Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Magnesia. Tourist guide
Αρχική Ελλάδα Θεσσαλία Μαγνησία Τουριστικός Οδηγός Μαγνησίας
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Μαγνησία - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Μαγνησίας Διαμονή στη Μαγνησία Διαμονή στο ΠήλιοΜε το φακό της Ι. Παραβάλου Χιονοδρομικό Κέντρο ΠηλίουΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στη ΜαγνησίαΠόλεις-Περιοχές ΜαγνησίαςΠήλιοΑφιερώματα

 
Τουριστικός Οδηγός Μαγνησίας

Αφθονα τρεχούμενα νερά, γραφικά μονοπάτια, δαντελωτές ακρογιαλιές αποτελούν το χαρακτηριστικό του νομού που έχει εξαιρετικά ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή.

Ξεχωριστή γοητεία έχει ο Βόλος. Η καλή ρυμοτομία, τα νεοκλασικά κτίρια και τα πάρκα, η νυχτερινή ζωή δίνει ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη. Ο Βόλος έχει αξιοσημείωτη πολιτιστική δραστηριότητα και ζωντανή πανεπιστημιακή κοινότητα.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στη Μαγνησία Διαμονή στη Μαγνησία
Στο Βόλο αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το κτίριο Παπαστράτου, το μνημείο Πεσόντων για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη γέφυρα που ενώνει την προκυμαία με τον λιμενοβραχίονα, τον παραλιακό πεζόδρομο, το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, το Πεδίον του Αρεως, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την εκκλησία της Παναγίας της Τρύπας κλεισμένη μέσα σε σπηλιά, τα παλιά βιομηχανικά κτίρια, τη μονή Σουρβιάς καθώς και το πέτρινο τοξωτό γεφύρι και το Τρίτοξο γεφύρι.

Αξίζει τον κόπο επίσης να επισκεφθείτε τα χωριά Μελισσάτικα και Φύτοκο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στον Αναυρο και στις Αλυκές.
Αμφιθεατρικά χτισμένο είναι το χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, με θέα στον Παγασητικό κόλπο. Στη θέση "Ράχη Αγίου Γεωργίου" μπορείτε να έχετε απεριόριστη θέα και λειτουργεί καφέ - εστιατόριο. Επισκεφθείτε τη Βρύση Πεσμέν καθώς και τα αρχοντικά της περιοχής.

Ο Αγιος Δημήτρης και ο Αγιος Ιωάννης θα σας εντυπωσιάσουν. Ο Αγιος Δημήτριος είναι πηλιορείτικο χωριό και ο Αγιος Ιωάννης, είναι σύγχρονο παραθεριστικό κέντρο με έντονη τουριστική κίνηση.
Επισκεφθείτε την πλακόστρωτη πλατεία της Ξηρόβρυσης καθώς και το γραφικό γεφύρι στη διαδρομή Αγιος Ιωάννης - παραλία Παπά Νερό.

Από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου είναι ο Αγιος Λαυρέντιος που οφείλει την ονομασία του στην ιστορική μονή της περιοχής. Στην πλατεία Χατζίνη τα νερά του χειμάρρου Βρύχωνα κυλούν σε βαθιά ρεματιά.

