Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Pelion tour
Αρχική Ελλάδα Θεσσαλία Μαγνησία Περιήγηση Πηλίου
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Μαγνησία - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Μαγνησίας Διαμονή στη Μαγνησία Διαμονή στο ΠήλιοΜε το φακό της Ι. Παραβάλου Χιονοδρομικό Κέντρο ΠηλίουΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στη ΜαγνησίαΠόλεις-Περιοχές ΜαγνησίαςΠήλιοΑφιερώματα

 
Μακρινίτσα, Ανακασιά, Πορταριά, Χάνια, Χιονοδρομικό Κέντρο, Ζαγορά, Χορευτό

Το βουνό που ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων, υψώνεται επιβλητικό και καταπράσινο πάνω από το Βόλο, ανάμεσα στον Παγασητικό Κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος.
Στn μαγική ατμόσφαιρα του Πηλιορείτικου τοπίου, σμίγει η ιστορία με τον θρύλο, το άγριο με το ήρεμο, το χθες με το σήμερα.
Εδώ έγιναν οι θεϊκοί γάμοι του Πηλέα και της Θέτιδος που ύμνησαν ο 'Ομηρος, ο Πίνδαρος και ο Ευριπίδης.
Από εδώ ξεκίνησε n θρυλική Αργώ με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες για το μακρινό ταξίδι στηv Κολχίδα, αναζητώντας το "Χρυσόμαλλο δέρας".
Κοντά στο σοφό Κένταυρο Χείρωνα μαθήτευσαν οι ημίθεοι Αχιλλέας και Ηρακλής και διδάχθηκε τηv Ιατρική ο Ασκληπιός.
Πέρα όμως από το μύθο, τα σημάδια τnς ιστορικής διαδρομής του Πηλίου μέσα στους αιώνες αποτυπώνονται στα ερείπια αρχαίων πόλεων, στα απομεινάρια μεσαιωνικών κάστρων και στα μνημεία παλαιοχριστιανικών βασιλικών.
Από τον 12ο αιώνα το Πήλιο εμφανίζεται στο ιστορικό προσκήνιο σαν μια "μοναστική πολιτεία" χάρις στα πολλά μοναστήρια που χτίζονται σε μέρη ορεινά και ασφαλή από μοναχούς του Αγίου 'Ορους.
Στο πέρασμα του χρόνου, γύρω από τις μονές του Πηλίου ιδρύονται νέοι οικισμοί, οι οποίοι με τις μετακινήσεις των πληθυσμών από τα παράλια, οργανώνονται σε κωμοπόλεις και χωριά που μέσα στηv Τουρκοκρατία αποκτούν προνόμια και αυτοδιοίκηση με επακόλουθο rηv οικονομική και πολιτιστική ακμή, κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα.
Ετσι, τα κεφαλοχώρια του Πηλίου μετατρέπονται σε πραγματικά μουσεία λαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Οι αγέρωχες φιγούρες των πυργόσπιτων, οι ναοί τύπου βασιλικής με τα ξυλόγλυπτα τέμπλα και τις εξαίσιες αγιογραφίες, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, οι δροσόλουστες πλατείες, οι πέτρινες βρύσες και τα τοξωτά γεφύρια, διασώζονται μέχρι σήμερα συνθέτοντας... το μοναδικό Πηλιορείτικο σκηνικό.
Πάνω όμως απ' όλα αυτά, είναι η παραδείσια φύσn του Πηλίου που μαγνητίζει και εκστασιάζει τους πολυάριθμους επισκέπτες του.
Αγρια, δύσβατn και με οργιαστική βλάστηση που κατnφορίζει μέχρι τις ακτές του Αιγαίου η ανατολικη πλευρά του ήρεμη, γαλήνια, σπαρμένη με γραφικά χωριά και απάνεμες ακρογιαλιές η πλευρά του Παγασητικού.
Η μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου συμπυκνώνεται σ' αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται Πήλιο, εκεί όπου το θρόϊσμα των δένδρων του βουνού γίνεται ένα με την αύρα τπς θάλασσας και μέσα στη φαντασία μας ακούγονται τα ποδοβολητά, οι διαμάχες, και οι έρωτες των Κενταύρων.
Tηv περιήγηση του Πηλίου ξεκινάμε από το Βόλο ακολουθώντας το οδικό δίκτυο.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στο Πήλιο Διαμονή στο Πήλιο

