Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
Makrinitsa, the balcony of Pelion
Αρχική Ελλάδα Θεσσαλία Μαγνησία Μακρινίτσα Περιηγηθείτε
Επιλέξτε στον χάρτη,
την περιοχή που σας ενδιαφέρει
Μαγνησία - Πληροφορίες Τουριστικός Οδηγός Μαγνησίας Διαμονή στη Μαγνησία Διαμονή στο ΠήλιοΜε το φακό της Ι. Παραβάλου Χιονοδρομικό Κέντρο ΠηλίουΜουσεία - Μνημεία κλπ. Διασκέδαση στη ΜαγνησίαΠόλεις-Περιοχές ΜαγνησίαςΠήλιοΑφιερώματα

 
Περιηγηθείτε στη Μακρινίτσα

Ο κεντρικός δρόμος φτάνει στη Μακρινίτσα μέσω Πορταριάς, τα τελευταία όμως χρόνια διανοίχθηκε και ο δρόμος μέσω Κουκουράβας. και οι δύο δρόμοι καταλήγουν στην πλατεία Μπράνη κι από εκεί ένας ανηφορικός φιδωτός δρόμος συνεχίζει προς την Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου και πιο πάνω, ψηλά προς τα κτήματα και το κοινοτικό δάσος.

Η εσωτερική όμως κυκλοφορία στον οικισμό γινόταν από παλιά και γίνεται ακόμη και σήμερα με ένα βασικό καλντερίμι ραχοκοκκαλιά που διασχίζει όλο τον οικισμό από την ψηλότερη συνοικία του Κακουνά ως την χαμηλότερη, τη Κουκουράβα, ενώ ένα δευτερεύον σύστημα λιθόστρωτων δρόμων διακλαδίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις για να φθάσει κανείς και στα πιο απομακρυσμένα σπίτια του χωριού.

Τα καλντερίμια, κατασκευασμένα με πέτρες σφηνωμένες σε βάθος, είναι ανθεκτικά στο χρόνο, ενώ σε απόσταση μιας δρασκελιάς, πέτρες που προεξέχουν βοηθούν το βήμα του οδοιπόρου αλλά και των ζώων που χρησιμοποιούνται για μεταφορές.
ΜακρινίτσαΧαρακτηριστικό του οικισμού είναι ο μεγάλος αριθμός από κρήνες (πάνω από 50) που βρίσκονται στην πορεία των καλντεριμιών και λειτουργούν αφ' ενός σαν σημείο στάσης για τους διαβάτες, αφ' ετέρου για την ύδρευση των σπιτιών από τότε που δεν υπήρχε αντίστοιχο δίκτυο.
Τα νερά από τις κρήνες φεύγουν μέσα σε αυλάκια που τρέχουν πλάι στα καλντερίμια κι έτσι ο διαβάτης που περπατάει μέσα στον οικισμό ακούει τον ήχο του νερού συνέχεια δίπλα του.

Ενα ακόμη αξιοθαύμαστο είδος κατασκευών από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μακρινίτσας είναι τα πέτρινα γεφύρια που συναντάει κανείς και μέσα στον οικισμό, μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στη συνοικία Κακουνά, αλλά και σε γύρω τοποθεσίες, όπως στην Καρυά, στη Λέστιανη, Λοζίνικο και στο Αλεβίζι.
Διαμονή σε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλλες, επιπλωμένα διαμερίσματα, στούντιος στη Μακρινίτσα Διαμονή στη Μακρινίτσα

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ
Το μπαλκόνι του Πηλίου
Μακρινίτσα, περιηγηθείτε...
Μακρινίτσα, επισκεφθείτε...
Οι "Μάηδες" της Μακρινίτσας

Μακρινίτσα

Μακρινίτσα

Το κεντρικό καλντερίμι της Μακρινίτσας
  Με κλικ πάνω στο χάρτη θα τον δείτε σε μεγέθυνση

Μακρινίτσα Μακρινίτσα Μακρινίτσα Μακρινίτσα Μακρινίτσα


Οδοιπορικό
σε Εκκλησίες
και Μοναστήρια


Η Μακρινίτσα έχει πολλές εκκλησίες κτισμένες από το 1600 έως το 1800 και όλες στον τύπο της βασιλικής, μονόκλιτες ή τρίκλιτες, χωρίς τρούλλο, κτισμένες με πέτρα, με ξύλινη στέγη και επικάλυψη με πλάκες.