Αξιόλογη παραθεριστική κίνηση το καλοκαίρι έχει η Αγριά, παραθαλάσσια κωμόπολη στις ακτές του Παγασητικού κόλπου. Κοντά στην Αγριά βρίσκεται η παραθαλάσσια περιοχή Σουτραλί και στους πρόποδες του Πηλίου βρίσκεται το χωριό Αλλη Μεριά με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Ο Αλμυρός είναι χτισμένος κοντά στην εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Στον εύφορο κάμπο του Αλμυρού καλλιεργούνται σιτηρά, κηπευτικά, βαμβάκι, ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια. Στο λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη, δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη. Στον Αλμυρό βρίσκεται το Κιουρί αισθητικό δάσος από βελανιδιές, το μοναδικό στην Ευρώπη. Βρίσκονται επίσης οι λιμνούλες Ζηρέλια κοντά στην Ευξινούπολη, υγροβιότοπος με μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Με θέα στις πεδινές εκτάσεις του Αλμυρού και στους ορεινούς όγκους της Όθρυος θα σας εντυπωσιάσει η διαδρομή Νεοχωράκι - Νεράιδα - Ανάβρα. Μέσα στο όμορφο φυσικό ανάγλυφο της Όθρυος θα εντυπωσιαστείτε από τη διαδρομή Αλμυρός - Κωφοί
Μαγνησία, Τζάστενη, θα την δείτε στην διάρκεια της διαδρομής προς το Τρίκερι
Τζάστενη, θα την δείτε στην διάρκεια της διαδρομής προς το Τρίκερι
- Τσατάλι, από το δάσος Μαύρης Ελάτης στη θέση Μηλιά θα δείτε εντυπωσιακά υπεραιωνόβια δένδρα. Επισκεφθείτε τις Ανω, Κάτω, Νέα Μονές της Παναγίας Ξενιάς.


Οι Αλυκές είναι παραθεριστικό κέντρο και προάστειο του Βόλου. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον όμορφο παραλιακό πεζόδρομο, το συνοικισμό του Αγίου Στεφάνου, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, τα Πευκάκια, τον αρχαιολογικό χώρο της Δημητριάδας καθώς και τις αρχαίες Αμφάνες στη θέση Σωρός.
Παραλιακό χωριό με έντονη τουριστική κίνηση είναι η Αμαλιάπολη με το νησάκι Κίκινθο και τον όρμο Λουτράκι απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα. Κτηνοτροφικά χωριά είναι η Ανάβρα, το Ανήλιο, η Αργαλαστή, το Βελεστίνο, το Βενέτο, η Βυζίτσα, το Διμίνι.
Το Βελεστίνο είναι η πατρίδα του λογίου, εθνομάρτυρα και πρωτεργάτη του κινήματος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Ρήγα Βελεστινλή (Φεραίος). Στο Βελεστίνο αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τη Χάρτα του Ρήγα που βρίσκεται σε αίθουσα του Δημαρχείου, τον ανδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή, την προτομή του Ρήγα, το μνημείο της μάχης του Βελεστίνου.

Προάστειο του Βόλου, χτισμένο στους πρόποδες του Πηλίου είναι ο Ανω Βόλος, η Ιωλκός, ο Αγιος Ονούφριος και η Ανακασιά. Στην παραλιακή ζώνη του Παγασητικού κόλπου μέσα σε εύφορη πεδινή έκταση είναι χτισμένα τα Ανω και τα Κάτω Λεχώνια.
Η Αφυσσος είναι παραθεριστικό κέντρο με έντονο νησιωτικό χρώμα. Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες Λαγούδι, Καλλιφτέρη, Αμποβό, Ραζή και Αγία Ευθυμία.

Απλωμένος γύρω από το μυχό του όρμου Πτελεού βρίσκεται ο όμορφος παραθεριστικός οικισμός του Αχίλλειου.
Στην περιοχή βρίσκεται και ο οικισμός του Αγίου Δημητρίου με γραφικές παραλίες ενώ απέναντι από τις ακτές του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται το νησάκι της Αλγονήσου. Θαλάσσιες σπηλιές μπορείτε να επισκεφθείτε στις βραχώδεις και επιβλητικές ακτές του χωριού Βενέτο. Στη Βυζίτσα αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το σπήλαιο του Κενταύρου Χείρωνα να ξέρετε ότι η πρόσβαση είναι δύσκολη.
  Στο Διμίνι θα είναι παράλειψη αν δεν επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο. Και στη Δράκεια μπορείτε να επισκεφθείτε το Τοξοτό γεφύρι.
  Ξεχωριστό χρώμα έχει η Ζαγορά. Η Ζαγορά αποτελείται από τέσσερις συνοικίες: Την Περαχώρα, την Αγία Κυριακή, τον Αγιο Γεώργιο και τη Μεταμόρφωση. Στη Ζαγορά εδρεύουν μεγάλος αγροτικός συνεταιρισμός και γυναικείος αγροτοτουριστικός συνεταιρισμός που παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα.

