Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
English
Αρχική Ελλάδα Πελοπόννησος Αρκαδία Με το φακό της Ιωάννας Παραβάλου Βυτίνα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Νομός Αρκαδίας Τουριστικός Οδηγός Αρκαδίας Διαμονή στο νομό Αρκαδίας Ορεινή Αρκαδία Διαμονή στην Ορεινή ΑρκαδίαΜε το φακό της Ι. ΠαραβάλουΠεριοχές νομού ΑρκαδίαςΠόλεις της Ορεινής Αρκαδίας Μουσεία - Ιερές Μονές Πάρνωνας Χιονοδρομικό Κέντρο ΜαινάλουΕναλλακτικός Τουρισμός


Κοντινές εξορμήσεις
...
...

  • Αν μας ενδιαφέρει να γνωρίσουμε πραγματικά τις ομορφιές της Βυτίνας, θα χρειαστεί να περπατήσουμε λίγο παραπάνω. Παίρνουμε, λοιπόν, το δρόμο πίσω από το Δημαρχείο που θα μας οδηγήσει ως την Κάτω Βυτίνα και την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων (1831). Από εδώ θα περάσουμε μέσα από την παρακείμενη αγροικία και θα αναζητήσουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει, έπειτα από μισής ώρας ονειρεμένης πεζοπορίας, στο πέτρινο γεφύρι Ζαρζί, στον Μυλάοντα ποταμό. Αφού περάσουμε το γεφύρι, θα συνεχίσουμε ανηφορικά από το μονοπάτι που θα μας φέρει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, ψηλά στο λόφο.


  • Μια διαδρομή εξίσου ενδιαφέρουσα είναι ως τη μεγαλόπρεπη Μονή Κερνίτσας (1105), μετά το χωριό Νυμφασία, χτισμένη σε εξαιρετική τοποθεσία. Φορτωμένη με ιστορία εννέα αιώνων, στην Τουρκοκρατία λειτουργούσε ως Κρυφό Σχολειό.
    Αξιοσημείωτη είναι η υπόγεια κρύπτη, η «Εύρεσις», όπου λέγεται ότι βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Το Μοναστήρι διακρίνεται για τη φιλοξενία του και εορτάζει στις 15 Αυγούστου.


  • Από τη Μονή Κερνίτσας αξίζει να περπατήσουμε για να φθάσουμε ως την Παναγία τη Σφυρίδα, μια εκκλησούλα χτισμένη σε πανύψηλο βράχο, μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα και πηγή που αναβλύζει δροσερό νερό. Αποτελούσε μετόχι της Μονής Κερνίτσας και ήταν το ησυχαστήριο των πατέρων της Μονής. Απέναντι βρίσκονται δύο σπήλαια που σκαρφάλωναν οι άνθρωποι στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 για να σωθούν.


  • Βυτίνα - Άσπρη Πλάκα - Κοκκινόβρυση - Αλωνίσταινα
    Από την τοποθεσία Άσπρη Πλάκα, με τον κατακόρυφο άσπρο βράχο, στους πρόποδες του Μαίναλου, συνεχίζουμε σε μια διαδρομή ανάμεσα στα έλατα ως τη γραφική Αλωνίσταινα, τη γενέτειρα της μάνας του Θ. Κολοκοτρώνη.


  • Πυργάκι - Ελάτη - Λιμποβίσι - Αρκουδόρεμα
    Μια διαδρομή ονειρεμένη που δεν πρέπει να τη χάσουμε. Ο δρόμος περνάει από το ερειπωμένο από τις κατολισθήσεις χωριό Πυργάκι και συνεχίζει για Ελάτη. Αξίζει μια επίσκεψη στο σπίτι του Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε η αδούλωτη γενιά των Κολοκοτρωναίων. Έπειτα θα κατεβούμε ως το Αρκουδόρεμα, μέσα σ΄ ένα τοπίο μαγικό.
    Πυκνή βλάστηση από βρύα καλύπτει το χώμα και τους κορμούς των δέντρων, σαν ένα απαλό πέπλο που άπλωσαν στοργικά οι αιώνες...


  • Στα χωριά Μαγούλιανα και Βαλτεσινίκο, για να θαυμάσουμε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (17ος αι.), με θαυμάσιες επιχρυσωμένες εικόνες και ξυλόγλυπτο τέμπλο, που θεωρείται από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε τα Λαγκάδια, το χωριό των φημισμένων χτιστάδων.

  • Δημητσάνα - ΣτεμνίτσαΚαρύταιναΑνδρίτσαιναΝαός Επικούρειου Απόλλωνα
    Κάθε μία από αυτές τις περιοχές έχει τη δική της ένδοξη ιστορία και αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή εκδρομή.
    Μπορούμε, όμως, αν έχουμε χρόνο και προπαντός διάθεση, να πάρουμε μια γεύση από αυτά τα μέρη, που πραγματικά όλα έχουν το δικό τους ιδιαίτερο χρώμα, τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, που θα πρέπει μόνοι μας να ανακαλύψουμε...






Διαμονή
Για τη διαμονή σας στην Βυτίνα, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία και καταλύματα.
Στην Βυτίνα υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραδοσιακοί ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Λίστα με ξενοδοχεία και καταλύματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Διασκέδαση
Για την διασκέδασή σας στην Βυτίνα θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.


Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διαδρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στην Βυτίνα & κοντινές περιοχές







ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Πως θα πάτε Πως θα πάτε
Με δικό μας αυτοκίνητο για να έχουμε την δυνατότητα και την ευκολία περιήγησης στις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθεσίες κοντά στην Βυτίνα
  • Αθήνα - Βυτίνα 180 χλμ. περίπου με διάρκεια διαδρομής 2 - 2.5 ώρες
  • Τρίπολη - Βυτίνα 44 χλμ.

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Δήμος Βυτίνας:
Αστυνομία:
Λαογραφικό Μουσείο:
27953.60.100
27950.22.207
27950.22.566

Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Photo Gallery
Εμφάνιση Album

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο Υπηρεσιών



Επικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
  • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
  • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
  • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
  • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
  • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
  • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

  • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
    Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
    Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.