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟ
Περιήγηση Πηλίου, Μακρινίτσα, Ανακασιά, Πορταριά, Χάνια, Χιονοδρομικό Κέντρο, Ζαγορά, Βένετο, Χορευτό
Περιήγηση Πηλίου, Αγιοι Σαράντα, Πουρί, Αγιος Δημήτριος, Κισσός, Αγιος Ιωάννης, Παπά Νερό, Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Φακίστρα, Νταμούχαρη, Λαμπινού
Περιήγηση Πηλίου, Μυλοπόταμος, Νεοχώρι, Αφέτες, Κοπώπη, Λεφόκαστρο, Αργαλαστή, Κάλαμος, Ποτιστικά, Μελανή, Πάλτση, Μουρτιάς
Περιήγηση Πηλίου, Κατηγιώργης, Λαύκος, Χόρτο, Μηλίνα, Καστρί, Πλατανιάς, Τζάστενη, Αγία Κυριακή, Παλιό Τρίκερι, Τρίκερι
Περιήγηση Πηλίου, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Δράκεια, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Πλατανίδια, Αφησσος, Αγιος Γεώργιος Νηλείας, Αγιος Λαυρέντιος, Ανω και Κάτω Λεχώνια, Αγριά

Χάρτης Πηλίου


Πήλιο, ΜακρινίτσαΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ
Βόλος - Μακρινίτσα 15 χλμ.
Το μπαλκόνι του Πηλίου. Ενας από τους πιο χαρακτηριστικούς οικισμούς με αρχοντικά και σπίτια που μοιάζουν να κρέμονται σαν στολίδια στη καταπράσινη πλαγιά.
Η πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια προσφέρει πανοραμική θέα προς το Βόλο και τον Παγασητικό. Σε καφενείο της σώζεται μεγάλη τοιχογραφία του ζωγράφου Θεόφιλου. Τα γραφικά λιθόστρωτα καλντερίμια της Μακρινίτσας είναι διάσπαρτα με παραδοσιακές βρύσες όπου γάργαρο νερό ρέει αδιάκοπα.
Στο Αρχοντικό Τοπάλη στεγάζεται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης κα Ιστορίας Πηλίου. Πρόκειται για Λαογραφικό Μουσείο αναπαράσταση αρχοντικού με πλήρη εξοπλισμό, εικόνες, κοσμήματα, ενδυμασίες, φιρμάνια, βιβλία, εργαλεία, αρχεία της κοινότητας, λάβαρα, λίθινες προτομές και όπλα.
Το πετρόχτιστο εκκλησάκι του Αη Γιάννη του Προδρόμου (1800) στην πλατεία Μακρινίτσας αποτελεί μινιατούρα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Δίπλα η ιδιόρρυθμη κρήνη "το Αθάνατο νερό" στην οποία καταλήγουν όλα τα καλντερίμια του χωριού.

Περισσότερα για τη Μακρινίτσα


Πήλιο, ΑνακασιάΑΝΑΚΑΣΙΑ
Βόλος - Ανακασιά - χλμ.
Εδρα του Δήμου Ιωλκού με έντονο το Πηλιορείτικο στοιχείο, με παλιά αρχοντικά, παραδοσιακά καλντερίμια, τρεχούμενα νερά, παλιές πετρόκτιστες βρύσες.
Αξιοθέατα στο Δήμο είναι το Αρχοντικό Κοντού στην Ανακασιά, με έργα του λαϊκού ζωγράφου θεόφιλου, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ανω Βόλο, βυζαντινό μνημείο με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα και το αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο.


Πήλιο, ΠορταριάΠΟΡΤΑΡΙΑ
Βόλος - Πορταριά 12 χλμ.
Υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο των εικοσιτεσσάρων χωριών του Πηλίου.
Το ξενοδοχείο "Θεοξένεια", μετά το 1900 θεωρούνταν το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο των Βαλκανίων.
Σήμερα η Πορταριά είναι "η κυρία επί της υποδοχής" στο Πήλιο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νεοκλασσικά αρχοντικά της, εκ των οποίων πολλά λειτουργούν ως ξενώνες. Κάθε χρ'ονο προς τα τέλη Αυγούστου αναβιώνει το έθιμο του Πηλιορείτικου γάμου.