Αξιόλογη τουριστική κίνηση παρουσιάζει το παραθαλάσσιο θέρετρο Καλά Νερά. Κοντά στα Καλά Νερά βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός της Κοροπής και ο οικισμός Όγλα.
Το Καλαμάκι βλέπει στο Αιγαίο Πέλαγος και η Λαμπινού έχει γαλαζοπράσινα νερά και χαρακτηριστικούς βράχους.
Σχεδόν πάνω στο κύμα βρίσκονται τα σπίτια του παραθαλάσσιου οικισμού της Καλάμου. Εκτός από την παραλία του οικισμού μπορείτε να κολυμπήσετε στις ακρογιαλιές Καλογριά, Τσακνή, Αγιος Σώστης, Μάρμαρο, Μπελιάν, Καλαμάκι και Σπηλιά.

Παραθεριστικοί και παραθαλάσσιοι οικισμοί είναι το Καστρί, ο Κατηγιώργης, η Κάτω Γατζέα και η Ανω Γατζέα, το Λεφόκαστρο, το Μαλάκι, η Μηλίνα, το Μικρό, η Μορτιά (στη Μορτιά βρίσκονται τα Λουμπάρδα, μαγευτικά γλυπτά της φύσης), η Λύρη και το Κατωχώρι, ενώ παραδοσιακά χωριά είναι το Κεραμίδι, το Καμάρι, ο Κισσός, ο Λαύκος, η Μακρυρράχη, το γραφικό Κεφαλοχώρι του Πηλίου οι Μηλιές, το Μούρεσι και Νταμούχαρη, το Νεοχώρι, η Ξινόβρυση και τα Ποτιστικά, η Πινακάτες, η ονομαστή Πορταριά, το Πουρί, το Προμύρι, ο Πτελεός, οι Σταγιάτες, η Συκή, το Τρίκερι, η Τσαγκαράδα, τα Χάνια με το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου στη θέση Αγριόλευκες και το καταφύγιο στην ίδια περιοχή, το όμορφο παραθεριστικό κέντρο του Χορευτού, επίνειο της Ζαγοράς και τους Αγίους Σαράντα.
Μαγνησία, Τζάστενη, Θα την δείτε στην διάρκεια της διαδρομής προς το Τρίκερι
Το Τρίκερι από την θαλάσσια διαδρομή Βόλος προς Βόρειες Σποράδες

Η Μακρινίτσα είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός που φημίζεται για την εξαίρετη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της και την υπέροχη θέα στον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Αλλοι παραθεριστικοί οικισμοί είναι το Πηγάδι, η Πάλση και η Μελανή, τα Πλατανίδια, η Πλατανιά, η Σούρπη και οι Νηές.

Αν βρεθείτε στο νομό Μαγνησίας αγοράστε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ φρούτων, αρωματικό λάδι και ξύδι, τουρσί, τσιτσίραβλα, υφαντά, κεραμικά, μέλι, κρασί, τσίπουρο, χυλοπίτες. Δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως είναι το σπετζοφάι, οι κολοκυθοκορφάδες, η στραπατσάδα, η φασολάδα, τα μανιτάρια βουνού, θαλασσινά κ.ά.


Με κλικ πάνω στο κατάλυμα, το κατάστημα ή την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στη Μαγνησία
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο Παρόμοιες και ενδιαφέρουσες σελίδες
Τουριστικός οδηγός νομού Καρδίτσας
Τουριστικός οδηγός νομού Λάρισας
Τουριστικός οδηγός νομού Τρικάλων
Περιήγηση Πηλίου
Διαμονή στο Πήλιο
Διαμονή στη λίμνη Πλαστήρα

Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.