηπειρος Νομός Πρέβεζας Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Πρέβεζα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει


Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα - Βαρκάδα στον Αχέροντα
Βαρκάδα στον Αχέροντα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο Flying fox (εναέριο πέρασμα του ποταμού Αχέροντα με συρματόσχοινο) Ράφτινγκ στον Αχέροντα Καλπάζοντας μέσα στα διάφανα νερά του Αχέροντα Ιππασία στον Αχέροντα
Βαρκάδα στον Αχέροντα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο
Flying fox (εναέριο πέρασμα του ποταμού Αχέροντα με συρματόσχοινο)
Ράφτινγκ στον Αχέροντα
Καλπάζοντας μέσα στα διάφανα νερά του Αχέροντα
Ιππασία στον Αχέροντα


Δράσεις στις πηγές του Αχέροντα

Στο κατάφυτο Φαράγγι των Πηγών του Αχέροντα, στην περιοχή της Γλυκής, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές περπατώντας στο κατάφυτο μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές του μυθικού ποταμού που συνδέθηκε με την είσοδο των ψυχών στον Άδη. Από εδώ οι λάτρεις της πεζοπορίας και της περιπέτειας μπορούν να φτάσουν, μέσα από το ποτάμι, μέχρι τις πηγές του Αχέροντα. Οι λιγότερο τολμηροί θα βαδίσουν δίπλα στο ποτάμι μέχρι τη σκάλα της Τζαβέλαινας.
Εάν μας αρέσει η ιππασία, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ιππασία στο δάσος που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα και θα επιστρέψουμε από ένα σημείο και μετά μέσα από το ποτάμι, καλπάζοντας μέσα στα διάφανα νερά.
Αν πάλι είμαστε «ερωτευμένοι» με το ράφτινγκ, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε δυνατές συγκινήσεις. Η διαδρομή από τη γέφυρα της Γλυκής είναι σύντομη και προσιτή για τον καθένα. Για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους υπάρχουν και δύσκολα κομμάτια του ποταμού από τα Σερτζιανά ως τη Γλυκή για ράφτινγκ, διάρκειας 4-5 ωρών, με περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας.
Μπορούμε ακόμη να κάνουμε Flying fox (εναέριο πέρασμα του ποταμού με συρματόσχοινο).


Βαρκάδα στον Αχέροντα

Αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα σε τούτο το ταξίδι είναι μια βαρκάδα στον ποταμό Αχέροντα (=χωρίς χαρά).
Ο βαρκάρης αναλαμβάνει και το ρόλο του ξεναγού στο μυθικό κόσμο του Αχέροντα… Η βαρκάδα ξεκινά με πορεία έξω από το κανάλι, για να δούμε την παραλία της Αμμουδιάς, τις θαλασσινές σπηλιές και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των κάθετων βράχων που γκρεμίζονται απότομα στη θάλασσα. Επιστροφή στο κανάλι και ένας μαγικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας που δεν χορταίνουν τόση ομορφιά...


Στο επιβλητικό Νεκρομαντείο και την Πάργα...

Στην επιστροφή θα κάνουμε μια επίσκεψη στο Νεκρομαντείο, όπου όπως μας λένε οι αρχαιολόγοι, έρχονται εδώ όσοι ήθελαν να μάθουν τα μελλούμενα κι αφού περνούσαν από διάφορα στάδια σκληρής προετοιμασίας - κάθαρσης, μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τις ψυχές του Κάτω Κόσμου και να μάθουν αυτά που ήθελαν… Η Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (18ος αι.) στέκει πάνω από το υπόγειο ανάκτορο του Άδη και της Περσεφόνης. Η θέα προς τον κάμπο, όπου άλλοτε απλωνόταν η Αχερουσία λίμνη, συγκλονίζει.
Το απόγευμα θα το περάσουμε στη μαγευτική Πάργα με τις όμορφες παραλίες του Λύχνου, του Βάλτου, του Σαρακίνικου… το επιβλητικό Κάστρο της και το εκκλησάκι της Παναγίας πάνω στο καταπράσινο νησάκι που στολίζει τον κόλπο της.
Την επομένη το πρωί θα επισκεφθούμε την αρχαία Κασσώπη και το μνημείο του ιστορικού Ζαλόγγου.
Το ταξίδι στην Πρέβεζα δεν εξαντλείται σε λίγες λέξεις... Άλλωστε, η ομορφιά στην απλόχερα προικισμένη αυτή γωνιά της ελληνικής γης δεν μαθαίνεται ποτέ. Αυτή είναι και η μαγεία της!



Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην περιοχή της Πρέβεζας, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.
Στην πόλη της Πρέβεζας και τις κοντινές περιοχές υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών, για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή.
Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα, καθώς και επιλογές με προσφορές για οικονομικές διακοπές, μπορείτε να δείτε πιο κάτω, στον κατάλογο με τα καταλύματα της πόλης και στην σελίδα με τις προσφορές διαμονής


Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Πρέβεζα και τις άλλες περιοχές του νομού, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στο νομό Πρεβέζης







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πως θα πάτε Πως θα πάτε
Με δικό σας αυτοκίνητο για να κινείστε με άνεση στην περιοχή.
Από Αθήνα μέσω γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και από εκεί για Αμφιλοχία, Βόνιτσα, υπόγεια διάβαση στο Ακτιο και φθάνετε Πρέβεζα. Από εδώ θα συνεχίσετε ως την Πάργα.
  • Αθήνα - Πάργα: 433 χλμ.
  • Θεσσαλονίκη - Πάργα: 520 χλμ.

Αεροπορικώς από Αθήνα για το Ακτιο με διάρκεια διαδρομής περίπου 45 λεπτά. Το αεροδρόμιο απέχει 3 χλμ από την Πρέβεζα και η μεταφορά των επιβατών προς και από την πόλη γίνεται με λεωφορεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΚΤΕΛ Πρέβεζας:

Αθήνα:
Θεσσαλονίκη:
Πάτρα:
Ιωάννινα:
Αρτα:

Ηγουμενίτσα:
Λιμεναρχείο Πάργας:
Λιμεναρχείο Παξών:

Αεροδρόμιο Ακτίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
26820.22.213
26820.61.332
210.51.29.252
2310.500.111
2610.623.887
26510.25.014
26810.74.926
26810.27.348
26650.22.309
26840.31.227
26620.32.533
26620.32.259
26820.26.113
26820.89.892

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.