Ο κύριος σημερινός ναός, η Μητρόπολη, είναι η Παναγία (Κοίμηση της Θεοτόκου) κτισμένη το 1767 λίγο δυτικότερα από την Ι. Μονή Οξείας Επισκέψεως η οποία κατέρρευσε από κατολίσθηση κι έτσι στη νέα εκκλησία ενσωματώθηκαν όσα δομικά στοιχεία μπορούσαν να αξιοποιηθούν (κυρίως λιθανάγλυφα, κίονες κ.ά. μαρμάρινα μέλη). Μέσα στην εκκλησία βρίσκεται τοποθετημένο ανάγλυφο από λευκό μάρμαρο που παριστά την Παναγία όρθια σε στάση δεομένης ως Πλατυτέρα των Ουρανών.
Στη δυτική πλευρά της αυλής της Παναγίας βρίσκεται ένα διόροφο κτίριο, το "Δεσποτικό", που χρησίμευε σαν κατοικία του Δεσπότη κατά τις επισκέψεις του στη Μακρινίτσα.
Κάτω από την Παναγία στη νότια πλευρά της αυλής βρίσκεται ένα διόροφο παρεκκλήσι γνωστό σαν "Κρυφό Σχολείο" με τους Αγ. Πάντες στον πάνω όροφο και τον Αγ. Νικόλαο στον κάτω χρονολογημένο το 1743.
Μέσα στην κεντρική πλατεία βρίσκεται ο μικρός αλλά χαριτωμένος ναός του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου (1806), κτισμένος με ορθογώνια μάρμαρα που χωρίζονται σε στρώσεις με τουβλάκια και που έχει ενδιαφέρουσα γλυπτή διακόσμηση στην κόγχη του Ιερού.
Ο μεγαλόπρεπος ναός του Αγ. Αθανασίου έχει επιγραφή όπου αναφέρεται πως ανακαινίσθηκε για τρίτη φορά το 1792, έχει όμως καταρρεύσει η στέγη του και εκρεμεί η αναστήλωσή του.
Λίγο χαμηλότερα ο ναός του Αγ. Γεωργίου με επιγραφή όπου αναφέρεται η χρονολογία 1766 και σε μικρή απόσταση προς το ρέμα του Σαρακηνού ο μικρότερος ναός του Αγ. Νικολάου (1787).
Στη συνοικία της Κουκουράβας δεσπόζει ο μεγαλόπρεπος ναός της Αγίας Μαγδαληνής. Δίπλα στο δημοτικό σχολείο της Μακρινίτσας βρίσκεται η Αγία Τριάδα, με τοιχογραφίες του λαίκού ζωγράφου Παγώνη του 1836, ενώ κάτω από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης βρίσκεται ο ναός της Μεταμόρφωσης.
Στη συνοικία Κακουνά βρίσκεται ο Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και ψηλά, στο ψηλότερο σημείο της Μακρινίτσας, η Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου (1795).
Εκκλησίες βρίσκονται και σε άλλες περιοχές γύρω από την Μακρινίτσα όπως το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου απέναντι από την Κουκουράβα, πάνω από το Μεγάλο Ρέμα, από όπου αγναντεύεις όλη τη Μακρινίτσα, ο ναός του Πρ. Ηλία και της Αγίας Παρασκευής (1793) ψηλά στο δρόμο, προς τα κτήματα του χωριού, αλλά και μακρύτερα, πίσω από το βουνό, η Παναγία η Λέστιανη, η εγκαταλειμμένη σήμερα Μονή Σουβριάς που κτίσθηκε το 1627 και μακρύτερα, πάνω από τη θάλασσα, η εν λειτουργία Ι. Μονή Φλαμουρίου που ιδρύθηκε μεταξύ 1595 και 1602.


Με κλικ πάνω στο κατάλυμα, το κατάστημα ή την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, θα δείτε αναλυτικές πληροφορίες Προτάσεις διαμονής, διασκέδασης και αγορών στη Μακρινίτσα Πηλίου
Αρχή Σελίδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξερευνήσεις
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαταχωρήστε την επιχείρησή σας
Στείλτε την προσφορά σας
Καταχώρηση συντεταγμένων
Επισκεψιμότητα καταλυμάτων
Στατιστικά επιχειρήσεων
Στατιστικά Διαφημίσεων
Τηλέφωνα Υπερασ. λεωφορείων
Τηλέφωνα Ναυτιλιακών Εταιριών
Λιμεναρχεία - τηλέφωνα
Site Map
Διαφημιστείτε
Χρήσιμες πληροφορίες
Δρομολόγια
Οροι χρήσης
Προσωπικά δεδομένα
Αντικείμενο ΥπηρεσιώνΕπικοινωνία
Η Εταιρεία
Πείτε μας τη γνώμη σας
Powered by Hotelsline.gr:
 • Παξοί, το διαμάντι του Ιονίου: paxos-island-hotels.com
 • Παλιός Αγιος Αθανάσιος Πέλλας: palaiosagiosathanasios.com
 • Ορεινή Κορινθία και Τρίκαλα Κορινθίας: trikalakorinthias-hotels.gr
 • Καλάβρυτα και Ορεινή Αχαϊα: kalavryta-hotels.gr
 • Καστοριά: hotels-kastoria.gr
 • Ελαφόνησος Λακωνίας: elafonisos-hotels.gr

 • Created by WebLines© 2000-2012 Hotelsline.gr
  Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του hotelsline.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
  Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια.