Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Tourist guide of Chania
Αρχική Ελλάδα Κρήτη Νομός Χανίων Ελαφονήσι Η πανίδα
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει

 
Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Ελαφονήσι Κρήτης. Η πανίδα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 103 είδη πουλιών, αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός ειδών θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος. Από αυτά φωλιάζουν στο βιότοπο ή στην γύρω περιοχή (μόνιμα ή ως καλοκαιρινοί επισκέπτες) και εξαρτώνται από αυτόν για την εύρεση τροφής. Τα υπόλοιπα παρατηρούνται κατά κύριο λόγο κατά την μετανάστευση. 21 είδη προστατεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και 16 αναφέρονται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Σπονδυλόζωων της Ελλάδας.
Ελαφονήσι. ΠανίδαΗ γεωγραφική θέση της περιοχής και οι τύποι των οικοτόπων της συντελούν στην ύπαρξη μεγάλων αριθμών από μεταναστευτικά πουλιά και θαλασσοπούλια.
Κατά την περίοδο της ανοιξιάτικης μετανάστευσης, παρατηρούνται "κύματα" με πουλιά που συναντούνται στο ΝΔ άκρο της Κρήτης την πρώτη περιοχή όπου μπορούν να βρουν τροφή, μετά από χιλιάδες λιλιόμετρα ερήμου και θάλασσας. Ζαρακτηριστικά είδη αυτής της περιόδου είναι: ο πορφυροτσικνιάς, το ορτύκι, ο μαχητής, ο σιγλίγουρος, το τρυγόνι, ο τσαλαπετεινός, ο στραβολαίμης, η σταρήθρα, η δενδροκελάδα, η κιτρινοσουσουράδα, ο σαχτοπετρόκλης, ο κοκκινοτσιροβάκος, ο συκοφάγος και ο τσιφτάς.

Κατά την αντίστοιχη περίοδο φθινοπωρινής μετανάστευσης, τα είδη είναι λιγότερα, αλλά ορισμένα περνούν σε αξιοπρόσεκτους αριθμούς, όπως ο μαυρολαίμης και ο δεντροφυλλοσκόπος, ενώ εμφανίζονται και σπάνια πουλιά όπως ο νανομυγοχάφτης.

Τον χειμώνα, στην άκρη της θάλασσας και στο νησί, συναντάμε τον θαλασσοσφυρικτή, την τουρλίδα και ορισμένες φορές τον χαλικοκυλιστή.

Στην περιοχή, μόνιμα είναι μεταξύ άλλων και ο θαλασσοκόρακας, το βραχοκιρκίνεζο, η πέρδικα, ο ασημόγλαρος, ο κατσουλιέρης, η σουσουράδα κσι ο μαυροτσιροβάκος.

Η θέση της περιοχής βοηθά να εμφανίζονται συχνά, σπάνια ή τυχαία, περαστικά πουλιά. Κάποια από τα έως τώρα καταγεγραμμένα είναι ο ερημοσφυρικτής, που έχει παρατηρηθεί να διαχειμάζει στην περιοχή, ο βουνοσφυρικτής και ο πρασινομέροπας.
Εξίσου μεγάλη ποικιλότητα καταγράφουν και οι ειδικοί στην πανίδα των Ασπόνδυλων (μαλάκια, έντομα) με την παρουσία στενοενδημικών και υπολειμματικών ειδών, καθώς και ζωικών ειδών αφρικανικής προέλευσης, που συναντώνται μόνον εδώ σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπως άλλωστε συμβαίνει και με είδη της χλωρίδας.

Ελαφονήσι. Πανίδα Στο νησί και στην απέραντη παραλία, υπάρχει ένα στενοενδη-μικό υποείδος σαύρας: Podacris erchardil elapho-nisil. Στην παραλία παρατηρούνται συχνό-τερα η σαύρα Lacerta trilineata polylepidota, σπανιότερα το φίδι Colymber gemonensis gemonensis, ο φροίνος Bufo viridis viridis, καθώς και ο προτευόμενος ποντικός των αγρών.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στο νομό Ρεθύμνου Διαμονή στο Νομό Χανίων

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ
Ελαφονήσι
Πανίδα
Βλάστηση και χλωρίδα
Ιστορία

Ελαφονήσι. Πανίδα

Ελαφονήσι. Πανίδα

Ελαφονήσι. Πανίδα

Ελαφονήσι. Πανίδα

Ελαφονήσι. Πανίδα

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Με κλικ πάνω στο εικονίδιο της διασρομής του πίνακα θα δείτε την οδική διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στο νομό Χανίων


Αρχή Σελίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρήσιμα και απαραίτητα τηλέφωνα Χρήσιμα Τηλέφωνα
Νομαρχία Χανίων:

Δήμος Χανίων:
Αστικό ΚΤΕΛ:

Υπεραστικό ΚΤΕΛ:

Ταξί:
Ταξί (και για Α.Μ.Ε.Α.):
  28210.30.108
28210.30.109
28210.92.000
28210.93.345
28210.98.115
28210.93.306
28210.93.052
18300
28210.94.300

Σημαντικές πληροφορίες Πληροφορίες
Προγραμματίστε την επίσκεψή σας καθημερινή, γιατί το Ελαφονήσι δέχεται χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι κατά την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου και τα Σαββατοκύριακα αυξάνονται κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην απολαύσετε την μοναδικότητά του.
Αποφύγετε τις ώρες 11.00 έως 16.00

Σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο Παρόμοιες και ενδιαφέρουσες σελίδες
Βάι, το εξωτικό φοινικόδασος
Ελαφόνησος, ξεχωριστή και μαγευτική
Νησιά της Μεσσηνίας
Αμμουλιανή.. με τις μοναδικές παραλίες
Εθνικός Δρυμός Βίκου - Αώου

Εξερευνήσεις Ανανέωση θεμάτων
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.