Περισσότερα για την Πορταριά


Πήλιο, Χάνια
Χιονοδρομικό κέντροΧΑΝΙΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Βόλος - Χάνια 26 χλμ.
Ορεινός οικισμός σε υψόμετρο 1200 μ. χτισμένος σε πυκνό δάσος οξιάς, είναι το πέρασμα από το Δυτικό στο Ανατολικό Πήλιο.
Παλιά, στα πανδοχεία του (Χάνια) διανυκτέρευαν οι ταξιδιώτες και οι έμποροι.
Σήμερα δίπλα στο χωριό, στη θέση Αγριόλευκες, λειτουργεί ένα από τα ωραιότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Οι λάτρεις του σκι κατηφορίζουν τις πλαγιές με τα παγωμένα σαν απολιθώματα δέντρα, αγναντεύοντας αριστερά τους τον Παγασητικό και δεξιά τους το Αιγαίο

Περισσότερα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου


Πήλιο
ΖαγοράΖΑΓΟΡΑ
Βόλος - Ζαγορά 45 χλμ.
Το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου που γνώρισε μεγάλη εμπορική και πνευματική ακμή τον 17ο και 18ο αιώνα, είναι γενέτειρα του ιστορικού Γ. Κορδάτου. Υπάρχουν βυζαντινά κείμενα που αναφέρουν το Πήλιο με το όνομα Ζαγορά. Σημαντική είναι η βιβλιοθήκη της Ζαγοράς που διαθέτει χιλιάδες τόμους σπάνιων βιβλίων.
Το σχολείο του Ρήγα ή Ελληνομουσείο όπως είναι γνωστό ήταν το αρχαιότερο σχολείο του Πηλίου. Σ' αυτό μαθήτευσαν μεταξύ άλλων ο Ανθιμος Γαζής, ο Γρ. Κωνσταντάς, ο Ζαγοριανός Καλλίνικος Λαπάτης (Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως) και ο βάρδος του Ελληνισμού Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος).

Περισσότερα για τη Ζαγορά...


Πήλιο
ΒένετοΒΕΝΕΤΟ (ΣΠΗΛΙΕΣ)
Βόλος - Βένετο 51 χλμ.
Στο βορειότερο άκρο του Πηλίου, συναντάμε το Κεραμίδι, ένα παραδοσιακό πετρόχτιστο χωριό που εκτείνεται μέχρι τις Αιγιοπελαγίτικες ακτές. Επίνειό του είναι το Καμάρι, ψαράδικος οικισμός με υπέροχη αμμουδιά.
Αντικρυστά στο Κεραμίδι σε μια καταπράσινη πλαγιά που καταλήγει στα απόκρημνα βράχια του Αιγαίου είναι χτισμένο το Βένετο. Με βάρκα ή καϊκι μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις φαντασμαγορικές σπηλιές που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή των αρχαίων "Ιηνών".


Πήλιο
ΧορευτόΧΟΡΕΥΤΟ
Βόλος - Χορευτό 55 χλμ.
Η οργιώδης βλάστηση του Πηλίου αγκαλιάζει τις αμμώδεις παραλίες του Χορευτού, που υπήρξε ξακουστό λιμάνι απ' όπου ξεκινούσαν τα "Ζαγοριανά καράβια" για τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ανατολής. Σ' αυτό τον τόπο που στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου τα κύματα "χορεύουν" ο Γ. Δροσίνης εμπνεύστηκε την ποιητική του συλλογή "Γαλήνη".
Ενα καταπράσινο μονοπάτι, ογηγεί από το βόρειο μέρος του χωριού στις πανέμορφες ερημικές αμμουδιές Παρίσαινα και Ανάληψη.


Πήλιο
Αγιοι ΣαράνταΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Μια απέραντη παραλία, αναξιοποίητη, γι' αυτό και μαγική.
Πράσινα και γαλανά νερά διάφανα σαν κρύσταλλο, αμμουδιά χωρίς τέλος, παρθένος τόπος που η φαντασία ελεύθερη περιπλανιέται και αφήνει τις αχνές της πατημασιές πάνω στη χρυσή άμμο.


Με κλικ πάνω στο κατάλυμα, το κατάστημα ή την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στο Πήλιο
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο Παρόμοιες και ενδιαφέρουσες σελίδες
Μακρινίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου
Βόλος, η πόλη των Αργοναυτών
Ζαγορά, το αρχοντοχώρι του Πηλίου
Διαμονή στο Πήλιο
Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου
Οικία Κοντού - Μουσείο Θεόφιλου
Τρενάκι Πηλίου, ο θρυλικός "Μουτζούρης". Ο ιστορικός σιδηρόδρομος Βόλου - Μηλεών

Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.